ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, ΩΡΑ 17:00

ΔΗΛΩΣΗ ΙΩΑΝΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ

Κυρίες & Κύριοι

Θα ήθελα να  κάνω δυο ανακοινώσεις

Η ΠΡΩΤΗ

Να  διευκρινήσω και να ενημερώσω όλους όσους μας τιμούν με την παρουσία τους και σήμερα αλλά και αρκετοί  έχουν αποκλειστικά προσέλθει μόνον για την επιστημονική Ημερίδα και τους ευχαριστούμε.  Επομένως,   η σημερινή επιστημονική ημερίδα με την οποία με τις εισηγήσεις τους όλοι οι αξιότιμες  και αξιότιμοι,  επιστήμονες όλων των ειδικοτήτητων , Ιστορικοί, καθηγητές Γεωπολιτικής και διεθνούς δικαίου, και  πολύ εξαιρετικοί νομικοί καθώς και έγκριτοι δημοσιογράφοι, είναι ναι μεν  μέρος της Α’ Εθνικής Συνδιάσκεψης αλλά  αυτόχρονα και  κάτι αυτόνομο και ανεξάρτητο κομμάτι καθαρά επιστημονικό. Για όλους εκείνους που απλώς θα ήθελαν να ενημερωθούν για όλο αυτό το ευρύ φάσμα που αγγίζει όλη ειδικώς αυτή η προετοιμασία για την επιστημονική ημερίδα , χωρίς να επιθυμούν να γίνουν μέρος της Α’ Εθνικής Συνδιάσκεψης. Αυτό ήταν αναγκαίο να διευκρινισθεί. Η συνέχεια της Α’ Συνδιάσκεψης και οι εργασίες της συνεχίζονται και ολοκληρώνονται αύριο στις 12 το μεσημέρι. Επομένως  η προσέλευση αύριο όλων σας είναι άκρως σημαντικότατη και  τούτο διότι θα υιοθετηθούν ψηφίσματα και θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις δράσεις και πρωτοβουλίες της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας.

Αναφορικά τώρα με την συνέχεια των εργασιών της Α΄ Εθνικής Συνδιάσκεψης, και με βάση τις δεσμεύσεις μας, τις οποίες ανακοινώσαμε επισήμως και εχθές από του βηματος του ιστορικού κτηρίου της Βουλής, επιλογή που κάμαμε όχι τυχαία,  επειδή δεν  κατέστει δυνατόν να επιτευχθούν οι υψηλοί  στόχοι που είχαν εκ μέρους της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας είχαν τεθεί, δηλαδή  όπως το σχεδιάσαμε εξ αρχής και το οραματιστήκαμε αυτό όλο το ενχείρημα,  χωρίς να πληγεί η ενότητα ,   για αυτό   και εξ αρχής, και είχε δηλωθεί σε κάθε ευκαιρία, χθες ο κύριος Ιωάννης Μαλταπές το ανέλυσε διεοδικά πριν καταθέσω την πρόταση ενότητας της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας, ακιρβώς για να τονοθεί η ενότητα και εθνική ομοψυχία,   υπάρχει σχεδιασμός με πλάνο Β και πλάνο Γ

Επομένως   θα αποφύγουμε να πάμε σε εκλογή αυτού του εθνικού συντονιστικού οργάνουν  και για λόγους εθνικής ενότητας  του εθνικού συντονιστικού για όλα τα εθνικά ζητήματα.

Θα προχωρήσουμε στο Β πλάνο μας στο σχηματισμό της επιτροπής προσωπικότητων η οποία θα αναλάβει το ίδιο έργο και την ίδια ακριβώς αποστολή που θα είχε το εθνικό συντονιστικό συμβούλιο αν και εφόσον είχε εκλεγεί από ένα ανοιχτό και διευρυμένο σώμα όπως το αναζητήσαμε με όλη αυτή την διοργάνωση, με ένα συμβούλιο  επί όλων των εθνικών θεμάτων.  Επομένως πάμε σε επιλογή κατ εκλογή επιτροπής προσωπικοτήτων που θα αναλάβει την ίδια ακριβώς αποστολή !

