Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατάθεση Μηνυτήριου αναφοράς εναντίον των Υπουργών Πάνου Καμμένου και Νίκου Κοτζιά

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν σήμερα 17 Ιανουαρίου 2019 στις 12.00 οι δικηγόροι της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Αθηνών κ.κ. Στέλιος Γρηγορίου και Γιάννης Μαλταμπές κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, και του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Τα αδικήματα τα οποία καταγγέλλονται αφορούν στην δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παθητική δωροληψία, ενεργητική δωροληψία, έσοδα από εγκληματική δραστηριότητα, τα οποία βασίζονται στις καταγγελίες του Νίκου Κοτζιά στο υπουργικό συμβούλιο πως ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για χρηματισμό Ελλήνων και Σκοπιανών βουλευτών προκειμένου να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Με αυτή τη μηνυτήρια αναφορά η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία ζητά να διερευνηθεί η πιθανή εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων, να αποσταλεί η μηνυτήρια αναφορά αμελητί στην Ελληνική Βουλή, λόγω της ευθείας εμπλοκής πολιτικών προσώπων, να ασκηθούν οι δέουσες ποινικές διώξεις, να αρθεί το απόρρητο της επιστολής του πρώην ΥΠΕΞ προς τον Πρωθυπουργό και να προσκομισθεί ως έγγραφο της δικογραφίας, άλλως να κατασχεθεί ως πειστήριο.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡ. ΙΩΑΝΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ

Η σημερινή νομική ενέργεια  έπρεπε να γίνει, ο κύριος Γρηγορίου, ένας εκ των νομικών μας συμβούλων, και τον ευχαριστώ για την συνεισφορά του σε αυτόν τον αγώνα εκπροσωπώντας την Παμμακεδονική συνομοσπονδία κατέθεσε μια μηνυτήριο αναφορά στην  βάσει όσων αποκάλυψε ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Δημήτριος καμμένος  χθες 16 Ιανουαρίου (κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας)  δημοσίως αλλά και την προηγούμενη ημέρα στις 15 Ιανουαρίου  στην Βουλή κατά την διάρκεια της ψήφου εμπιστοσύνης που ζήτησε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία δεν μπορούσε να αφήσει να περάσουν έτσι όλα αυτά που έχουν ακουσθεί δημοσίως και από τον ένα υπουργό και από τον άλλο. Έχουμε πει και άλλοτε ότι έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Εκείνη θα κάνει κατά τους νόμους και το ελληνικό σύνταγμα την δουλειά και την έρευνα της αρμοδίως και εμείς έχουμε ιερό καθήκον να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να σταματήσει αυτή η διαδικασία για το κείμενο που υπέγραψαν οι κύριοι Κήτειας και Δημητρώφ αντίστοιχα ο καθένας για την χώρα που εκπροσωπούσε. Ο ελληνικός λαός δεν επιδοκιμάζει αυτή την μη σύννομη κατά την βούληση των λαών Ελλάδος και Σκοπίων διαδικασία, είδατε ότι και στα Σκόπια η πλειοψηφία είτε δεν συμμετείχε στο δημοψήφισμα είτε αποδοκίμασε. Ακριβώς γιατί ο εθνικισμός είναι τέτοιος στην  περιοχή που θα επιφέρει επώδυνα δεινά.

Αυτά φοβόμαστε με αυτήν συμφωνία την οποία και έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα ως ελληνικός λαός. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αποδοκιμάζει αυτήν την διαδικασία που συντελείται στο προσκήνιο αλλά κυρίως στο σκοτεινό παρασκήνιο ερήμων των δυο λαών.

Δεν έχουμε τίποτα με το γειτονικό λαό. Έχουμε την ιστορία μας ως ελληνικό έθνος. Ιστορία χιλιάδων ετών. Ιστορία συνδεδεμένη με την Μακεδονία, με αίμα και θυσία. Αυτά δεν παραγράφονται. Για αυτό και καλούμε τον ελληνικό λαό να συμμετέχει στο εθνικό συλλαλητήριο της Κυριακής 20 Ιανουαρίου στην πλατειά Συντάγματος.

Αλλά για εμάς ως Παμμακεδονική Συνομοσπονδία, έχει σημασία ο ελληνικός λαός, από την περιοχή του ο κάθε ένας να συμμετέχει στην μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας που ξεκινά συμβολικά από τις Πρέσπες την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου. Μια πορεία που θα περάσει από όλες τις πόλεις της βορείου Ελλάδος ακριβώς για να διατρανώσουμε την αντίθεση μας νόμιμα και ειρηνικά όπως έχουμε το δικαίωμα , ως λαός που κάνει χρήση των συνταγματικών του δικαιωμάτων.

Δίνουμε ραντεβού την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στην πλατειά Συντάγματος και την επομένη ακριβώς συναντιόμαστε την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στις Πρέσπες όπου ξεκινάμε ειρηνικά μια μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας ενάντια σε αυτήν την συμφωνία.

Καλούμε τους έλληνες πολίτες κάθε πόλης να συμμετέχουν. Με απλό τρόπο. Ειρηνικά. Να συνενώνονται με την  κεφαλή της πορείας κρατώντας τις ελληνικές σημαίες μόνον.

Θα περάσουμε από κάθε πόλη. Με τελικό προορισμό την Αθήνα την Κυριακή 27 Ιανουαρίου πάλι στην πλατειά Συντάγματος. Το ίδιο καλούμε να κάνουν και άλλοι σύλλογοι φορείς ενώσεις πολιτών από Πελοπόννησο. Να βγουν στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα με τις σημαία την Ελληνική!

Να κινητοποιηθούν στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού. Σημείο συνάντησης όλων μας μετά το τέλος αυτής της μεγάλης πορείας διαμαρτυρίας η Αθήνα την Κυριακή 27 Ιανουαρίου. Δεύτερο δηλ μεγάλο εθνικό συλλαλητήριο. 

Για να το κάνω σαφέστερο και πιο καθαρό έχουμε αποφασίσει ως Παμμακεδονική Συνομοσπονδία σε συνεργασία και με άλλους φορείς και ενώσεις προσώπων συλλόγους ομοσπονδίες αλλά και με τον ιερό κλήρο. 

Όσο θα διαρκεί αυτή η διαδικασία στο ελληνικό κοινοβούλιο από την επόμενη εβδομάδα, τότε δηλ που θα συζητείται  η λεγόμενη συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ο ελληνικός λαός, δηλαδή εμείς οι πολίτες , δεν αποδέχεται, οι έλληνες να είναι στο δρόμο σε όλη την Ελλάδα με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Με νόμιμο τρόπο. Μόνον με νόμιμο τρόπο.

Σήμερα δεν υπάρχουν μόνον ούτε οι Παμμακεδονικές οργανώσεις μία εκ των οποίων και η Παμμακεδονική.

Σήμερα δεν υπάρχουν ούτε πατριωτικές ενώσεις, ούτε σύλλογοι, ούτε άλλοι οργανωμένοι και μη οργανωμένοι φορείς.

Σήμερα υπάρχει μόνον ο Έλληνας! Ο κάθε Έλληνας! Εσύ. Εμείς. Εσείς αυτοί! Όλοι οι Έλληνες μαζί!

Και σε αυτό το σημείο επιτρέψτε μου να κάνω μια σημαντικότατη δήλωση προσωπική αλλά και ως πρόεδρος τούτου του ιστορικού οργανισμού, επειδή βλέπω και διαισθάνομαι πολλά… Θέλω να πω εδώ σε αυτό το σημείο, να δηλώσω,  ότι ως Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Ελλάδος με έδρα την Αθήνα.

          Ούτε στο παρελθόν, ούτε πολύ περισσότερο τώρα που έχει φορτισθεί επικίνδυνα το κλίμα από την πολιτική ηγεσία, δεν είναι εικόνα Βουλής αυτό που είδαμε και βλέπουμε, ο ένας να καθυβρίζει τον άλλο.

Το κάναμε και χτες(16 ΙΑΝ 2019), κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου. Καταγγέλλουμε κάθε ενεργεία που διχάζει και στοχοποιεί πολίτες κάθε αξιώματος πόσο μάλλον βουλευτές και εκπροσώπους του ελληνικού κοινοβουλίου. 

Το δηλώσαμε  και στο παρελθόν, απέχουμε από κάθε ενέργεια  που επιφέρει διχασμό. Καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες και τις καταγγέλλουμε! Όλα αυτά οδηγούν την χώρα σε εθνική περιπέτεια! Τελεία και παύλα.

Ούτε με ανένδοτους έχουμε σχέση! Ούτε είχαμε ούτε θέλουμε να έχουμε! Ούτε με ενέργειες άλλες φανερές ή σκοτεινές! Να είναι καθαρό αυτό! Όλα αυτά τα φαινόμενα που βλέπουμε, μήνες τώρα, τα καταγράφουμε, τα σημειώνουμε, τα αρχειοθετούμε και την κατάλληλη στιγμή θα λάβουμε θέση.

Φαινόμενα   που ενισχύουν  τον διχασμό, τους εθνικισμούς και τα ολοκληρωτικά συστήματα κάθε είδους συστήματα  και συμπεριφορές που  οδηγούν σε εθνική περιπέτεια την χώρα τα έχουμε καταδικάσει! 

Ως Παμμακεδονικη Συνομοσπονδια δεν έχουμε υπογράψει καμία ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο τον εθνικό κορμό και κοινωνικό αλλά και πολίτικο ιστό! Καθαρές κουβέντες! Το είπαμε και θα το ξανά πούμε.

Αυτά είναι δουλειά των ιστορικών να τα βρουν όχι εμείς. Όχι τώρα! Τώρα είναι η ώρα της εθνικής ομοψυχίας! Της ενότητας! Είμαστε δηλαδή σφόδρα αντίθετοι με κάθε ενέργεια που στοχοποιει, απειλεί ανθρώπινες ζωές. Είμαστε αντίθετοι και καταδικάζουμε κάθε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο το πολίτευμα και την δημοκρατία μας. Όποια δημοκρατία έχουμε. Αυτή την δημοκρατία  έχουμε τώρα!

Στο χέρι μας είναι να παλέψουμε και νόμιμα στο πλαίσιο αυτού  του Συντάγματος που έχουμε  να την αλλάξουμε

Αλλά, αυτό είναι το πολίτευμα μας αυτή είναι δημοκρατία μας.

Καλώς η κακώς. Με τα λάθη, τις ατέλειες και τις παραλείψεις της. Αλλά σε καμία περίπτωση  δεν συναινούμε σε ενέργειες που με το προκάλυμμα είτε το πατριωτικό, (μιλώ για τους επαγγελματίες πατριώτες που χτίζουν καριέρες εδώ και ένα χρόνο,) ούτε με εκείνους που χτίζουν καριέρες πάνω σε ένα εθνικό θέμα ούτε με εκείνους που ωφελούν με αριβιστικό τρόπο τα προσωπικά και ιδιοτελή συμφέροντα τους. Και επιζητούν οφέλη από μια εθνική υπόθεση. Τελεία και παύλα! Φαινόμενα εκφυλιστικά που καταδικάζουν τον ιερό αυτό αγώνα.

