Άρειος Πάγος 24 Ιανουαρίου 2019

Αθήνα 24 Ιανουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Αθηνών Ελλάδας εκφράζοντας την αντίδρασή της στα μεγάλα επεισόδια που έλαβαν χώρα την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στο Σύνταγμα  κατέθεσε διά των πληρεξουσίων δικηγόρων της Στέλιο Γρηγορίου και Ιωάννη Μαλταμπέ σήμερα 24 Ιανουαρίου 2019 μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά παντός υπευθύνου  ζητώντας να ερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της διέγερσης, πρόκλησης και προσφοράς για την εκτέλεση κακουργήματος, συμμορία, παράνομη βία, παράβαση καθήκοντος και άλλα.

Εν συνέχεια κατέθεσε αναφορά στον αρχηγό της ΕΛΑΣ ζητώντας να ληφθούν όλα τα μέτρα που θα διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή και των επόμενων συγκεντρώσεων 24ης και 25ης Ιανουαρίου 2019. Αντίγραφο της μηνυτήριας αναφοράς παραδόθηκε και στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας σήμερα στις 2.00μ.μ. στην Ευελπίδων.

Την μήνυση για παράβαση καθήκοντος προς όλους τους υπευθύνους γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, κ. Γιάννης Αθανασιάδης, δηλώνοντας πως ζητά την παρουσία εισαγγελέα απόψε 24 Ιανουαρίου 2019 στο Σύνταγμα, διότι όπως ο ίδιος επεσήμανε στον ΑΝΤ1 «Είδαμε μία ανοχή της αστυνομίας στους μπαχαλάκηδες, τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι ήταν εμφανώς μπροστά από τη Μεγάλη Βρετανία με λοστούς… Ο ρόλος της αστυνομίας δεν είναι μόνο κατασταλτικός θα έπρεπε και πρέπει να προστατεύει τους πολίτες που με ειρηνικότατο τρόπο διαδηλώνουν την αντίθεσή τους. Είναι γνωστό ότι όταν μιλάμε για Μακεδονία, μιλάμε για Ελλάδα και ο Έλληνας πολίτης σκέφτεται ότι χάνει κάτι από τον εαυτό του».

Ενώπιον της κας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

 

                                          ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

Της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Aγίου Κωνσταντίνου 4 και εκπροσωπείται νομίμως, ΑΦΜ

 

ΚΑΤΑ

Παντός προσώπου εμπλεκομένου εις την διάπραξη των καταγγελλομένων αδικημάτων.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ:

Παράνομη βία (330 ΠΚ), Παράβαση Καθήκοντος (259 ΠΚ), Εκθεση εις κίνδυνο (306 ΠΚ) ως και παντός άλλου διαπραχθέντος αδικήματος

Αθήνα, 24/01/2019

Η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία αποτελεί νόμιμα αναγνωρισμένη μη κερδοσκοπική οργάνωση, τρίτου βαθμού εκπροσωπήσεως, η οποία εκπροσωπεί 4 Ομοσπονδίες της Κεντρικής, και της Ανατολικής Μακεδονίας και τις Ομοσπονδίες  των Σερρών και Δράμας, με 90 πρωτοβάθμια σωματεία, που εκπροσωπούν τους απανταχού Μακεδόνες.

Καταστατικός σκοπός της και αποκλειστικός λόγος της συγκροτήσεώς της είναι η προστασία της ελληνικότητος, του πολιτισμού και της ιστορίας της Μακεδονίας, της ιστορικής συνέχειας των Μακεδόνων, ως αναπόσπαστο τμήμα του καθόλου Ελληνισμού.

Εις τα πλαίσια των καθηκόντων της και των σκοπών της η Παμμακεδονική, εν όψει της εισαγωγής της λεγόμενης «Συμφωνίας των Πρεσπών» εις την Ελληνική Βουλή προς κύρωσή της ως Διεθνούς Συνθήκης, επισημαίνει τα ακόλουθα, τα οποία προδήλως εμπίπτουν εις την δικαιοδοσία της Ανώτατης Εισαγγελικής Αρχής της χώρας μας, δεδομένης της κρίσιμης σημασίας της αρχομένης κοινοβουλευτικής διαδικασίας για την εθνική μας υπόσταση:

Ι. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Κατά το μεγάλο Συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στην Αθήνα την 20/01/2019, από τις απανταχού Μακεδονικές οργανώσεις, εις το οποίο συμμετείχαν ειρηνικά άνω του ενός εκατομμυρίου Ελληνες, με διαπιστωμένη την συμμετοχή οικογενειών με τα ανήλικα τέκνα τους, καθώς και υπερηλίκων συμπολιτών μας, έλαβαν χώρα λυπηρά επεισόδια βίας και συμπλοκών, τα οποία είχαν ως αφετηρία πράξεις και παραλείψεις των παρισταμένων Αστυνομικών οργάνων.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι, και κατά την συγκέντρωση αυτή, υπήρξε οργανωμένο σχέδιο ανωμαλίας στα πλαίσια του οποίου έδρασαν συγκεκριμένες ομάδες κουκουλοφόρων, με αντικειμενικό σκοπό να υπονομεύσουν και τελικώς να διαλύσουν την πάνδημη και συγκλονιστική  εκδήλωση διαμαρτυρίας, σύσσωμου του Ελληνικού λαού, ο οποίος αντιδρά και διαδηλώνει κατά της επιψήφισης της Συμβάσεως των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, με βάση την δημοσιογραφική έρευνα, όλα τα γεγονότα της 20/01/2019, καταγράφονται στα παρακάτω links:

——————————————————————————————–

Καταγραφή Aναχώρησης κουκουλοφορων από την Βουλή

———————————————————————————————

Φωτογραφικό        υλικό

———————————————————————————————-

Από τα ως άνω καταγεγραμμένα γεγονότα προκύπτουν τα ακόλουθα:

  • Οργανωμένες ομάδες κουκουλοφόρων, εξοπλισμένων με αντικείμενα, πέτρες, μολότοφ και σάκους, εντός των οποίων υπήρχαν πέτρες, λοστοί, κλπ, κινούνται ανενόχλητοι προς τον Αγνωστο Στρατιώτη και περιμετρικά της Βουλής.
  • Οι παρατεταγμένες μονάδες της Αστυνομίας δεν αποκρούουν την έφοδο των ομάδων αυτών προς την κατεύθυνση της Βουλής, όπως θα ανεμένετο.
  • Αρχίζει πετροπόλεμος μεταξύ Αστυνομίας και κουκουλοφόρων, αποξήλωση των πλακών της πλατείας Συντάγματος και καταστροφή του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη.
  • Η αστυνομία καταγγέλλει εκ των υστέρων οργανωμένο σχέδιο εισβολής από πέντε σημεία στο κτίριο της Βουλής.
  • Ακολουθεί ρίψη χημικών από την Αστυνομία για την απώθηση των κουκουλοφόρων, με αποτέλεσμα την διάλυση του ειρηνικού Συλλαλητηρίου, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να αποχωρήσουν μέσα σε τρόμο και πανικό, εισπνέοντας δηλητηριώδεις και επικίνδυνες χημικές ουσίες, που προκαλούν βαρειά βλάβη στην υγεία.

Είναι προφανές ότι το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας είναι εντελώς εσφαλμένο, καθώς επιτρέπει στις απολύτως γνωστές από το παρελθόν ομάδες  κουκουλοφόρων να δρούν ανεξέλεγκτα, με κατεύθυνση προς την Βουλή, να λαμβάνουν θέση μάχης και, αμέσως μετά, να αρχίζει ο πετροπόλεμος και η μαζική ρίψη χημικών ουσιών.

Θα ανέμενε κανείς ότι η ευνομούμενη Πολιτεία, και συγκεκριμένα η Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, καθώς και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, θα είχαν εκπονήσει το κατάλληλο για τις περιστάσεις επιχειρησιακό σχέδιο, γιά να αποτραπεί με αποτελεσματικό τρόπο η προβοκατόρικη και καταστροφική δράση των κουκουλοφόρων, ώστε να περισταλεί η έκταση του πανικού και της χημικής δηλητηρίασης των ανύποπτων πολιτών, που ενώ διαδήλωναν ειρηνικά εξετέθησαν σε κίνδυνο βαρείας βλάβης της υγείας τους αλλά και της ζωής τους, καθώς και η τεράστια έκταση των υλικών καταστροφών της δημόσιας περιουσίας.

Όπως προκύπτει από την σωρεία των επισυναπτομένων δημοσιογραφικών ευρημάτων, είναι πλέον απολύτως βέβαιον ότι η δράση των κουκουλοφόρων δεν υπήρξε τυχαία, αλλά, αντιθέτως, είναι εντεταγμένη σε ένα σχέδιο ανωμαλίας, με σκοπό την κατατρομοκράτηση του λαικού παράγοντα και την αποτροπή της πάνδημης συμμετοχής του τόσο στο Συλλαλητήριο της 20/01/2019 όσο και στο προαναγγελθέν Συλλαλητήριο, που θα διοργανωθεί την ημέρα της ψηφίσεως της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή και συγκεκριμένα σήμερα,  Πέμπτη, 24/01/2019.

Επειδή η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία έχει την ηθική υποχρέωση της προστασίας του σημερινού Συλλαλητηρίου της 24/01/2019, καθώς είναι απολύτως εντεταγμένο στους καταστατικούς σκοπούς της για της προστασία του Ονόματος και του Πολιτισμού της Μακεδονίας, καθηκόντως προβαίνει εις την υποβολή της παρούσας Μηνυτήριας Αναφοράς.

Επειδή δέον να διερευνηθεί από την Εισαγγελική Αρχή εάν, πράγματι, διεπράχθησαν οι καταγγελλόμενες πράξεις, οπότε εις την περίπτωση τούτη συγκροτείται, τουλάχιστον, η αντικειμενική υπόσταση των αδικημάτων της παράβασης καθήκοντος, της παράνομης βίας, της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής.

 

                                                           ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας                

                                                         ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ

  • Να διερευνηθεί η παρούσα Μηνυτήρια Αναφορά ως προς την πιθανή ποινική εμπλοκή όλων των ενεχομένων προσώπων, που θα εντοπισθούν για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της παράνομης βίας, της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής.
  • Εφόσον διακριβωθεί η εμπλοκή πολιτικών προσώπων να αποσταλεί η παρούσα Μηνυτήρια Αναφορά αμελητί προς την Ελληνική Βουλή.
  • Nα ασκηθεί η δέουσα ποινική δίωξις κατά παντός υπευθύνου προσώπου.

 

Μάρτυρες προτείνουμε τους:

Αλέξανδρο Στεφανόπουλο, Δημοσιογράφο, μόνιμο κάτοικο Νέας Υόρκης

 

Πληρεξούσιους Δικηγόρους μας ορίζουμε τους:

  • Στυλιανό Γρηγορίου (ΑΜΔΣΑ 12269), Λεωφ. Αλεξάνδρας 6, Αθήνα
  • Ιωάννη Μαλταμπέ (ΑΜ ΔΣΑ 15305), Γ’ Σεπτεμβρίου 39, Αθήνα

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Ιωάννης Αθανασιάδης Ιατρός