Στα τέσσερα (3ΩΡΑ) βίντεο που ακολουθούν παρακολουθείτε σύνοψη των εργασιών της Α’ Εθνικής Συνδιάσκεψης που διοργανώθηκε από την Παμμακεδονική Συνομοσπονδία (Αθηνών) το τριήμερο Κυριακή 21 Οκτωβρίου την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου και την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 στο ιστορικό κτήριο της Παλαιάς Βουλής.

Στο πρώτο Βίντεο, στο πρώτο μέρος παρακολουθείτε την πανηγυρική εκδήλωση εις μνήμη των θυμάτων του Μακεδονικού Αγώνα  που λαβάνει χώρα κατ έτος, τα τελευταία 20 έτη και διοργανώνεται από την Δυτικομακεδονική Ομοσπονδία -μέλος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Αθηνών-  ενώ στο ίδιο βίντεο στο δεύτερο μέρος παρακολουθείτε την έναρξη των εργασιών της Α’ Εθνικής Συνδιάσκεψης Αθηνών.

Στα υπόλοιπα τρία -από τα τέσσερα συνολικά -βίντεο παρακολουθείτε την έναρξη που έγινε την Κυριακή 21 Οκτ. στη 13:00 , την  συνέχεια και εξέλιξη, στις 22 Οκτ.   και την λήξη των εργασιών της Συνδιάσκεψης  την Τρίτη 23 Οκτωβρίου με την έκδοση του κοινού ομόφωνου ψηφίσματος που ψηφίστηκε(βίντεο 4 από το 33.34)   

την Λήψη και την παραγωγή είχε ME ΕΥΘΥΝΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  εξ ολοκλήρου ο γνωστός διεθνούς κύρους  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ .

Τα βίντεο έχουν αναρτηθεί στο  Youtube Channel  του ειδησεογραφικού ΕλληνοΑμερικανικού Πρακτορείου -GreekAmericanNewsAgency.com που ευγενικά παραχώρησε τον χώρο στο κανάλι του για την προβολη, σε χιλιάδες χρήστες μέλη του, αυτή την ιστορικής σημασίας συνδιάσκεψη.

Από τα βίντεο, χάρην συντομίας και διευκόλυνσης της τεχνικής διαδικασίας έχουν παραληφθεί  οι επί μέρους τοποθετήσεις των συνέδρων, που ξέφευγαν και το γενικού θέματος σύγκλησης της Α’ Εθνικής Συνδιάσκεψης  και του ειδικού  θέματος που κάθε φορά συζητούνταν.

Τα πλήρη πρακτικά της Α’ Εθνικής Συνδιασκέψεως, με τις τοποθετήσεις όλων , θα εκδοθούν με ευθύνη της Παμμακεδονικής Συνομσπονδίας εν ευθέτω χρόνω. Το πότε ακριβώς θα ανακοινωθεί.

Η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία ευχαριστεί θερμώς όλους όσους συνέβαλαν για την οργάνωση, διεκπεραίωση και ολοκλήρωση της Α’ Εθνικής Συνδιάσκεψης. Αναλυτικά θα παρουσιασθούν όλοι  οι συντελεστές σε ειδικό βίντεο που ετοιμάζεται για αυτόν τον σκοπό.

Ολόκληρο το αρχείο(εικόνα και ήχος) με καταγεγραμένη λεπτό προς λεπτό ολόκληρη την διαδικασία -και με περισσότερες από 27 ώρες οπτικοακουστικό υλικό-  της Α’ Εθνικής Συνδιάσκεως που έλαβε χώρα στην Παλαιά Βουλή -21,22 και 23 Οκωβρίου 2018- βρίσκεται στα αρχεία της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας.