Παμμακεδονική Συνομοσπονδία πρότεινε  προς το Σώμα των αντιπροσώπων και μελών της Α’ Εθνικής Συνδιάσκεψης κατέθεσε δια του Ιωάννη Μαλταπέ, Νομικού -Θεολόφου εξουσιοδοτημένου μέλους της Συνομοσπονδίας να παρουσιάσει  ένα συνολικό εθνικό σχέδιο δράσης βασισμένο σε ενιαίο  σχέδιο και εθνική στρατηγική

Κυρίες & Κύριοι

Επιτρέψτε μου μετά την  ανάγνωση του γενικού  προγράμματος της  Α’  Εθνικής Συνδιάσκεψης

ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Να δώσουμε εκ μέρους του Φορέα Διοργάνωσης που είναι η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία, κάποια ουσιαστικά  σημεία αυτής της πρωτοβουλίας και τούτης της προσπάθειας παρουσιάζοντας σας ένα εθνικό σχέδιο δράσης και ανάληψης προτωβουλιών.

Θα σας ξετιλύξω σε αδρές γραμμές κάποιες από τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που σχεδιάζουμε να αναληφθούν με αυτή την εθνικών διαστάσεων πρωτοβουλία μας. Έτσι την βλέπουμε. Αυτό επιδιώκουμε. Αν το καταφέρουμε. Δεν είναι αυτοσκοπός. Δηλ δεν επιδιώκουμε  σώνει και καλά αν εκλεγεί ένα εθνικό συντονιστικό όργανο όπως θα ακούστετε την  συνολικη πρόταση από τον Πρόεδρο της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας (Αθηνών) Ιατρό Ιωάννη Αθανασιάδη επί 12 ετια πρόεδρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας.

Πριν προχωρήσω θα πω μόνο δυο λόγια για την Παμμακεδονική Συνομοσπονδία.

Ιδρύθηκε εξ ανάγκης ως τριτοβάθμιος οργανισμός το 2001. Έχει ως μέλης της τέσσερις ομοσπονδίες και αυτές με την σειρά τους 10αδες ιστορικούς συλλόγους μέλη η κάθε Ομοσπονδία μέλος μας.

Δεν θα σας κουράσω. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία στην ιστοσελίδα της Παμμακεδονικής Συνοσμοσπονδίας.

Ώστε να κερδίσουμε χρόνο για να δουλέψουμε μέσα σε αυτή την  Συνδιάσκεψη που έχουμε συγκαλέσει.

Πάμε λοιπόν στις βασικές μας σκέψεις και δράσεις που έχουν σχεδιασθεί από μια μεγάλη ομάδα Προσωπικοτήτων την οποία συναποτελούν Πανεπιστημιακοί,  Νομικοί , ακαδημαϊκοί, και άλλα επίλεκτα μέλη της Κοινωνίας μας

Είπα πρωτύτερα ότι δεν είναι αυτοσκοπός η εκλογή  ενός οργάνου που θα επιμελείται, και θα σχεδιάζει μια γενική εθνική στρατηγική για όλα τα εθνικά ζητήματα, όπως θα ακούστετε από τον Πρόεδρο μας Ιωάννη Αθανασιάδη. Θα το επιχειρήσουμε. Μακάρι να το πετύχουμε. Αν όχι πάλι καλώς. Δεν θα διχάσουμε εμείς τον Ελληνικό λαό ούτε θα διαχωρίσουμε σε ομάδες και ομαδούλες τον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό. Εκείνο τον Λαό που λοιδωρήθηκε, επειδή συμμετείχε με πάθος και απλότητα σε όλα τα εθνικά συλλαλητήρια και τις κινητοποιήσεις των Παμμακεδονικών Οργανώσεων αλλά και κάθε άλλης προωτοβουλίας που αγωνίζεται για την διάσωση της Μακεδονιίας μας.

Υπάρχει σχέδιο και στρατηγική επομένως και ένα μέρος θα προσπαθήσω να παρουσιάσω  συνοπτικά.

