ΑΘΗΝΑ. ΕΣΗΕΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

εισήγηση  του προέδρου της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Δρ. Ιωάννη Αθανασιάδη

Κυρίες και κύριοι,

Φίλες και Φίλοι

Συμπατριώτες και Συνέλληνες

Πατριώτες και Πατριώτισες

Η χώρα μας για άλλη μια φορά ζει και βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Πολιτικές και κοινωνικές. Ζει την ιστορία. Ιστορία γεμάτη αγώνες εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Δεν θα ήθελα να κάνω κατάχρηση του χρόνου, άλλωστε όσα είχα να πω είχα την δυνατότητα να τα δηλώσω σε διεθνή ΜΜΕ. Να στείλω τα μηνύματα που πρέπει στην διεθνή κοινότητα.

Θα ήθελα ξεκινώντας να κάμω μια δήλωση! Σαφή και ξεκάθαρη! Για να μη παίζονται παιχνίδια στην  πλάτη μας, στην  πλάτη της Ελλάδος πίσω από το παρασκήνιο και πίσω από το Λαό της Φίλης Ρωσίας και της Ελλάδος. Οι δυο λαοί συνυπάρχουν. Έχουν παταδοσιακή σχέση και αυτό δεν αλλάζει. Αλλά πολλές φορές οι ηγεσίες βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τους λαούς τους όπως συμβαίνει σήμερα στην  Ελλάδα. Είπα και θα επαναλάβω ότι στην  Ελλάδα συντελείται ιστορικό και πολιτικό πραξικόπημα. Και εξηγούμαι. Ιστορικό γιατί εκχωρείται όνομα. Εκχωρείται ταυτότητα. Εκχωρείται ιστορία. Εκχωρείται ιστορία χιλιάδων ετών. Πατούν και βλασφημούν στο αίμα που χύθηκε στα βουνά της Μακεδονδίας μας με αυτή την συμφωνία που παρά την εναντίωση του Ελληνικού Λαού που το έκαμε συνεχώς και διαρκώς από την Κυριακή 21 Ιανουαριου στην  Πόλη της Θεσσαλονίκης  την Κυριακή της 4ης Φεβρουαρίου στην Πλατεία Συντάγματος και στην συνέχεια στις 27 Πόλεις σε όλη την Ελλάδα στις 6 Ιουνίου 2018.

Έχουν γίνει 10αδες λαΙκές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα και θα συνεχίζουν να οργανώνονται. Ο αγώνας, είχα πει και θα ξανά πω, ξεκινούν την επομένη της ψήφισης του επαίσχυντου αυτού κειμένου που το  ονομάζουν συμφωνία των Πρεσπών και προσπαθούν να το επιβάλουν  ενάντια στην  θέληση μας. Ενάντια στην θέληση και την Βούληση του Ελληνικού λαού. Έγιναν και θα συνεχισθούν οι κινητοποιήσεις. Μαζικές και λαϊκές. Καλέσαμε με την Α’ Εθνική Συνδιάσκεψη το 3ημερο 21 , 22 και 23 Οκτωβρίου στο ιστορικό κτήριο της Παλαιάς Βουλής σε συνεχείς εκδηλώσεις αντίδρασης και αντίστασης ενάντια στην επιχείρηση αυτή διαμελισμού της Ελλάδος.

Το πρόβλημα είναι πολιτικό. Δεν λύνεται μόνον  με νομικές παρμεβάσεις. Κάναμε τις προσφυγές μας με σύνεση και καθαρότητα. Θα συνεχίσουμε αλλά δεν θα συνεχίσουμε την βιομηχανία των άκριτων και αδιέξοδοων νομικών παρεμβάσεων. Και ότι κάμουμε θα το κάμουμε με σύνεση. Διάκριση. Ψυχραιμία.

Είπα και δήλωσα ότι απέχουμε από κάθε πράξη διχασμού για αυτό και καταδικάζουμε και καταγγέλουμε κάθε ενέργεια που στοχοποιεί ΠΡΟΣΩΠΑ. ΒΟΥΛΕΥΤΈς . ΚΟΜΜΑΤΑ. Καθαρές κουβέντες!

Απήχαμε και απέχουμε από κάθε διχαστική πράξη. Απέχουμε από κάθε τι που διαχωρίζει τον Λαό μας. Ένα λαό πονεμένο από εμφύλιους. Ένα λαό πληγωμένο.