Την προσώθηση των εθνικών ζητημάτων,  και ειδικώς με βασική προτεραιότητα το ζήτημα της ελληνικότητας  Μακεδονίας με μια σειρά πρωτοβουλίες δράσης που θα ανακοινωθούν και σήμερα και αύριο, αλλά ειδικότερα επί όλων των λοιπόν εθνικών ζητημάτων.

Θα αναφέρω επιγραμματικά όλες τις επιτροπές που προτείναμε καθώς και τις βασικές αρχές έργο και αποστολή αυτής της Επιτροπής Προσωπικοτήτων

ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΣΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ  ΕΙΔΙΚΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΈΡΓΟ ΑΥΤΗς Της ΕΠΙΤΡΟΠΉς ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΣΩΜΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΤΗΝ  ΕΚΛΟΓΉ – ΕΠΙΛΟΓΉ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ

ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

• Αυτή η ομάδα προσωπικοτήτων που εδώ μαζί θα την συγκροτήσουμε θα επιφορτισθεί και θα εξουσιοδιοητθεί  από αυτό εδώ το σώμα και την ειδκώς  Παμμακεδονική Συνοσμοσπονδία, που ανέλαβε τούτη την  Πρωτοβουλία,  να πάρει τα  ψηφίσματα μας, τις ανακοινώσεις και τις αποφάσεις μας και  να τις διαχύσουν με κάθε νόμιμο αλλά και επίσημο τρόπο στην Ευρώπη με τις ανάλογες δράσεις σε κάθε επίσημο ή δυνατόν όργανο της Ευρώπης. Ευρωπαϊκή επιτροπή. Ευρωκοινοβούλιο κτλ.
  • Με επισκέψεις στις ΗΠΑ σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον. Στην Γερουσία. Και οπου αλλού. Μαζί με τις Παμμακεδονικές! Όχι χωρίς αυτές. Ειδικώς την Παμμακεδονική των ΗΠΑ! του Καναδά. Της αυστραλίας. Της Ευρώπης. Της Αφρικής.  Αν χρειασθεί θα επισκεφθούν και άλλες χώρες που μπρούν να επηρεάσουν προς την κατεύθυνση της ακύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών.
  • Παράλληλα με αυτές τις δράσεις όπως θα ανακοινωθεί από τους νομικούς μας έχουν ήδη σχεδιασθεί νομικές παρεμβάσεις σε κάθε επίπεδο!
  • Παρεμβάσεις που θα λάβουν και χαρακτήρα δημοψηφίσματος με ένα νόμιμο αλλά και ουσιαστικό τρόπο. Πολλές λεπτομέριες θα ανακοινωθούν αύριο κατά την διάρκεια της επιστημονικής ημερίδος την οποία στηρίζουν με εισηγήσεις του κορυφαίοι παράγοντες μυαλά και πρόσωπα που η συμβολή τους είναι αδιαμφισβήτητη!
  • Παρεμβάσεις για τις οποίες εργάστηκαν άοκνα και αθόρυβα νομικοί και φίλοι της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας, με πρωτοβουλίες και δράσεις που θα μπορούν να συμετάσχουν όλοι οι Έλληνες Πολίτες. Κάνετε τλίγο υπομονή! Θα ακούσετε. Και θα κρίνετε.
  • Επίσης θα ανακοινωθούν και άλλες δράσεις με τον αυτό χαρακτήρα. Ποιον χαρακτήρα;
  • Την ακύρωση όχι μόνο της συμφωνίας των πρεσπών. αλλά και κάθε άλλης πράξης που επιβουλεύεται την εθινική κυριαρχία της Ελλάδος μας.
  • Για εμάς αυτό που προέχει είναι η Ελλάδα! Τα ήθη! Τα έθιμα! Ο παραδόσεις της. Η διάσωση και συνέχεια της χώρας. Η διατήτηση της ελληνικής παιδείας.

Με την βασική διαφορά  ΌΤΙ ΑΥΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ  ΝΑ ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΕΚΤΟς ΑΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΕΤΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕ ΜΙΑ  ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ προϋπόθεση:  ότι όλοι όσοι θα προταθούν  αποδέχονται την τιμητική πρόταση εκ μέρους της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ  Με τους περισσότερους τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν   αύριο υπάρχει ήδη ανοιτή διαβούλευση και οι περισσότεροι έχουν αποδεχθεί και τους ευχαριστούμε.

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΣΧΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΜΕΝΑ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