Τι θα κάνουμε εδώ λιπόν;

  • Θα προσπαθήσουμε αυτή την πρώτη ημέρα να συγκροτηθεί σε ανώτατο εκλεκτορικό σώμα αυτή η συνδιάσκεψη αποτελούμενη από όλους εμάς
  • Το δεύτερο βήμα είναι μέσα από αυτό το ανώτατο Σώμα, αυτή η Γενική Συνέλευση να προχωρήσει στην νομιμοποίηση του, μέσω της βοήθειας των νομικών, των φίλων και των προσωπικοτήτων που μας συνδράμουν σε αυτή την εθνική προσπάθεια.
  • Υπάρχει όμως και πλάνο Β όπως έχει επικρατήσει να λέγεται πλέον κάθε δεύτερος σχεδιασμός σε οποιαδήποτε δράση της κοινωνίας και των θεσμών. Αλίμονο αν δεν υπήρχε. Μετά από τόσο θόρυβο…

  • Ένα σχέδιο που θα εκτιλύσεται παράλληλα με τις άλλες εθνικές δράσεις των  άλλων Παμμακεδονικών Οργανώσεων σε όλο τον κόσμο.

  • Παράλληλα με κάθε άλλη δράση που οδεύει και στοχεύει στον ίδιο σκοπό. Την ακύρωση πάση δυνάμη της συμφωνίας των Πρεσπών καθώς και κάθε άλλης άνομης και κρυφής επιδώξεως κέντρων που δρουν εντός και εκτός Ελλάδος.

  • Η δική μας συμβολή σε αυτό τον αγώνα είναι αυτό το ολοκληρωμένο σχέδιο. Παράλληλα θα εξακολουθούμε να συμετέχουμε σε κάθε λελογισμένη εθνική και νόμικη και με στόχο προσπάθεια.

  • Απαιτείται πλάϊ σε όλες αυτές τις προσπάθειες που έχουν τον κοινό σκοπό. Να ακυρωθεί η συμφωνία των πρεσπών και οποιαδήποτε άλλη αντεθνική  κατά της πατρίδος πράξη.

  • Επομένως,

  • Στην περίπτωση που δεν καταφέρουμε να σγκροτηθεί αυτό το εθνικό συντονιστικό όργανο που θα επιλαμβάνεται επί όλων των εθνικών ζητημάτων λεπτομέριες θα ακούσουμε από τον πρόεδρο Αθανασιάδη. Έτσι και αλλιώς υπάρχει ένας ολόκληρος σχεδιασμός που έχουμε κάνει από κοινού με ανθρώπους που ούτε καν επιθυμούν ή επιδιώκουν οποιαδήποτε προβολή ή δημοσιότητα. Απλώς εργάζονται. Άοκνα. Αθόρυβα. Ως απλοί στρατιώτες. Σε αυτό το σχεδιασμό. Υπάρχει ψυχή. Υπάρχει ένας ενιαιος ιθύνων νους. Αυτός ο ιθύνων Νούς είμαστε όλοι εμείς εδώ μέσα και  όλοι εκείνοι που βρίσκονται αθόρυβα και βοηθούν μαζί μας με στόχο σε πρώτη φάση την ακύρωση πάση δυνάμει και με κάθε νόμιμο τρόπο ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

  • Σε αυτή την συνδιάσκεψη σήμερα θα ξετιλύξουμε και θα επιχειρήσουμε ένα πρώτο μέρος. Με την γενική πρόταση της Παμμακεδονικής.

  • Το επόμενο παράλληλο βήμα ξεκινά από αύριο με όσα θα ανακοινωθουν κατ αρχήν από την ομάδα των νομικών μας με μια σειρά δράσεων που θα λάβουν χώρα εντός και εκτός Ελλάδος.

  • Το επόμενο βήμα μας είναι ο σχηματισμός μιας επιτροπής προσωπικοτήτων αποτελούμενη από νομικούς πανεπιστημιακούς και άλλα πρόσωπα πέραν και πάσης αμφιβολίας κύρους με βασικό κριτήριο την διάθεση για να εργαστούν. Αθόρυβα. Χωρίς τυμπανοκρουσίες.

  • Αυτή η ομάδα προσωπικοτήτων που εδώ μαζί θα την συγκροτήσουμε θα επιφορτισθεί και θα εξουσιοδιοητθεί  από αυτό εδώ το σώμα και την ειδκώς  Παμμακεδονική Συνοσμοσπονδία, που ανέλαβε τούτη την  Πρωτοβουλία,  να πάρει τα  ψηφίσματα μας, τις ανακοινώσεις και τις αποφάσεις μας και  να τις διαχύσουν με κάθε νόμιμο αλλά και επίσημο τρόπο στην Ευρώπη με τις ανάλογες δράσεις σε κάθε επίσημο ή δυνατόν όργανο της Ευρώπης. Ευρωπαϊκή επιτροπή. Ευρωκοινοβούλιο κτλ.