Δίπλα μου έχω τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη γνωστό για τους αγώνες του και την αναγνώριση του από τον Λαό των Αθηνών. Σήμερα έχει τον λόγο δίπλα μας ως προεδρος της Κεντρικής ένωσης δήμων Ελλαδος. Εκείνος θα καλέσει τους δημάρχους και τους αιρετούς άρχοντες να μετέχουν στις διαδικασίες και τις  κινητοποιήσεις που σχεδιάζουμε και οργανώνουμε.

Σήμερα Τετάρτη θα υπάρξει κοινή συνεδριάση στην θεσσαλονίκη με εκπροσώπους του αγώνα μας μαζί με αιρετούς άρχοντες. Με εκκλησιαστικούς ηγέτες.  Προκειμένου να συντονίσουν δράσεις αντίδρασης σε αυτή την συμφωνία των Πρεσπών.

Σήμερα εδώ  θα ανακοινώσουμε συντονισμένες συγκεκριμένη δράση ουσιαστικού πολιτικού συμβολισμού που θα ξεκινήσει στις Πρέσπες την Δευτέρα 21 Ιανουράρου. Θα πούμε λεπτομέριες σε λίγο.

Έχω δίπλα μου,  επίσης τον άξιο και καταξιωμένο στην  συνείδηση του Ελληνικού Λαού εδώ και τουλάχιστον τρεις 10ετιες συνεχώς τον Ανεξάρτητο Βουλευτή Στάθη Παναγούλη. Άνθρωπο με αγώνες. Διακρίσεις κοινωνικές.  Έναν άνθρωπο που προέρχεται από  τον ευρύτερο πατριωτικό χώρο και την γνήσια Αριστερά. Είναι κοντά μας με ότι σηματοδοτεί το πρόσωπο και οι αγώνες του και η προσωπική του πορεία. Είναι ένας Βουλευτής που τιμά την ψήφο που λαμβάνει χρόνια τώρα.  Δεν τον προσκαλέσαμε τυχαία. Τον καλέσαμε και τον ευχαριστώ που ανταπροκρίθηκε στο κάλεσμα μας, ακριβώς για να δείξουμε την εθνική ενότητα που θέλουμε να και επιδιώκουμε. Το πρόσωπο του σηματοδοτεί μια ολόκληρη ιστορία και μια ολόκληρη πολιτική ιδεολογική κατεύθυνση. Το πρόσωπο του σηματοδοτεί και σφυρηλατεί την εθνική ενότητα. Πάντα όπου του ζητήθηκε προσέφερε. Το ίδιο κάμει και σήμερα εδώ μαζί. Τον επιλέξαμε για όσα σηματοδοτεί και όσα συμβολίζει το πρόσωπο του και η προσωπική του πορεία. Εκείνος θα κρίνει τι δηλώσεις θα κάμει και τι θα πει.

Τον θέλουμε δίπλα μας σε αυτόν πατριωτικό αγώνα μια ιδιότητα, αυτή του γνήσιου αληθινού πατριώτη, μια εθνική ιδιότητα που την έχιε κατακτήσει  δικαίως! Κύριε Βουλευτά σας ευχαριστούμε που είστε εδώ κουβαλώντας την ιστορία σας. Τους αγώνες σας.  Είναι εδώ  για την συνέπεια λόγων και έργων σας. Είστε εδώ γιατί είστε πρώτα από όλα αληθινός Πατριώτης.

Δίπλα μου έχω τον επίσης καταξιωμένο νέο βουλευτή αλλά πολύ έμπειρο στα κοινά με αγώνες κατά των μνημονίων και άλλους κοινωνικούς αγώνες τον Ανεξάρτητο Βουλευτή από τον χώρο της ευρύτερης συντηρητικής παράταξης, κ. Δημήτριο Καμμένο. Έναν άνθρωπο που που μέχρι σήμερα έχιε τιμήσει με πράξεις τις υποσχέσεις του τουλάχιστον σε ότι αφορά τα εθνικά ζητήματα και τις περιβόητες εθνικές κόκινες γραμμές !  έχω δίπλα μου  τον Δημήτρη Καμμένο, τον Βουλευτή που δεν δίστασε να πει αλήθειες που πονούν και δημιουργούν δεδομένα!  Σήμερα βρίσκεται εδώ γιατί θα κάνει σημαντικές αποκαλύψεις. Θα προβεί σε σημαντικές ανακοινώσεις. Ίσως ανακοινώσεις που σηματοδοτούν εξελίξεις και γεγονότα. Θα μας τα πει. Για αυτό είναι εδώ!

