ΠΑΛΑΙΑ ΒΟΥΛΗ, 21, 22 & 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Αθήνα 23 Οκτωβρίου 2018

 

  1. Όλοι όσοι μετείχαμε ενεργά, και με Λόγο( και επί μέρους τοποθετήσεις μας)  στις 3ήμερες εργασίες της Α’ Αθνικής Συνδιάσκεψης που συγκάλεσε η  Παμμακεδονική Συνομοσπονδία  στην Αθήνα στο ιστορικό κτήριο της Παλαιάς Βουλής την Κυριακή 21 Οκτωβρίου την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου με την «επιστημονική ημερίδα» και την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, εκφράζουμε την βαθύτατη  αγωνία μας για όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στα Βαλκάνια.
  2. Ανησυχούμε για τον τρόπο που η σημερινή  Ελληνική Κυβέρνηση,  διαχειρίζεται το σύνολο των εθνικών μας θεμάτων καθώς φαίνεται να λείπει προφανώς  εσκκεμένα  παντελώς κάθε έννοια σύνδεσης,  της ακούμενης στους διεθνείς οργανισμούς εκ μέρους της Ελλάδος και της  επίσημης εξωτερικής πολιτικής:  Με την ιστορία. Τον πολιτισμό. Τη παιδεία.  Τα ήθη. Τα έθιμα. Τις παραδόσεις του Ελληνικού Λαού.
  3. Τα τελευταία γεγονότα που έχουν διαδραματισθεί και καταγραφεί ως πολιτικά και διπλωματικά δεδομένα με επιρροή στην γενικότερη εξωτερική πολιτική της χώρας, αναφορικά με την επιχειρούμενη είσοδο του κράτους των Σκοπίων σε διεθνείς οργανισμούς με αναφορά της λέξεως Μακεδονία στην συνταγματική του ονομασία, παραβιάζοντας τις αποφάσεις του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών του 1992 μας βρίσκει παντελώς αντίθετους!
  4. Παραβιάζεται κάθε έννοια νομιμότητας με την συστηματική αλλοίωση των εθνικών θέσεων της χώρας όπως αυτές για πρώτη φορά εκφράστηκαν με την ανυποχώρητη θέση σύσσωμης της τότε πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδος ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί ποτέ(!) να μπει καθ οιονδήποτε τρόπο στην ονομασία του γειτονικού κράτους η λέξη Μακεδονία καθώς αυτή η αποδοχή υποκρύπτει όχι απλώς υφαρπαγή της ιστορίας και ωμή κλοπή του μεγαλύτερου κομματιού της εθνικής και οντολογικής υπόστασης της Ελλάδος καθώς η Μακεδονία αποτελεί αναπόστατο μέλος του Ελληνισμού και της ιστορίας του όπως αυτός νοείται και έχει δεθνώς καταγραφεί, και αναγνωρισθεί  εδώ και χιλιάδες έτη.
  5. Διαπιστώνουμε επίσης με θίψη και απογοήτευση ότι απουσιάζει  παντελώς κάθε έννοια σύνδεσης της γενικής πολιτικής που ασκείται εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης  στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό  με την  Εθνική και Θρησκευτική  ταυτότητα του Ελληνικού Λαού, αλλά και κάθε έννοια της ιδέας του Έθνους Κράτους. Ιδέα που συστηματικά αποδομείται μέσω της παρεχομένης παιδείας αλλά και δια των άλλων παροχών που η Ελληνική Πολιτεία υποχρεούται με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα να παρέχει προς τους Έλληνες Πολίτες.
  6. Μας ανησυχούν βαθύτατα οι τρομακτικές αποκαλύψεις  έκαμε από του βήματος της Α’ Εθνικής Συνδιάσκεψης του Νομικού κ. Στέλιου Γρηγορίου αναφορικά με την απώλεια εθνικής κυριαρχίας στη λίμνη των Πρεσπών, μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών  καθώς και όλα όσα με αδιάσειστα στοιχεία κατήγγειλε και  μας παρουσιάσε. Τον εξουσιοδοτούμε πλήρως και τον  καλούμε με αίσθημα ευθύνης με εκτενή αρθρογραφία να ενημερώσει τον Ελληνικό Λαό, τα ελληνικά και διεθνή  ΜΜΕ αλλά  και τα Ελληνικά Κοινοβουλευτικά κόματα αλλά και διεθνείς Οργανισμούς  για όσα αποκάλυψε κατά την διάρκεια των εργασιών μας.
