Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας εξ αφορμής της τελικής απορριπτικής απόφασης του ΣΤΕ στην προσφυγή που είχε κατατεθεί κατά της συμφωνίας των Πρεσπών τον περασμένο Ιούλιο.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ  ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Δρ. ΙΩΑΝΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ GREEKAMERICANNEWSAGENCY

«Τούτη η στιγμή είναι ώρα εθνικής περισυλλογής και ανάληψης ιστορικών ευθυνών. Δεν είναι ούτε η ώρα απόδοσης ευθυνών για το ιστορικό, θα έλεγα, ολέθριο λάθος που έγινε εκ μέρους μεγάλης μερίδας των Παμμακεδονικών Οργανώσεων που κατέθεσαν την εν λόγω  προσφυγή.Εμείς εκφράσαμε τις διαφωνίες μας εκεί που έπρεπε. Χάθηκε μια μάχη, αλλά όχι ο πόλεμος. Είναι ώρα εθνικής ενότητας και ομοψυχίας.  Τούτη η πικρή στιγμή για την πατρίδα, και λέω πικρή, γιατί θα δώσει το έδαφος να ενθαρρυνθούν όλες οι φωνές που συντάχθηκαν με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τον κ. Νίκο Κοτζιά, ιθύνοντα νου της όλης ιστορίας της προδοτικής  συμφωνίας της 17ης Ιουνίου 2018, συμφωνία ευθυγραμμισμένη πλήρως στις μυστικές συμφωνίες Στάλιν-Τίτο (1946-1949).   Μη γελιώμαστε ότι δεν πέτυχαν εν καιρώ πολέμου τότε το πέτυχαν σε καιρό ειρήνης υλοποιώντας των ξένων  δυνάμεων κυρίως της Γερμανίας.

Πικρή και δύσκολη στιγμή για όλους μας, γιατί ανοίγει διάπλατα την πόρτα τις επόμενες ημέρες της Ελληνικής Βουλής να έρθει προς κύρωση ένα κείμενο που θεμελιώνει αλυτρωτισμό εκ μέρους των γειτόνων και εν τέλει σε όχι μεγάλο βάθος χρόνου θέτει την οριογραμμή του διαμελισμού της Ελλάδος.  Αν τα πράγματα αντιμετωπίζονταν με την δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα, όπως απαιτούν και απαιτούσαν  οι στιγμές, και  αν  όλοι μαζί ενωμένοι καταθέταμε ένα κείμενο σοβαρό, βασισμένο στο διεθνές δίκαιο και σε εντελώς άλλη βάση και με άλλη προσέγγιση, τότε και δικαίωση θα υπήρχε, εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στους Έλληνες δικαστές, αλλά και η διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων, αν θα ερχόταν στο ελληνικό κοινοβούλιο μόνον από χαραμάδα θα μπορούσε να περάσει! Ούτε καν από παράθυρο. Διότι από την μια έχετε την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού εναντίον σας, κύριοι Τσίπρα και Καμμένε, και από την άλλη θα είχατε, αν υπήρχε θετική απόφαση, φραγμό και από το ανώτατο δικαστικό διοικητικό όργανο, το ΣΤΕ. Οπότε ένας, θέλω να πιστεύω σώφρων και εχέφρων κυβερνήτης, ακόμα και λάθος να είχε καταλάβει ότι έκανε ή έστω αν ένιωθε μπλοκαρισμένος από τις μεγάλες δυνάμεις και ειδικά την Γερμανία που σχεδιάζει τον διαμελισμό της Μακεδονίας για τους δικούς τους λόγους, ο Έλλην Πρωθυπουργός αν αισθανόταν εγκλωβισμένος εν μέσω,  έστω να δεχθώ ισχυρών διεθνών  συμφερόντων, με μια τέτοια -υποθετικά μιλώντας, πάντα μια τέτοια θετική απόφαση,  αν όλοι είχαμε κινηθεί προς την αυτή σωστή κατεύθυνση και καταθέταμε ένα ισχυρό νομικό κείμενο, εργαλείο στα χέρια των Ελλήνων δικαστών, χωρίς και οι ίδιοι να εκτίθενται,- θα είχαμε μια καλύτερη και θετική απόφαση, τότε το όλο ζήτημα ίσως και να έκλεινε οριστικώς. Και ίσως και αμετάκλητα! Εμείς ως Παμμακεδονική Συνομοπσονδία  έχουμε λάβει αποφάσεις. Έχουμε χαράξει ενιαία στρατηγική για το πως θα πορευτούμε εφ εξής το προσεχές διάστημα.  Έχει υπερ ψηφισθεί κοινό ομόφωνο  ψήφισμα με βάση το οποίο προχωράμε. Όλα τα άλλα θα τα βρούμε αρκεί εκ μέρους όλων των εμπλεκομένων να υπάρχει πνεύμα ενότητας και διάθεση συνεννόησης.

Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους μας, όσους μετέχουμε σε αυτή την εθνική προσπάθεια. Δεν είναι η ώρα ούτε για περαιτέρω διχασμούς μεταξύ μας. Ούτε και σημαίνει βεβαίως ότι όταν βλέπουμε ότι πάμε στον γκρεμό, επειδή η αρχηγός,  προς στιγμήν λόγω «ομίχλης» ίσως έχασε τον προσανατολισμό της και  πάει μπροστά κατευθείαν στο γκρεμό, ότι και οι υπόλοιποι  θα πρέπει να ακολουθούμε ακόμα και αν βλέπουμε το λάθος.

Νομίζω είναι η ώρα που όλοι μαζί ενωμένοι, κάνοντας ο καθένας την αυτοκριτική του, και αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που του αναλογούν, θα πρέπει να ανασυνταχθούμε. Οι στιγμές είναι κρίσιμες για την Πατρίδα και το μέλλον της Μακεδονίας μας. Είναι ώρες ευθύνης και εθνικής περισυλλογής για όλους μας. Είναι η ώρα να μαζευτούμε και να ενώσουμε δυνάμεις. Αυτή η πικρή στιγμή, ας είναι ένα μικρό βότσαλο που θα το πάρει ο χείμαρρος του Ελληνικού Λαού και της ιστορίας και θα το εναποθέσει στον πάτο της ιστορίας.

Τούτη η κακιά και πικρή ώρα για όλους μας, γιατί χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία,  και πολύτιμος χρόνος, ας γίνει αφορμή για περισσότερη σοβαρότητα. Υπευθυνότητα.  Συνέπεια και συνέχεια. Χάραξη ενιαίας εθνικής στρατηγικής και ενός  σχεδίου.  Ας είναι η αφορμή για να χαραχθεί κοινή εθνική γραμμή για την αντιμετώπιση του όλου εθνικού ζητήματος.  Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, μέχρι την τελική δικαίωση που ως δικαίωση τουλάχιστον εμείς, εννοούμε την διασφάλιση της πλήρους εδαφικής μας κυριαρχίας με ολόκληρη την Μακεδονία μέσα και τη μη απώλεια σπιθαμής ελληνικής γης. ο Δρόμος είναι μακρύς, δύσκολος,   ανηφορικός και δύσβατος.

Χρειάζεται και επιβάλλεται εθνική ενότητα. Ομοψυχία. Εμείς ως Παμμακεδονική  Συνομοσπονδία βαδίζουμε ενωμένοι, θέλω να πιστεύω, χωρίς διαγκωνισμούς και αλληλό-επικαλύψεις,   Χωρίς ιδιοτέλεια. Χωρίς το σαράκι του διχασμού που αιώνες τώρα κατατρώγει τα σωθικά του Έθνους μας.

Θα ξανά πω, και με αυτό θα κλείσω, τούτη η πικρή  στιγμή, ας γίνει αφορμή για την μεταξύ μας  ενότητα. Και εν τέλει μια μάχη χάθηκε, όπως είπα, αλλά όχι ο πόλεμος.

Ένας καλός μου φίλος, που γνώρισα πρόσφατα μέσα από τον αγώνα αυτό πολύ συχνά όταν μαζευόμαστε μας λέγει: Κάθε ήττα, ας είναι εφαλτήριο για μια νέα, αλλά μεγάλη νίκη. Οπότε ας μείνουμε ενωμένοι. χωρίς φθηνούς εντυπωσιασμούς. Χρειάζεται συνεννόηση. Σχέδιο.   Το πάθημα, ας μας γίνει μάθημα”

ΠΗΓΗ