Τον καλέσαμε για να μας πει αλήθειες και να κάμει συγκεκριμένες καταγγελίες. Πολιτικές καταγγελίες. Καταγγελίες που ίσως να ανατρέψουν και να εκτρέψουν τα πολιτικά γεγονότα που έχουν προσχεδιασθεί για εμάς χωρίς εμάς.

Κείνοντας και πριν δώσω τον λόγο στον Αξιότιμο κύριο Ιωάννη Μαλταπε εξαιρετικό δικηγόρο που συνηγορεί και στηρίζει τους αγώνες τους τον αγώνα την Παμμακεδονική Συνομοσπονδία.

Βρίσκεται μαζί μας το τελευταίο διάστημα και μας στηρίζει όπως και άλλες διακεκριμένοι νομικοί !

Θα μας δώσει το γενικό σχεδιασμό και το κεντρικό πρόγραμμα των μαζικών κινητοποιήσεων που οργανώνουμε και συνδιοργανώνουμε με άλλους κεντρικούς και τοπικούς φορείς.

Καλούμε και προσκαλούμε σε μαζική  συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Κυριακής 20 Ιανουαρίου.

Καλούμε και προσκαλούμε στο γενικευμένη διαμαρτυρία που ξεκινά την επομένη του συλλαλητηρίου της Κυριακής 20 Ιανουαρίου από την παλτεία Συντάγματος.

Την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου μια πολυπληθής ομάδα αγωνιστών θα βρεθεί μαζί με άλλους φορείς στις Πρέσπες όπου θα υπογραφεί από εκπροσώπους Πολιτών εκλεγμένουν και μη αριετών και μη για συνυπογραψουν το συνυποσχετικό πρακτικό ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΟΤΖΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΩΦ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΉΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΠΡΑΞΗ, ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥς ΗΓΕΤΕς ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ. ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑιΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

Η ΕΛΛΑΔΑ. Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ  ΠΟΤΕ! ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΟΤΕ  ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΔΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΑΞΟΝΑ ΑΙΧΜΗΣ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ,

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΊ ΠΟΤΈ ΟΎΤΕ ΣΤΗΝ  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΗΝ  ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΕΘΝΟΤΗΤΑΣ. ΕΚΧΩΡΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΕΚΧΩΡΟΥΝ  ΙΣΤΟΡΙΑ! ΕΚΧΩΡΟΥΝ ΤΑΥΤΟΗΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΤΕΧΝΗΤΌ ΚΡΆΤΟΣ!

Σας ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ Μας. Σας ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ. ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ. ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ  ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ , ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΩΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ 12ΝΗΣΩΝ.

ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΣΤΑΘΕΊΤΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ Σας

ΤΕΛΟΣ,

Είδα και σημείωσα ότι την επομένη των δηλώσεων μου στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο TASS και στο SPYTNIK , ίσως και λίγες ώρες μετά, έλαβε επίσημη  θέση το ρωσικό Υπέξ. Ευκαιρίας δοθήσης θα πρέπει η Φίλη Μόσχα να άρει την αναγνώριση των Σκοπίων με την ονομασία Μακεδονία!

Έτσι θα αποδείξει την ουσιαστική φιλία της προς την Ελλάδα και έτσι θα φανούν οι πργματικές διαθέσεις. Είναι μια μεγάλη χώρα ζούμε όλοι εδώ στην Ελλάδα με τους μύθους, τους θρύλους και τις παραδόσεις και την ιστορική φιλία μεταξύ της Ορθόδοξης Ρωσίας και την Ορθόδοξη Ελλάδα. Οφείλει να το πράξει. Και πρέπει να το κάνει αν θέλει να αλλάξει τις ισοροπίες στην περιοχή.

Ο λόγος στον κύριο Γιάννη Μαλταμπέ

Θα ακολουθήσει ο κύριος Γιώργος Πατούλης

Στην συνέχεια ο Αξιότιμος κύριος Βουλευτής

Στάθης Παναγούλης και θα ολοκληρώσουμε με τον επίσης ανεξάρτητο Βουλευτή κ. Δημήτριο Καμμένο!

Στην  συνέχεια κάποιες ελάχιστες ερωτήσεις.

Σας ευχαριστώ που είστε σήμερα εδώ μαζί μας.