Τα λέγω αυτά για να ξεκαθαρίζω την θέση μας επειδή και χτες και άλλοτε με ρωτήσατε για όλα αυτά τα φαινόμενα που βλέπουμε εδώ και ημέρες να συντελούνται. Και είχαν συμβεί και στο παρελθόν από τότε που ξεκίνησε αυτή η εθνική προσπάθεια!

Και εσείς τα ΜΜΕ να δείξετε σας παρακαλώ μεγάλη προσοχή σε εκείνους που δίνετε βήμα δημόσιου λογού. Κάντε την έρευνα σας. Σας παρακαλώ. Κάντε μια σοβαρή δημοσιογραφική έρευνα και δείτε ποιοι ήταν με ποιούς από την αρχή της υπόθεσης αυτής. Δηλαδή τον Ιανουάριο του 2018 πως συνέχισαν και που καταλήγουν; Ξέρω τι σας λέγω. Κάποια στιγμή πρέπει να σημάνει η ώρα που το τοπίο θα πρέπει να ξεκαθαρίσει.

Άκουσα χτες όπως όλος ο ελληνικός λαός τον πρωθυπουργό της χώρας να προβληματίζεται για όλες αυτές τις μετατοπίσεις στο ελληνικό κοινοβούλιο των βουλευτών μας.

          Τέτοιες τεκτονικές μετατοπίσεις υπάρχουν και στο χώρο της κοινωνίας και στο λεγόμενο πατριωτικό χώρο.

Μετατοπίσεις που γίνονται με βάση αλλότρια και ξένα προς τον ιερό αγώνα συμφέροντα. Αυτά έχω να πω επ’ αυτού ώστε να ξεκαθαρίζω την θέση της Παμμακεδονικης Συνομοσπονδίας. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση απολύτως ούτε με ανένδοτους για την δημοκρατία και την Μακεδονία, ενώσεις προσώπων που έγιναν κάτω από άγνωστες σε εμάς διαδικασίες.

Ούτε με κάθε άλλη προσπάθεια που με πρόσχημα το ιερό ζήτημα της Μακεδονίας φτιάχνουν καριέρες επιζητώντας λίγα λεπτά στην τηλεόραση. Το ξεκαθαρίζω!

Η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία δεν είχε και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με κανέναν ειδικά στην βόρεια Ελλάδα που δυο μήνες τώρα, κινούνταν για να φτιάξει «επιτροπές αγώνα» μιλώ για πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα . Δεν είναι η ώρα να πω περισσότερα. Θα έρθει όμως αυτή η στιγμή ας το γνωρίζουν εκείνοι οι οποίοι μπαίνο έβγαιναν στα γραφεία τους…

Τέτοια φαινόμενα ενισχύουν άλλοτε φανερά και άλλοτε υποδόρια κάποιοι που έχουν εισχωρήσει στους κόλπους του αγώνα αυτού με τον μανδύα και το προκάλυμμα του πατριώτη, του επαγγελματία πατριώτη, με δόλο και προφανείς σκοπιμότητες την εξυπηρέτηση δικών τους προσωπικών ίσως και άλλων ιδιοτελών συμφερόντων, αυτά ήταν αναγκαία για να ξεκαθαρίζει το τοπίο το οποίο αρχίζει να μας ανησυχεί πολύ σοβαρά με αυτά που βλέπουμε. Παρά πολύ σοβαρά…

Σας ευχαριστώ δεν θα πω τίποτα άλλο. Την κατάλληλη ώρα θα ειπωθούν πολλά όχι τώρα του εθνικού αγώνα όχι αυτή την στιγμή…

Τώρα έχουμε ιερό καθήκον να κάνουμε οτιδήποτε για να δώσουμε την μάχη με νόμιμα μέσα για το μπλοκάρισμα αυτής της άκυρης κατά την γνώμη μας και ερήμων του Έλληνα πολίτη συμφωνίας. Μια ενέργεια ήταν και η σημερινή.

Καλούμε λοιπόν και προσκαλούμε τους Έλληνες πολίτες σε όλες τις μεγάλες κινητοποιήσεις που ξεκινάμε την επόμενη του συλλαλητηρίου στις 20 Ιανουαρίου στην πλατεία Συντάγματος να βρεθούν κοντά μας στη λίμνη των Πρεσπών όπου απλοί πολίτες θα υπογράψουμε το συνυποσχετικό πρακτικό μη αναγνώρισης αυτής της συμφωνίας.

Κλείνοντας καλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες σε αυτήν μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας που ξεκινά από τις Πρέσπες την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου θα περάσουμε από όλες τις πόλεις για να φτάσουμε στην Αθήνα με στόχο να πλημυρίσει όλη η Ελλάδα με ελληνικές σημαίες !

Σημείο συνάντησης οι Πρέσπες την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου. Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου  όλοι στο Σύνταγμα. Όλη την εβδομάδα μετά το συλλαλητήριο θα βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις μέχρι την Κυριακή 27 Ιανουαρίου θα είμαστε στους δρόμους. Όλοι Έλληνες ενωμένοι! Ένα σώμα. Μια καρδιά. Ένας νους. Μια ψυχή! 

