ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία (Ελλάδος – Αθηνών) στο πλαίσιο των αποφάνσεων της Α’ Εθνικής Συνδιάσκεψης (21 με 23 Οκτ 2018 Παλαιά Βουλή) οργανώνει την Κυριακή 13  Ιανουαρίου 2019 στις 11:00 π.μ.  στην Παλαιά Βουλή εκδήλωση με θέμα :

«Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΤΗΝ  ΕΥΡΩΠΗ   ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ». 

Την εκδήλωση τιμούν και πλαισιώνουν με σχετικές εισηγήσεις τους οι: Κώστας Γρίβας Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Διδάσκει επίσης Γεωγραφία της Ασφάλειας στην ευρύτερη Μέση Ανατολή στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο  Δημοσιογράφος Νίκος Ιγγλέσης, αρθρογράφος του περιοδικού  Επικαίρα  αναλυτής  μέλος της ΕΣΗΕΑ, Σταύρος Λυγερός, Δημοσιογράφος Διπλωματικός & Πολιτικός  αναλυτής μέλος της ΕΣΗΕΑ.    

Στην  έκτακτου και ειδικού  χαρακτήρα  εκδήλωση, εν όψει και της επικείμενης συζήτησης και ενδεχόμενης ψήφισης – κύρωσης της διακρακτικής – διεθνούς (;)  Συμφωνίας  μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων της 17ης Ιουνίου 2018 από την  Ελληνική Βουλή, και επί τη ενάρξει του νέου έτους,    εορταστική  εκδήλωση,  ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Παμμακεδο νικής Συνομοσπονίας,  Δρ. Ιωάννης Αθανασιάδης,  θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις  και πρόγραμμα δράσεων.

ΟΙ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ:

Νίκος Ιγγλέσης:

“Η Συμφωνία των Πρεσπών και το Ισοζύγιο Ισχύος Αθήνας –
Σκοπίων”.

Σταύρος Λυγερός:

“Οι γεωπολιτικές προκλήσεις για την Ελλάδα και ο ρόλος
του αμερικανικού παράγοντα”.

Κώστας Γρίβας:

“Η Ελλάδα ως Μεσαία Δύναμη. Η Συμφωνία των Πρεσπών και η ανάγκη για μια νέα ανάγνωση της λειτουργίας της Ελλάδας στο διεθνές
σύστημα”.