  7. Υιοθετούμε πλήρως και αποδεχόμαστε το σύνολο των επιστημονικών εισηγήσεων και αποκαλύψεων στις οποίες προέβησαν οι κ.κ. Ιωάννης Μάζης, Γεώργιος Φίλης και Κωνσταντίνος Γρίβας , με βάση τις οποίες και προσεγγίζουμε την σημερινή πραγματικότητα υιοθετούμε δε πλήρως και    όλες τις λοιπές  εισηγήσεις των επιστημόνων που με το υψηλότατο κύρος τους πλαισίωσαν την Α’ Εθνική Συνδιάσκεψη των Αθηνών. Ήτοι των κ. κ. Βασίλειου Κωνσταντινόπουλου, Ιωάννη Παναγιωτόπουλου, της κ. Αθηνάς Κατσαφάδου, καθώς και των νομικών κ.κ. Αριάδνης Νούκα, Αναστάσιου Καραϊσκου, Ιωάννη Μυταλούλη, Ευαγγελίας Κοζυράκη και Στυλιανού Γρηγορίου.
  8. Καλούμε τις Φίλιες Δυνάμεις του κόσμου, που αποδεδειγμένα μπορούν να σταθούν στο πλευρό της Ελλάδος έστω δε ακόμα και με αντισταθμιστικά οφέλη, α)  να  απέχουν από κάθε πολιτική και διπλωματική ή και κάθε άλλη δράση που μπορεί να απειλήσει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδος ή να υποσκάπτει με κάθε τρόπο τα στρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδος  και β) αν πράγματι μπορούν να σταθούν στο πλευρό της Ελλάδος, επαναλαμβάνουμε ακόμα  και με τα δεδομένα αντισταθμιστικά οφέλη προς αμοιβαίο όφελος αμφότερων των χωρών μας, να συνδράμουν με αποδεδειγμένες δράσεις και ενέργειες  σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο, αλλά αν χρειασθεί και με στρατιωτική υποστήριξη στην περίπτωση που απειληθεί η εθνική κυριαρχία της Ελλάδος. Καλούμε δε αυτές τις μεγάλες δυνάμεις να μην επαναλάβουν τα λάθη του πρόσφατου και απώτατου ιστορικού παρελθόντος μας.
  9. Εξουσιοδούμε την ομάδα των διακεκριμένων Νομικών μας να προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια σε διεθνές αλλά και σε εωστερικό  επίπεδο  προκειμένου να προσβληθεί με κάθε νόμιμο και αδιάβλητο τρόπο η  «διακρατική συμφωνία» μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων που υπεγράφη στις 17 Ιουνίου στη Λίμνη των Πρεσπών ενάντια στην συντριπτική βούληση του Ελληνικού Λαού.  Επίσης να αναλάβουν ειδική δράση και με αυτό το ψήφισμα μας εξουσιοδοτούνται να ενημερώσουν τον Ελληνικό Λαό αλλά και τους διεθνείς οργανισμούς για την κρατική παράλειψη της Ελλάδος να  εφαρμόσει εκείνο το μέρος της διακρατικής συμφωνίας με την UNESCO που διασφαλίζει την άυλη πολιτιστική κληρονομιά, ήτοι  α)  την υποβολή  αγωγής  για  την  ανάδειξη  της  αστικής  ευθύνης  του  ελληνικού  Δημοσίου  από  την  παράλειψη  προστασίας  της  άυλης  ελληνικής  πολιτιστικής  κληρονομιάς,  β) την  υποβολή  αγωγής χρηματικής  ικανοποίησης  λόγω  προσβολής  προσωπικότητας  από  ζημιογόνα  κρατική  πράξη   και   γ)  την  υποβολή  αιτήσεως  ακυρώσεως  κατά  της  παράλειψης  του  ελληνικού  Δημοσίου  προς  ποινική  προστασία  της  άυλης  πολιτιστικής  κληρονομιάς.