Σας ευχαριστώ!

Ενώπιον της κας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

 

                                             ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

 

Της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός ………… και εκπροσωπείται νομίμως

ΚΑΤΑ

 

Παντός προσώπου εμπλεκομένου εις την διάπραξη των καταγγελομένων αδικημάτων.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ:

Δωροληψία πολιτικών Αξιωματούχων (159 ΠΚ), Παθητική Δωροδοκία (235 ΠΚ), Ενεργητική Δωροδοκία (236 ΠΚ), Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

Αθήνα, 17/01/2019

Η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία εκπροσωπεί όλες τις νόμιμα αναγνωρισμένες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις των……………………

Καταστατικός σκοπός της και αποκλειστικός λόγος της συγκροτήσεώς της είναι η προστασία της ελληνικότητος, του πολιτισμού και της ιστορίας της Μακεδονίας, της ιστορικής συνέχειας των Μακεδόνων, ως αναπόσπαστο τμήμα του καθόλου Ελληνισμού.

Εις τα πλαίσια των καθηκόντων της και των σκοπών της η Παμμακεδονική, εν όψει της εισαγωγής της λεγόμενης «Συμφωνίας των Πρεσπών» εις την Ελληνική Βουλή προς κύρωσή της ως Διεθνούς Συνθήκης, επισημαίνει τα ακόλουθα, τα οποία προδήλως εμπίπτουν εις την δικαιοδοσία της Ανώτατης Εισαγγελικής Αρχής της χώρας μας, δεδομένης της κρίσιμης σημασίας της αρχομένης κοινοβουλευτικής διαδικασίας για την εθνική μας υπόσταση:

 

 

 

Ι. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Κατά την συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο της 20/10/2018 φέρεται ότι ο πρώην Υπουργός Εθνικής Αμύνης (ΥΠΕΘΑΜ) κος Πάνος Καμμένος κατήγγειλε εις επήκοον του Πρωθυπουργού και όλων των Υπουργών, που συμμετείχαν εις το ανώτατο κυβερνητικό όργανο, ότι ο διεθνώς γνωστός επιχειρηματίας και χρηματιστής Τζώρτζ Σόρος χρηματοδότησε με το ποσόν των 50 εκ. (50.000.000) ΕΥΡΩ την Ελληνική Κυβέρνηση, με σκοπό την εξαγορά πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα και τα Σκόπια.

Κατ’ ουσίαν, ο απώτερος σκοπός της εν λόγω χρηματοδότησης φέρεται ότι είναι η εξαγορά συνειδήσεων βουλευτών των δύο Κοινοβουλίων, ώστε να υλοποιηθεί η επιψήφιση της λεγόμενης «Συμφωνίας των Πρεσπών» από τα κοινοβούλια και των δύο κρατών.

Τούτο δεν θα είχε καταστεί πανελληνίως γνωστόν, λόγω του απορρήτου των τηρουμένων πρακτικών του Υπουργικού Συμβουλίου, εάν ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών κος Νίκος Κοτζιάς δεν είχε προβεί κατά την διάρκεια δύο διαδοχικών συνεντεύξεών του σε ΜΜΕ σε ρητές επιβεβαιωτικές δηλώσεις περί των λεχθέντων εντός του Υπουργικού Συμβουλίου εκ μέρους του πρώην ΥΠΕΘΑΜ.

Συγκεκριμένα:

 1. A) O πρώην ΥΠΕΞ στην τηλεοπτική εκπομπή της 23/10/2018 στο ΚΡΗΤΗ TV, με παρουσιαστή τον Δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη, ανέφερε επί λέξει τα ακόλουθα:

«Δημ: Δηλαδή έθεσε θέμα μυστικών κονδυλίων ο ίδιος (ενν. ο Πάνος Καμμένος) ;

ΝΚ: Όχι μόνο. Είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση για να αγοράζει ξένους κοκ και έθεσε αυτά τα θέματα.

Δημ: Αυτά είναι βαριά. Αλλά δεν είναι βαριά για τον Νίκο Κοτζιά μόνον.

ΝΚ: Αυτό είναι το ζήτημα; Ουδείς απάντησε πλήν εμού.

Δημ: Ουδείς ;;;

ΝΚ: Πλην εμού !!!

Δημ: Δεν βρέθηκε ένας Υπουργός να πεί με θίγεις και εμένα ;;;

ΝΚ: Όχι !!!

Δημ: Όχι ;;; Ούτε ο Πρωθυπουργός ;;;

ΝΚ: Ούτε ο Πρωθυπουργός !!! Και εγώ είπα τότε, ότι σε μία κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και η παραβίαση να καλύπτεται από ένα τόνο λάσπης, δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι !!!».

Το σχετικό λινκ με το επίμαχο απόσπασμα της συνέντευξης:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=Gy9ldoValEo

 

 1. B) O πρώην ΥΠΕΞ στην τηλεοπτική εκπομπή της 6/11/2019 στο OPEN TV, με παρουσιάστρια την Δημοσιογράφο Eλλη Στάη, ανέφερε επί λέξει τα ακόλουθα:

«Αυτό που ειπώθηκε είναι, και ειπώθηκε και τις επόμενες ημέρες σε συνέντευξη, ότι ο Σόρος έδωσε 50 εκ για να αγοράσουμε ανθρώπους στα Σκόπια προκειμένου να κάνουμε τις πολιτικές μας δουλειές.