  • Με επισκέψεις στις ΗΠΑ σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον. Στην Γερουσία. Και οπου αλλού. Μαζί με τις Παμμακεδονικές! Όχι χωρίς αυτές. Ειδικώς την Παμμακεδονική των ΗΠΑ! του Καναδά. Της αυστραλίας. Της Ευρώπης. Της Αφρικής.  Αν χρειασθεί θα επισκεφθούν και άλλες χώρες που μπρούν να επηρεάσουν προς την κατεύθυνση της ακύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών.

  • Παράλληλα με αυτές τις δράσεις όπως θα ανακοινωθεί από τους νομικούς μας έχουν ήδη σχεδιασθεί νομικές παρεμβάσεις σε κάθε επίπεδο!

  • Παρεμβάσεις που θα λάβουν και χαρακτήρα δημοψηφίσματος με ένα νόμιμο αλλά και ουσιαστικό τρόπο.      Πολλές λεπτομέριες θα ανακοινωθούν αύριο κατά την διάρκεια της επιστημονικής ημερίδος την οποία στηρίζουν με εισηγήσεις του κορυφαίοι παράγοντες μυαλά και πρόσωπα που η συμβολή τους είναι αδιαμφισβήτητη!

  • Παρεμβάσεις για τις οποίες εργάστηκαν άοκνα και αθόρυβα νομικοί και φίλοι της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας, με πρωτοβουλίες και δράσεις που θα μπορούν να συμετάσχουν όλοι οι Έλληνες Πολίτες. Κάνετε τλίγο υπομονή! Θα ακούσετε. Και θα κρίνετε.

  • Επίσης θα ανακοινωθούν και άλλες δράσεις με τον αυτό χαρακτήρα. Ποιον χαρακτήρα;

  • Την ακύρωση όχι μόνο της συμφωνίας των πρεσπών. αλλά και κάθε άλλης πράξης που επιβουλεύεται την εθινική κυριαρχία της Ελλάδος μας.

  • Για εμάς αυτό που προέχει είναι η Ελλάδα! Τα ήθη! Τα έθιμα! Ο παραδόσεις της. Η διάσωση και συνέχεια της χώρας. Η διατήτηση της ελληνικής παιδείας.

  • Μάλιστα, επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω ένα από τα 10αδες μηνύματα που έχουμε λάβει και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε με την έναρξη αυτής της πρωτοβουλίας.  Έχουμε λάβει αρκετά  μηνύματα και χαιρετισμούς. Υλικό που μαζί με τα συμπεράσματα τα ψηφίσματα και κάθε άλλο κείμενο θα συμπεριληφθεί σε ένα συλλογικό τόμο που θα εκδοθεί με ευθύνη της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας. Σε  εύλογο χρονικό διάστημα.  Εκεί θα συμπεριλφθούν και όλες οι επιστημονικές εισηγήσεις των πανεπιστημιακών των νομικών και ιστορικών .
  • Σας διαβάζω και με αυτό κλείνω την παρέμβαση αυτή και ενημέρωση μου το χαιρετισμό του ΕλληνοΑμερικανού γωστού και πετυχημένου επιχειρηματία Χιώτη στην καταγωγή και καλού Πατριώτη Μιχάλη Χαλκιά!
  • Σας διαβάζω το λιτό και σεμνό μήνυμα του. Το επιλέξαμε συμβολικά από τα 10αδες που έχουμε λάβει και θα αναρτηθούν στην σελίδα της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας το αμέσως προσεχές διάστημα όταν ολοκληρωθεί και αυτό το στάδιο εργασίας μας. Όλα θα συμπεριληφθούν στον ειδικό τόμο με τα συμπεράσματα της Α’ Εθνικής  Συνδιάσκεψης.
  • ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΙΧΑΗΛ ΧΑΛΚΙΑ

 

ΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

ΠΑΛΑΙΑ ΒΟΥΛΗ