Την Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2018, στις 12:30, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα, (Ακαδημίας 20  ) η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία (με έδρα την Αθήνα), 3οβάθμιος φορέας, -δηλ. ένωση ομοσπονδιών-    παραχωρεί συνέντευξη Τύπου για τα Ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ.

Θέμα πρώτο:  Σύγκληση Α’ Πανεθνικής Συνδιάσκεψης  για το ζήτημα της Μακεδονίας στις  21 , 22 και 23 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Θέμα Δεύτερο: Στο πλαίσιο της Α’ Πανεθνικής Συνδιάσκεψης,  ανακοινώσεις πολύ-επίπεδων  δράσεων  για την αντιμετώπιση  εκ μέρους των απανταχού Ελλήνων Πολιτών (εντός και εκτός Ελλάδος)  που προσβάλλονται τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα τους από το κείμενο των Πρεσπών που συνυπέγραψαν στις 17 Ιουνίου, στους  Ψαράδες,  οι Υπουργοί Εξωτερικών, οι κ.κ. Νίκος Κοτζιάς και Ν. Δημητρώφ εκ μέρους Ελλάδος και Σκοπίων αντίστοιχα, και η αντιμετώπιση με κάθε νόμιμο μέσο και κάθε άλλης εν δυνάμει κυβερνητικής  πράξης ήθελε δρομολογηθεί  στην Ελλάδα,  που τυχόν  αμφισβητεί ή μπορεί να απειλήσει εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος.    

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ, ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΥΣΗΣ ΟΤΙ:

Η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠ0ΝΔΙΑ- ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ AΘΗΝΑ- ΠΑΡ ΟΤΙ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ, ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ. ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΜΩΣ ΚΑΘΕ ΔΡΑΣΗ. ΣΤΗΡΙΖΕΙ.  ΣΥΜΜΕΤΕΊΧΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ. ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΘΗΝΩΝ  ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΠΟΛΕΙΣ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΙΣ 6ΗΣ Ιουν.

ΑΠΕΧΕΙ/ΑΠΕΙΧΕ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ  ΑΣΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ (ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ) ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στην συνέντευξη Τύπου θα μιλήσουν  το προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας, οι  κ.κ. Ιωάννης Αθανασιάδης, Πέτρος Μαρκόπουλος, και Ζήσης Παπαζήσης, καθώς επίσης  και μέλη της ομάδας νομικών, δηλ οι κ.κ. Αριάδνη Νούκα, Αναστάσιος Καραΐσκος και Στέλιος Γρηγορίου, που έχουν εξουσιοδοτηθεί για σειρά νομικών παρεμβάσεων,  ενεργειών και δράσεων από το ΔΣ της τριτοβάθμιας οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι:

Α) η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία στήριξε με κάθε νόμιμο μέσο, και με κάλεσμα στα μέλη της (φορείς και φυσικά πρόσωπα)  τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια της 21ης Ιανουαρίου στην Θεσσαλονίκη και της 4ης  Φεβρουαρίου στην πλατεία Συντάγματος, καθώς επίσης και τις πανελλαδικές επί μέρους κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος  από την 6η Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν ΜΟΝΟΝ  με την ακύρωση στην πράξη της επιχειρούμενης προδοτικής συμφωνίας που προωθείται ως λύση για την συνταγματτική ονομασία του γειτονικού κράτους (FYROM) και την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. και 28 ακόμα διενείς οργανισμούς προς τους οποίους η Ελλάδα καλείται να άρει τις επιφυλάξεις  της.

Και,

Β) Η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία είναι η μοναδική εκ των Παμμακεδονικών οργανώσεων που, μετά από ψύχραιμη, ρεαλιστική, αλλά και υπεύθυνη στάση,  δεν έχει υπογράψει  την προσφυγή στο ΣΤΕ της 13ης Ιουλίου κατά του κειμένου των Πρεσπών, καθώς αυτό, στην φάση που βρίσκεται δεν δύναται να προσβληθεί, ακόμα, και δυστυχώς  ήδη απερρίφθη από το ΣΤΕ την 17η Ιουλίου, και θα συζητηθεί στην ολομέλεια στις 07 Δεκεμβρίου, επίσης, ούτε έχει στηρίξει καθ’ οιονδήποτε τρόπο κάθε άλλη ενέργεια που πυροδοτεί ακρότητες και μπορεί να  διχάζει  τον Ελληνισμό. (π.χ μήνυση  επί εσχάτη προδοσία ή οποία δεν ευσταθεί υπό τις παρούσες συνθήκες, καθώς το σύστημα προστατεύει τον εαυτό του πάσει δυνάμει ή άλλες ενέργειες που εν τέλει εξ αποτελέσματος φαίνεται πως αποσκοπούν στον φθηνό  εντυπωσιασμό και μόνον(!), αφού ουδέν εντέλει -ως απεδείχθη- αποτέλεσμα δύναται να επί φέρουν)

Τέλος,

Εν όψει ραγδαίων επερχόμενων  εξελίξεων στην Ελλάδα και τα Σκόπια, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία θεωρώντας ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια δρομολογεί και πυροδοτεί  εξελίξεις ένθεν κακείθεν, εντός και εκτός Ελλάδος και πέριξ διασυνοριακά της χώρας μας και του γειτονικού κράτους, Η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες ομοψυχίας και ενότητας του Ελληνικού  Έθνους, με  δράσεις και παρεμβάσεις  με ιστορικό πρόσημο,

Απευθύνει:  ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ και κάλεσμα συμμετοχής* νόμιμων -και υπό προϋποθέσεις- ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ, ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΩΝ & ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ, ενώσεων, οργανώσεων, κτλ

στην Α’ Εθνική Συνδιάσκεψη, που θα λάβει χώρα στην Παλαιά Βουλή στις 21, 22 και 23 Οκτωβρίου, όπου και θα αναληφθούν καίριες και ιστορικής σημασίας αποφάσεις με πρωτοβουλίες, εντός και εκτός Εθνικών Συνόρων.  Λεπτομέρειες  θα δοθούν στην συνέντευξη Τύπου στις 5 Οκτωβρίου στις 12:30 στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

Εκ του Γραφείου Τύπου

* οι Παμμακεδονικές οργανώσεις, με εθνική συντονίστρια την Κα Νίνα Γκατζούλη  ex officio, πέρα από την τυπική πρόσκληση,   έχουν πάντα  ανοιχτή επίσημη πρόσκληση σε κάθε εκδήλωση της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας, πόσο μάλλον σε μια ύψιστη εθνική πρωτοβουλία έκφρασης Εθνικής Ενότητας.