Είναι ολοφάνερο πως το επιχείρημα αυτό αποσκοπεί:

 1. Να εκφοβίσει ότι κάποιοι μπορεί να εκβιάζουν. Αλλά εγώ δεν έχω πάρει από κανένα τίποτα. Ξέρετε ότι προέρχομαι από πολύ πλούσια οικογένεια και αποποιήθηκα την περιουσία μου.
 2. Για να τρομάξουν την ΦΥΡΟΜΙΑ.

…………………………………….

Εχουν ειπωθεί τρία πράγματα

 1. Εδωσε 50 εκ ο Σόρος ας το αποδείξουν ότι ο Σόρος έδωσε 50 εκ. Κάπου θα υπάρχει κάποια ροή δεν ξέρω πως μεταφέρονται τέτοια ποσά.

………………………………………»

Το σχετικό λινκ με το επίμαχο απόσπασμα της συνέντευξης:

https://www.youtube.com/watch?v=KukvTj9ENxA

 

Με βάση τις ως άνω συνεντεύξεις του πρώην ΥΠΕΞ κου Νίκου Κοτζιά  επιβεβαιώνεται πλήρως και αδιαμφισβητήτως ότι ο πρώην ΥΠΕΘΑΜ κος Πάνος Καμμένος κατήγγειλε εντός του Υπουργικού Συμβουλίου της 20/10/2018 ότι ο Σόρος έδωσε, με άγνωστο προς το παρόν τρόπο, στην Ελληνική Κυβέρνηση ή σε μέλη αυτής το ποσόν των 50 εκ ΕΥΡΩ , με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για την εξαγορά βουλευτών του Κοινοβουλίου των Σκοπίων.

Οι εν λόγω καταγγελίες του κου Καμμένου, από την βαρύνουσα θέση του Υπουργού Εθνικής Αμυνας και  υπό την  νευραλγική ιδιότητα του συμπράττοντος εταίρου στην Κυβερνητική πλειοψηφία, αποτελούν θρυαλίδα για την πλήρη κατάρρευση του πολιτικού βίου της χώρας μας και την έκπτωση των κοινοβουλευτικών θεσμών.

Αιωρείται η υπόνοια ότι  μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ή του Ελληνικού Κοινοβουλίου κατέστησαν αργυρώνητα και διοχέτευσαν συγκεκριμένο και κατονομαζόμενο μετά βεβαιότητος ποσό χρημάτων, προκειμένου να επιτευχθεί το μείζον πολιτικό αποτέλεσμα της επιψηφίσεως της Συνθήκης των Πρεσπών, το οποίο άλλως θα ήτο αμφίβολο, εν όψει της ισχνής έως αμφίβολης πλειοψηφίας στα Κοινοβούλια των δύο συμβαλλομένων Κρατών.

Είχε προηγηθεί το tweeter της 19/10/2018 και ώρα 9.34 μμ, εις το οποίο  ο πρώην ΥΠΕΘΑΜ ανέφερε επί λέξει τα ακόλουθα:

«Panos Kammenos@PanosKammenos

 

Ποιός θα φανταζόταν ότι στην Ευρώπη των αξιών και της δημοκρατίας οποίος δεν ψηφίζει κατά τις εντολες προφυλακίζεται και οποίος συμμορφώνεται παίρνει μπόνους 2.000.000€ μαύρο χρήμα. Ντρέπομαι

305

9:34 μ.μ. – 19 Οκτ 2018»

 

Σύμφωνα με το tweeter αυτό ο πρώην ΥΠΕΘΑΜ καταγγέλει χωρίς περιστροφές και επιφυλάξεις ότι συγκεκριμένοι βουλευτές του κοινοβουλίου των Σκοπίων είχαν λάβει το ποσόν των 2.000.000 ΕΥΡΩ έκαστος για την επιψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ώστε να συμπληρωθεί ο ελλείπον μέχρι την στιγμή της ψηφοφορίας αριθμός των 80 αναγκαίων, κατά το Σύνταγμα των Σκοπίων, βουλευτών, ώστε να κυρωθεί η «Συμφωνία των Πρεσπών από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων.

Αξιον σχολιασμού τυγχάνουν συνδυαστικώς τα κάτωθι αποσπάσματα εκ των συνεντεύξεων του πρώην ΥΠΕΞ κου Κοτζιά:

Εκ της πρώτης συνεντεύξεως:

«…Ούτε ο Πρωθυπουργός !!! Και εγώ είπα τότε, ότι σε μία κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και η παραβίαση να καλύπτεται από ένα τόνο λάσπης, δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι !!!…».

Εκ της δευτέρας συνεντεύξεως:

«…Αυτό που ειπώθηκε είναι, και ειπώθηκε και τις επόμενες ημέρες σε συνέντευξη, ότι ο Σόρος έδωσε 50 εκ για να αγοράσουμε ανθρώπους στα Σκόπια προκειμένου να κάνουμε τις πολιτικές μας δουλειές …».

Εκ των αποσπασμάτων τούτων προκύπτει ότι ο πρώην ΥΠΕΞ παρητήθη διότι προεχόντως ο Πρωθυπουργός της χώρας εσιώπησε, πέραν όλων των σιωπησάντων Υπουργών, εις τις ευθείες καταγγελίες (τόνος λάσπης κατά τον ΥΠΕΞ) του πρώην ΥΠΕΘΑΜ εντός του Υπουργικού Συμβουλίου περί χρηματισμού με το ποσό των 50 εκ ΕΥΡΩ της Κυβερνήσεως για την εξαγορά πολιτικών προσώπων εις τα Σκόπια, ενώ επήλθε και παραβίαση της πολιτικής της Κυβερνήσεως.

Η τοποθέτηση του πρώην ΥΠΕΞ ότι, κατά την καταγγελία του ΥΠΕΘΑΜ,  διενεργήθηκε εξαγορά συνειδήσεων με τα χρήματα του Σόρος, η οποία περιορίζεται αυστηρώς και μόνον επί πολιτικών προσώπων εις τα Σκόπια, προδήλως γεννά εύλογα ερωτηματικά για το εάν ο πρώην ΥΠΕΞ συγκαλύπτει την ενδεχόμενη καταγγελία Καμμένου περί του εάν εξαγοράσθησαν συνειδήσεις και εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Παρατηρείται ότι δύο πρώην Υπουργοί της Κυβερνήσεως, εκ της νευραλγικής Υπουργικής θέσεως που και οι δύο κατείχαν, ο είς πρώην Υπουργός Αμύνης καταγγέλλει εντός του Υπουργικού Συμβουλίου την διάπραξη παθητικής δωροδοκίας υπό προσώπων της Ελληνικής Κυβερνήσεως ανερχομένη εις το ποσόν των 50 εκ ΕΥΡΩ, και, ακολούθως, την διάπραξη ενεργητικής δωροδοκίας εκ μέρους των εν λόγω αργυρώνητων παραληπτών των μετρητών Σόρος, ενώ αντιστοίχως διαπράττεται παθητική δωροδοκία, τουλάχιστον ορισμένων βουλευτών του Κοινοβουλίου των Σκοπίων, κατά την κοινή διατύπωση τόσον του αποκαλύψαντος όσον και του καταγγείλαντος.

Ο έτερος πρώην Υπουργός Εξωτερικών συνομολογεί ότι πράγματι εξετοξεύθη από τον ΥΠΕΘΑΜ εντός του Υπουργικού Συμβουλίου η εν λόγω καταγγελία περί χρηματοδοτήσεως με 50 εκ ΕΥΡΩ της Ελληνικής Κυβερνήσεως γιά την επίτευξη πολιτικών σκοπιμοτήτων, παραπονούμενος ότι τούτο εγένετο χωρίς την οιαδήποτε αντίδραση, προεχόντως του Πρωθυπουργού της χώρας, αλλά και των λοιπών παρισταμένων Υπουργών του Υπουργικού Συμβουλίου.

Αλλά εάν ο πρώην ΥΠΕΞ δεν ήτο ο τελικός αποδέκτης της καταγγελίας προφανώς δεν θα είχε παραιτηθεί και δεν θα παρεπονείτο δημοσίως για την αιδήμονα σιγή του Πρωθυπουργού του.

Κατόπιν τούτων, μάλιστα, ο πρώην ΥΠΕΞ παρητήθη από τη θέση του και απέστειλε πολυσέλιδη επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, η οποία τηρείται παραδόξως εισέτι απόρρητη, αντιθέτως προς τα κοινοβουλευτικά ήθη της διαφάνειας περί τα δημόσια πράγματα, προφανώς διατυπώσας εις αυτήν την δυσαρέσκειά του για την μη κάλυψη από τον Πρωθυπουργό της χώρας, όπως προφορικώς επανέλαβε εις την δημόσια συνέντευξή του εις ΜΜΕ.

Σημειωτέον ότι ο πρώην ΥΠΕΞ παρότι αποδέκτης των καταγγελιών του πρώην ΥΠΕΘΑΜ δεν προσέφυγε μέχρι τούδε εις την Δικαιοσύνη, με τον επικείμενο κίνδυνο απωλείας της προθεσμίας της 3μήνου Εγκλήσεως, όπως επιβάλλει αυτονοήτως μία τοσούτον βαρύνουσας σημασίας εις βάρος του καταγγελία ενώπιον του ανωτάτου κυβερνητικού οργάνου, όπως είναι το Υπουργικό Συμβούλιο.

Με βάση τις ως άνω καταγγελίες εγείρεται ευθέως ζήτημα σεβασμού και προστασίας της κοινοβουλευτικής τάξεως και των δημοκρατικών θεσμών.

Πολλώ μάλλον τίθεται ζήτημα νομιμότητος της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία ήδη επιψηφίσθηκε από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων και έρχεται προς επιψήφισιν εις το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Τούτο διότι, σύμφωνα με το άρθρο 50 της Σύμβασης περί του δικαίου των Συνθηκών:

«Αρθρον 50.-  Δωροδοκία αντιπροσώπου κράτους

Οσάκις εξησφαλίσθη η έκφρασις της συναινέσεως του κράτους όπως δεσμευθή συμβατικώς διά δωροδοκίας του αντιπροσώπου του, αμέσως ή εμμέσως επελθούσης δι’ ενεργειών ετέρου κράτους έχοντος συμμετάσχει εις τας διαπραγματεύσεις, τούτο δύναται να επικαλεσθή την δωροδοκίαν ως ακυρούσαν την συναίνεσίν του όπως δεσμευθή διά της συνθήκης».