  10. Απευθυνόμαστε στον Ελληνικό Λαό και τον καλούμε σε εθνικό διαρκές προσκλητήριο για την διαφύλαξη της εθνικής κυριαχίας και προστασίας κάθε σπιθαμής ελληνικής Γης με προσφορά ακόμα και του Υπέρτατου Αγαθού που είναι η ίδια μας η Ζωή προκειμένου να διαφυλαχθεί η Εθνική ακεραιότητα της Ελλάδος και η αραγής ενότητα του Έθνους των απανταχού  Ελλήνων  της Γης!
  11. Η παρούσα σύνθεση της Α’ Εθνικής Συνδιάσκεψης καλεί άπαντες τους Έλληνες, την Κοινωνία των Πολιτών, τις ομάδες και τα κινήματα,  να απαιτήσουν με κάθε τρόπο νόμιμο να υποβληθεί το διαρκές  αίτημα διεξαγωγής δημοψηφίσματος α) προς  το καθ ύλην αρμόδιο (εκάστοτε) υπουργικό συμβούλιο και να λάβουν γνώση όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου αυτού μας του αιτήματος β) σε περίπτωση που αρνηθεί το υπουργικό συμβούλιο να υποβληθεί αντίστοιχο αίτημα  προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και δια  (νυν) ή του εκάστοτε  Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ Πάσης  Ελλάδος με πρωτοβουλία της η Ελλαδική Εκκλησία,  κατά το ιστορικό προηγούμενο το 1955 της Κυπριακής Εκκλησίας να αναλάβει την οργάνωση και διεξαγωγή λαϊκού δημοψηφίσματος μέσω των συστατικών οργάνων της τις κατά τόπους  Ιερές Μητροπόλεις και τις υπ Αυτές  Ενορίες τους,  και   για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών,και γ)  εν τη εσχάτη περιπτώσει που αρνηθούν οι δυο ως άνω θεσμικοί φορείς να αναλάβουν οι Παμμακεδονικές οργανώσεις ως λαϊκή  έκφραση της Κοινωνίας των Πολιτών να διεξάγουν έστω συμβολικά και σημειολογικά  λαϊκό δημοψήφισμα για για την απόρριψη της συμφωνίας των Πρεσπών.
  12. Απευθυνόμαστε στον Υγειή Ελληνισμό των Πέντε Ηπείρων και του ζητούμε να αναλάβει δράση, σε κάθε επίπεδο, απευθυνόμενος προς διεθνείς οργανισμούς κατ αρχήν με ενημέρωση για όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα αναφορικά με τα Εθνικά μας ζητήματα και ειδικώς για  το καυτό ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών που συνυπέγραψαν ερήμην του Ελληνικού  Λαού  οι ηγεσίες Ελλάδος και Σκοπίων υποταγμένες πλήρως σε διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων, αυτός ο Οικουμενικός Ελληνισμός οφείλει,  υποχρεούται και προσκαλείται ως η τελευταία ασφαλιστική δικελίδα του Ελληνικού Έθνους,   να αναλάβει δράση     με ψηφίσματα, ενημέρωση και άλλες παράλληλες  δράσεις,   υπέρ της Ελλάδος. Να επαγρυπνά. Να ενημερώνει.  Να αφυπνίζεται. Να στηρίζει παντί τρόπο κάθε εθνική πρωτοβουλία διαπιστωμένα καθαρή και κρυστάλινη. Να στηρίζει κάθε προσπάθεια που αοδεδειγμένα κινείται και δρά  μακριά από ιδιοτέλεια, σκοπιμότητες,   κεκρυμένα προσωπικά ή άλλα θολά και αδιαφανή  συμφέροντα. Να δρά και ενισχύει κάθε εθνική προσπάθεια που όντως κινείται απαλλαγμένη κάθε άλλης παθογένειας που διαχωρίζει και διχάζει  τον απανταχού Ελληνισμό!
