23 Ιανουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με προορισμό τις Πρέσπες, αμέσως μετά το συλλαλητήριο της Κυριακής 20 Ιανουαρίου 2019, ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 21 Ιανουαρίου από το Πεδίον του Άρεως η μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας, που διοργάνωσε η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Αθηνών Ελλάδας.  Στην συμβολική επίσκεψη στις Πρέσπες, στο χωριό Ψαράδες, παρουσία του Δημάρχου υπεγράφη από πολίτες το πρακτικό μη αναγνώρισης της Συμφωνίας των Πρεσπών.  

Επόμενος σταθμός ήταν το Δημαρχείο της Καστοριάς όπου σε μία ειδική εκδήλωση για την συλλογή υπογραφών κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στην ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία όλων των θεσμικών παραγόντων  Δήμαρχο, Δημοτικό Συμβούλιο, Αντιπεριφερειάρχη και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καστοριάς, κ.κ. Σεραφείμ Παπακώστα  υπέγραψαν το πρακτικό περισσότερα  450 άτομα. Η ψηφοφορία συνεχίστηκε και μετά την αναχώρηση του κλιμακίου της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας και συνεχίζεται. Όπως εγκαίρως ενημερωσε ο Δήμαρχος Καστοριάς την επομένη ακριβώς, δηλ την 22α Ιανουαρίου από το δημαρχείο Καστορίας είχαν περάσει περισσότερα των 1000 Πολιτών όπου συνυπέγραψαν το πρακτικό μη αναγνώρισης.

Ακολούθως στις 22 Ιανουαρίου 2019 η αντιπροσωπεία της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας με επικεφαλής των Πρόεδρο  dr. Ιωάννη Αθανασιάδη και τον νομικό Σύμβουλο κ.  Ιωάννη Μαλταμπέ επισκέφθηκαν τα Δημαρχεία Φλώρινας, Αμυνταίου,  Πτολαιμαϊδας και το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης όπου παρουσία των Δημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και υπαλλήλων, πολίτες των εν λόγω Δήμων κατέφθαναν για την υπογραφή του πρακτικού περί μη αναγνώρισης της Συμφωνίας των Πρεσπών.  Η διαδικασία θα συνεχιστεί με ευθύνη των τοπικών φορέων για την συνέχιση της συλλογής υπογραφών και τις επόμενες ημέρες.

Παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή του κόσμου στο πολιτικό δημοψήφισμα ήταν συγκινητική ξεπερνώντας κάθε προσδοκία,  υπήρξε αναγκαστική μεταβολή του προγράμματος λόγω των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων μετά την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης για κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το Ελληνικό Κοινοβούλιο την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 και ως εκ τούτου η Αντιπροσωπεία της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα για περαιτέρω ενέργειες.

Το πολιτικό δημοψήφισμα με την έγγραφη συλλογή υπογραφών (hard copy) θα συνεχιστεί καθώς επίσης θα υπάρξει και ανάρτηση ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Αθηνών Ελλάδας www.pammakedoniki-synomospondia.gr. Παράλληλα θα συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών  με εκπροσώπους της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Αθηνών Ελλάδας σε όλη την Ελλάδα, με πρόγραμμα που θα σταλεί και θα αναρτηθεί σε προσεχή ανάρτηση  στην ιστοσελίδα της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Αθηνών Ελλάδας.

Με τον δήμαρχο Ανέστη Αγγελή