Περαιτέρω, ως προς την ποινική διάσταση της ως άνω υποθέσεως συντρέχουν οι κάτωθι ποινικές διατάξεις:

«Αρθρον 159 – Δωροληψία πολιτικών Αξιωματούχων

 1. Ο Πρωθυπουργός, τo μέλoς της κυβέρνησης, ο υφυπουργός, ο περιφερειάρχης, ο αντιπεριφερειάρχης ή ο δήμαρχος, που ζητεί ή λαμβάνει, άμεσα ή μέσω τρίτου, για τον εαυτό του ή για άλλον, οποιασδήποτε φύσης ωφέλημα ή αποδέχεται την υπόσχεση παροχής τέτοιου ωφελήματος, ως αντάλλαγμα για ενέργειά του ή παράλειψη, μελλοντική ή ήδη τελειωμένη, που ανάγεται στην εκτέλεση των καθηκόντων του, τιμωρείται με κάθειρξη και χρηματική ποινή από 15.000 έως 150.000 ευρώ.
 2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται το μέλος της Βουλής, των συμβουλίων τοπικής αυτοδιοίκησης και των επιτροπών τους που σχετικά με κάποια εκλογή ή ψηφοφορία η οποία διενεργείται από τα ως άνω σώματα ή επιτροπές δέχεται την παροχή ή υπόσχεση οποιασδήποτε φύσης ωφελήματος, για τον εαυτό του ή για άλλον, ή ζητεί τέτοιο ως αντάλλαγμα για να μη λάβει μέρος στην εκλογή ή ψηφοφορία, για να υποστηρίξει ορισμένο θέμα προς ψήφιση ή για να ψηφίσει με ορισμένο τρόπο.
 3. Οι παράγραφοι 1 και 2 εφαρμόζονται και όταν η πράξη τελείται από μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
 4. Οι διατάξεις των άρθρων 238, 263 παρ. 1 και 263Β παράγραφοι 2 έως 5 έχουν εφαρμογή και στα εγκλήματα των προηγούμενων παραγράφων.

Η εν λόγω διάταξις αποτελεί ειδική περίπτωσιν των κάτωθι άρθρων 235 ΠΚ και επ.

«Άρθρο 235.- Παθητική δωροδοκία

 1. Υπάλληλος, ο οποίος, κατά παράβαση των καθηκόντων του ζητεί ή λαμβάνει, άμεσα ή με τη μεσολάβηση τρίτου, για τον εαυτό του ή για τρίτο, ωφελήματα οποιασδήποτε φύσης ή δέχεται υπόσχεση τούτων, για ενέργεια ή παράλειψη του μελλοντική ή ήδη τελειωμένη, που ανάγεται στα καθήκοντα του ή αντίκειται σε αυτά, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους, καθώς και υποχρεωτική χρηματική ποινή ίση με το πεντηκονταπλάσιο του ωφελήματος και μέχρι το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ. Σε περίπτωση ωφελήματος μη αποτιμητού σε χρήμα, η χρηματική ποινή δεν μπορεί να είναι κατώτερη από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ ούτε ανώτερη από εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) ευρώ.
 2. Αν η αξία των ωφελημάτων υπερβαίνει το ποσό των εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000) ευρώ ή αν ο δράστης έχει την ιδιότητα του υπαλλήλου του Υπουργείου Οικονομικών επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι δέκα (10) ετών, καθώς και υποχρεωτική χρηματική ποινή, η οποία δεν μπορεί να είναι κατώτερη από πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ ούτε ανώτερη από πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ.
 3. Δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης.»

«Άρθρο 236.- Ενεργητική δωροδοκία

 1. Όποιος υπόσχεται ή παρέχει σε υπάλληλο, άμεσα ή με τη μεσολάβηση τρίτου, οποιασδήποτε φύσης ωφελήματα για τον εαυτό του ή για τρίτο, για ενέργεια ή παράλειψη του μελλοντική ή ήδη τελειωμένη, που ανάγεται στα καθήκοντα του ή αντίκειται σε αυτά, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους, καθώς και υποχρεωτική χρηματική ποινή ίση με το πεντηκονταπλάσιο του ωφελήματος και μέχρι το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ. Σε περίπτωση ωφελήματος μη αποτιμητού σε χρήμα, η χρηματική ποινή δεν μπορεί να είναι κατώτερη από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ ούτε ανώτερη από εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) ευρώ. 2. Αν η αξία των ωφελημάτων υπερβαίνει το συνολικό ποσό των εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000) ευρώ, επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι δέκα ετών, καθώς και υποχρεωτική χρηματική ποινή, η οποία δεν μπορεί να είναι κατώτερη από πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ ούτε ανώτερη από πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ.»

 

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ

Τίθεται ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αμείλικτον μείζον ζήτημα, το οποίο αφορά την προστασία των κοινοβουλευτικών θεσμών και αυτής τούτης της Δημοκρατίας στην χώρα μας και δέον να διερευνηθεί:

1) Εάν μεν ο ΥΠΕΘΑΜ κος Πάνος Καμμένος αληθώς κατήγγειλε ενεργητική δωροδοκία διαπραχθείσα εκ μέρους των παραληπτών του ποσού των 50 εκ ΕΥΡΩ και παθητική δωροδοκία αυτών τούτων των παραληπτών, καθώς και, περαιτέρω, βουλευτών του Σκοπιανού Κοινοβουλίου, και ενδεχομένως και του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Εις την περίπτωσιν τούτη η Συμφωνία των Πρεσπών είναι απολύτως άκυρη, διότι η έκφραση της διεθνούς συναινέσεως των δύο κρατών, όπως δεσμευθούν συμβατικώς διά της εν λόγω Διεθνούς Συνθήκης, μετά την κύρωση και από τα δύο Κοινοβούλια των συμβαλλομένων μερών, φαλκιδεύεται διά της εικαζομένης ή πράγματι διαπραχθείσης δωροδοκίας ορισμένων κρισίμων αριθμητικώς μέλων των Κοινοβουλίων αυτών, κατά το άρθρο 50 της Σύμβασης περί του δικαίου των Συνθηκών, η οποία κατέστη εσωτερικόν δίκαιον με το ΝΔ 402/1974 (ΦΕΚ Α’141/1974).

2) Εάν δεν αποδειχθεί η διάπραξις του εγκλήματος της κακουργηματικής δωροδοκίας, είτε υπό την ενεργητική ή την παθητική μορφή αυτής, τότε δέον να διερευνηθεί εάν ο πρώην ΥΠΕΘΑΜ διέπραξε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφημήσεως κατά του ΥΠΕΞ κου Κοτζιά για τον προσπορισμό πολιτικού οφέλους με απολύτως αθέμιτη μεθόδευση εντός του Υπουργικού Συμβουλίου.

Να διερευνηθεί η διάπραξις και άλλων συναφών εγκλημάτων κατά των θεσμών της Ελληνικής Πολιτείας και της Συνταγματικής τάξεως της πατρίδος μας.

Εις πάσαν περίπτωσιν επειδή δεν είναι δυνατόν να εκμαυλίζεται η πολιτική ζωή της χώρας  και να δηλητηριάζεται με φήμες ή υπόνοιες περί δωροδοκίας αναφορικώς προς ένα μείζονος εθνικής σημασίας ζήτημα, η έκβαση του οποίου θα προσδορίσει το μέλλον των επομένων γενεών.

Επειδή διά της υποβολής της παρούσης Μηνυτηρίου Αναφοράς μας δηλώνουμε ενεργώς ότι κηδόμεθα της προστασίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, των κοινοβουλευτικών θεσμών και του ομαλού δημοκρατικού μας βίου.

Επειδή αποτελεί καταστατικό σκοπό μας και λόγο υπάρξεώς μας η προστασία της ελληνικότητος, του πολιτισμού και της ιστορίας της Μακεδονίας, της ιστορικής συνέχειας των Μακεδόνων ως αναπόσπαστο τμήμα του καθόλου Ελληνισμού.

Επειδή θεωρούμε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θίγει και προσβάλλει ευθέως την τιμή και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, αποτελεί άφρονα εκχώρηση ενός τεράστιου κομματιού της πολιτιστικής μας κληρονομίας.

Επειδή φρονούμε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν πρέπει επ’ ουδενί να κυρωθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Επειδή η περίπτωση της διαπράξεως δωροδοκίας εκ μέρους ξένων συμφερόντων, τα οποία απεργάζονται τον διαμελισμό της ιστορικής και καθόλα Ελληνικής Μακεδονίας, δεν αποτελεί απομακρυσμένη εκδοχή, πρέπει να διερευνηθεί από την Εισαγγελία η διάπραξη του αδικήματος της κακουργηματικής δωροδοκίας, υπό την παθητική και την ενεργητική μορφή του, η οποία συνεπιφέρει αυτοθρόως την απόλυτη ακυρότητα της Συνθήκης των Πρεσπών, λόγω ακριβώς της πιθανής δωροδοκίας εκ μέρους παντός υπευθύνου, μεταξύ των οποίων και ενδεχομένως προσώπων, τα οποία με τη ψήφο τους καθορίζουν ανεπιστρεπτί και εσαεί την προστασία και την συνέχεια της ελληνικότητος, του πολιτισμού και της ιστορίας της Μακεδονίας, της ιστορικής συνέχειας των Μακεδόνων ως αναπόσπαστο τμήμα του καθόλου Ελληνισμού.

Επειδή η προσφυγή μας στην Δικαιοσύνη της χώρας μας αποτελεί το ύστατο καταφύγιο για την προάσπιση της ακεραιότητος και της αρτιμέλειας της Μακεδονίας, για την προστασία των δικαιωμάτων των Ελλήνων απανταχού της γής.

 

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ

 

 • Να διερευνηθεί η παρούσα Μηνυτήρια Αναφορά ως προς την πιθανή εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων, όπως αυτό του κου George Soros.
 • Να αποσταλεί η παρούσα Μηνυτήρια Αναφορά αμελητί προς την Ελληνική Βουλή, λόγω της ευθείας εμπλοκής πολιτικών προσώπων.
 • Nα ασκηθούν οι δέουσες ποινικές διώξεις.
 • Να αρθεί το απόρρητο της επιστολής του πρώην ΥΠΕΞ προς τον Πρωθυπουργό και να προσκομισθεί ως έγγραφο της δικογραφίας άλλως να κατασχεθεί ως πειστήριο.

Μάρτυρες προτείνουμε τους:

 • Αλέξιο Τσίπρα, Πρωθυπουργό της Ελλάδος
 • Νικόλαο Κοτζιά, πρώην ΥΠΕΞ
 • Παναγιώτη Καμμένο, πρώην ΥΠΕΘΑΜ
 • Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουίου της 20/10/2018
 • Ελλη Στάη, Δημοσιογράφος
 • Γεώργιο Σαχίνη Δημοσιογράφος
 • Δημήτριο Καμμένο, Βουλευτή
 • Ευστάθιο Παναγούλη, Βουλευτή

 

Πληρεξούσιους Δικηγόρους μας ορίζουμε τους:

 • Στυλιανό Γρηγορίου (ΑΜΔΣΑ 12269), Λεωφ. Αλεξάνδρας 6, Αθήνα
 • Ιωάννη Μαλταμπέ (ΑΜ ΔΣΑ………)

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Ιωάννης Αθανασιάδης

Ιατρός