Κάλεσμα στον ελληνικό λαό προκειμένου ο καθένας να μετρηθεί «με τις ευθύνες του και με την ιστορία» απευθύνει ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας, προαναγγέλλοντας μεγάλες κινητοποιήσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Προσκλητήριο σε πανεθνική διαμαρτυρία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών απευθύνει μιλώντας στο Sputnik ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας, Δρ. Ιωάννης Αθανασιάδης, τονίζοντας ότι από αυτήν την υπόθεση κρίνεται «η εθνική υπόσταση» της χώρας και «τα νέα σύνορα που πάνε να δημιουργήσουν σε Ευρώπη και Βαλκάνια».
«Βρισκόμαστε λίγο πριν έρθει η Συμφωνία στο ελληνικό κοινοβούλιο», εκτιμά ο κ. Αθανασιάδης και προσθέτει πως όταν το κείμενο έρθει πλέον στην Ελλάδα, «όλοι οι Έλληνες οφείλουν να είναι στον δρόμο, όλοι οι Έλληνες οφείλουν να είναι έξω από τη Βουλή στο Σύνταγμα, να διαδηλώνουν ειρηνικά, με νόμιμο τρόπο, εναντίον αυτής της προσπάθειας».
Υπενθυμίζει, άλλωστε, ότι η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία είχε πάρει «πάρα πολύ σημαντικές αποφάσεις» το τριήμερο 21-22-23 Οκτωβρίου με ψήφισμα για «μεγάλες κινητοποιήσεις πανελλαδικά σε όλη την Ελλάδα όταν θα έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο η Συμφωνία των Πρεσπών».
Παραθέτοντας τις μεγάλες συγκεντρώσεις που έχει πραγματοποιήσει η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία από την περσινή χρονιά, ο κ. Αθανασιάδης κάνει λόγο για έναν αγώνα που «δεν τον ακούει η ελληνική κυβέρνηση», αν και όπως λέει εάν φύγει ο κ. Καμμένος θα είναι πλέον «κυβέρνηση μειοψηφίας».
«Αν αληθεύουν αυτά που έχει πει ο κ. Καμμένος ότι θα φύγει από την κυβέρνηση, τότε η κυβέρνηση αυτή είναι κυβέρνηση μειοψηφίας. Όλοι οι Έλληνες πρέπει να είμαστε στον δρόμο, ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του έναντι της ιστορίας. Αυτό το κείμενο (σ.σ. της Συμφωνίας των Πρεσπών) είναι η αρχή του διαμερισμού της Μακεδονίας σε γεωγραφικό επίπεδο και η αρχή μεγάλων δεινών για την Ελλάδα».
Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας απευθύνει και πάλι πανεθνικό προσκλητήριο προκειμένου, όπως λέει, να μετρηθεί ο καθένας με τις «ευθύνες και με την ιστορία».
«Καλούμε τους Έλληνες από όπου και αν βρίσκονται να πάρουν αεροπλάνο, να πάρουν λεωφορεία και να βρεθούν έξω από την ελληνική Βουλή, ώστε να διατρανώσουμε όλοι εναντίον αυτής της προσπάθειας, εφόσον η Πολιτεία δεν μας ακούει και δεν μας αφήνει να κάνουμε ένα δημοψήφισμα για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Το δικό μας δημοψήφισμα λοιπόν θα το κάνουμε έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο και θα μετρηθούμε ο καθένας με τις ευθύνες του και με την ιστορία», δηλώνει ο κ. Αθανασιάδης.
Εκτιμά δε ότι ο λαός θα βρίσκεται «όσο χρειαστεί έξω από το ελληνικό κοινοβούλιο για να διατρανώσει με νόμιμο τρόπο» τη διαφωνία του είτε με «ανθρώπινη αλυσίδα από τις Πρέσπες μέχρι την Κρήτη» είτε με «διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα» είτε με «μεγάλο εθνικό συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή».
Για το χρονοδιάγραμμα των κινητοποιήσεων, ο κ. Αθανασιάδης είπε ότι την Κυριακή, 13 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή όπου και θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για τα συλλαλητήρια. Ο ίδιος, πάντως, προσδιορίζει την έναρξη των κινητοποιήσεων για την Κυριακή, 20 Ιανουαρίου.
Κάνει λόγο, άλλωστε για μια υπόθεση που έχει όλα τα χαρακτηριστικά της «εθνικής προδοσίας».
«Όσοι διαβάσουν αυτό το μήνυμα να πάρουν τις ευθύνες τους απέναντι στην ιστορία, απέναντι στις οικογένειές τους, απέναντι στα παιδιά τους και να δώσουν το “παρών” σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν. Αυτή η υπόθεση δε θα περάσει. Στα Σκόπια έγιναν πολλές έκνομες και παράνομες πράξεις, μοιράστηκε πολύ χρήμα, εδώ έχω την ελπίδα ότι θα υπάρξουν βουλευτές που θα φρενάρουν αυτή την υπόθεση, γιατί έχει όλα τα χαρακτηριστικά εθνικής προδοσίας», τονίζει.
Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας υπογραμμίζει ότι από την υπόθεση της Συμφωνία των Πρεσπών «κρίνεται η εθνική υπόσταση, κρίνονται τα νέα σύνορα που πάνε να δημιουργήσουν στην Ευρώπη, στα Βαλκάνια».
«Απορώ γιατί ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν το βλέπει, απορώ που Έλληνες βουλευτές που θα πάνε να ψηφίσουν ένα κείμενο το οποίο δίνει μακεδονική ταυτότητα, που δεν είχαν και δεν έχουν, ένα τεχνητό δημιούργημα είναι αυτό, τους αναγνωρίζει ιθαγένεια, πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορία 6.000 ετών», υπογραμμίζει ο κ. Αθανασιάδης. ΠΗΓΗ