  13. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, εντός και εκτός κοινοβουλίου να αναλάβουν συνειδητή δράση με κάθε νόμιμη και εντός συντεταγμένων  πλαισίων της ευνομούμενης Ελληνικής Πολιτείας με σεβασμό στους νόμους της  Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ελληνικού Συντάγματος   προκειμένου να ακυρωθεί όχι μόνον η συνθήκη των Πρεσπών καθώς και κάθε άλλη ενέργεια που υποσκάπτει την εθνική Κυριαρχία της χώρας
  14. Ζητούμε από όλα τα πολιτικά κόμματα της Ελληνικής Βουλής να φέρουν σχετική πρόταση νόμου με την διαδικασία του κατεπείγοντος  στην Ελληνική Βουλή που να διασφαλίζει με βάση την διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και UNESCO την προστασία της άϋλης πολιτιστικής κληρονομίας
  15. Προσκαλούμε άπαντες τους εμπλεκόμενους με τα εθνικά ζητήματα, ομάδες και κινήματα της Κοινωνίας των Πολιτών να επαγρυπνούν με διαρκή αφύπνιση,  ενημέρωση, και  διασταύρωση όσων διαδίδονται με κάθε τρόπο μέσω των ΜΜΕ(διαδικτυακά και μέσω social media ) αλλά και μέσω τηλεπικοινιών(και δια τηλεφώνουν και άλλων σύγχρονων τρόπων) αλλά  και να ελέγχουν  και κάθε άλλη διακίνηση πληροφορίας που ενδεχομένως υποκρύπτει σκοπιμότητα, ή θολά και σκοτεινά κίνητρα.
  16. Καλούνται το  λοιπόν οι Έλληνες Πολίτες εντός και εκτός συνόρων   να απομονώνουν κάθε διχαστική ενέργεια που διαχωρίζει τον Ελληνικό Λαό σε Εκείνους και τους Άλλους. Σε αυτούς και Εμάς. Στους δικούς μας και τους δικούς τους.  Να απομονώνουν και να απέχουν από  κάθε προσπάθεια που οδηγεί σε ακρότητες!  Που διαχωρίζει σε προδότες και Πατριώτες!
  17. δηλώσαμε σε όλους τους τόνους και ως φορέας Διοργάνωσης αλλά πλέον και με την δυναμική που απέκτησε η σύκληση της Α’ Εθνικής Συνδιάσκεψης ότι ξεκινάμε από την θεμελιακή βάση ότι οι Έλληνες είμαστε πρώτα Έλληνες το Γένος και Ορθόδοξοι στο Θρήσκευμα κατά την πλειοψηφία μας. Και εργαζόμαστε και δια αυτής της πρωτοβουλίας για την Εθνική Ενότητα!
  18. Επομένως και με την αυτή ενότητα  καλούμε και κάθε άλλον   Έλληνα Πολίτη αυτής της χώρας  , που ασπάζεται οποιαδήποτε άλλο θρήσκευμα να βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση και ενότητα με τον Ελληνικό Λαό αναπόσπαστο μέρος του οποίου συν αποτελλούν όλοι οι Έλληνες Πολίτες  το Κυριάρχο Σώμα του Ελληνικού Λαού.
  19. Για ακόμα ύστατη φορά  προσκαλούμε πάντες  σε εθνική ενότητα. Ομοψυχία. Να γίνουμε όλοι οι Έλληνες ένα σώμα. Μια ψυχή. Μια γροθιά. Μια καρδιά. Ένας Νους.
  20. Τέλος καλούμε τον Κυριάρχο Ελληνικό Λαό να επαγρυπνά. Να αφυπνίζεται. Να ετοιμάζεται και να προετοιμάζεται για όσα μέλλει γεννέσθαι στο εγγύς και απώτερο μέλλον. Να είναι έτοιμος να προασπίσει και υπαρασπίσει την Εθνική ακεραιότητα της Ελλάδος. Πάση δυνάμει. Παντί τρόπο. Ακόμα και με αυτή την θυσία της Ζωής του.

 

ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ;

ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ!

ΟΜΟΦΩΝΑ ΔΙΑ  ΒΟΗΣ! ΚΑΙ ΑΝΑΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΣ!