για την συγκότηση (εκλογή) εθνικού συμβουλίου επί όλων των Εθνικών Ζητημάτων

Η πρόταση παρουσιάσθηκε και κατατέθηκε από τον πρόεδρο της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας  Δρ. Ιωάννη Αθανασιάδη

Κυρίες και Κύριοι,

Πριν ξεκινήσουμε θα παρακαλούσα και εμείς με την σειρά μας, μετά την καθιερωμένη Τελετή, στον Μητροπολιτικό Ναό και την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του αγνώσου στρατιώτη εκ μέρους της Ομοσπονδίας ΔυτικοΜακεδονικών Ενώσεων, μέλος της  Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας  προς τιμή των Εθνικών Ηρώων  Μακεδονομάχων  να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή,  ώστε συμβολικά να  αποδώσουμε τις οφειλόμενες Τιμές στους μάρτυρες, ηρωικώς πεσόντες,   Άνδρες και Γυναίκες  του Μακεδονικού Αγώνα αλλά και σε όσους επι αιώνες,  αιώνων,  πότισαν   με το αίμα τους τούτη τη Γη,  για να μπορούμε εμείς σήμερα και τα παιδιά μας να βιώνουμε ψήγματα ελευθερίας.   ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ.

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ

Φίλοι μου,

Σας καλοσωρίζω σε τούτη την σύναξη Α’ Εθνική Συνδιάσκεψη, όπως συμβολικά την ονομάσαμε. Πριν παρουσιάσω την  συνολική πρόταση της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας, το λόγο δηλαδή που είμαστε εδώ,   επιτρέψτε μου να αφιερώσω δυο λόγια απλά , από καρδιάς,  ως εισαγωγή για να βάζουμε τα πράγματα και επισήμως από τούτο εδώ το βήμα.

Επειδή   χυθήκε πολύ δηλητήριο στο διαδίκτυο,  μέσω ιδιωτικών mail, αποστολή  sms , σε φίλους και συνεργάτες μας, σχόλια στο  face book και τηλεφωνικά, υπήρξαν ακόμα και κάποιες πράγματι αφόρητες  πιέσεις θα τις πω αλλά στην πραγματικότητα , εκφοβισμοί ήσαν, και   ψυχολογικός πόλεμος, και ελέχθησαν πολλά  σε φίλους και απλούς αγνούς αγωνιστές.  Πατριώτες που  απλά εκδήλωσαν την πρόθεση τους να προσέλθουν σε αυτή την ανοιχτή και κρυστάλινη διαδικασία.

Ελέχθησαν -και δημοσίως   λόγια και κουβέντες που δεν είχαν και δεν έχουν καμία απολύτως βάση ούτε ίχνος αληθείας.  Λασπολογήθηκαν άνθρωποι. Σπηλώθηκαν υπολήψεις τίμιων αγωνιστών.  Χωρίς ουσία. Χωρίς πραγματικό λόγο.  Ας είναι… το έχει το χούι του ο Ελληνας να διχάζεται με το παραμικρό με ή χωρίς αιτία.

Για αυτό   και ο εθνικος μας ποιητής, που και αυτός λασπώθηκε, όπως τόσοι άλλοι αγνοί στρατιώτες του αγώνα για την πατρίδα μας,  ορθώς επισημαίνει σε κάποιο στίχο του στον εθνικό μας ύμνο :

«η διχόνοια που βαστάει ένα σκήπτρο η δολερή στoν κάθε ένα χαμογελά πάρτο λέγοντας και εσύ»!

Από όσα θα σας πω θα δείτε και θα διαπιστώστε πόσο πιο απλά είναι τα πράγματα και δεν χρειάζονταν να υπάρξει τόση πικρία από κάποιους…  τόση χολή και τόσο φαρμακερό δηλητήριο…άδικα. άσκοπα.

Πρώτα , πρώτα να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Δεν διεκδικούμε αρχηγίες. Δεν θέλουμε ως Παμμακεδονική Συνομοσπονδία  πρωτοκαθεδρίες! Δεν επιχειρούμε καπέλωμα του αγώνα αυτού! Μακριά από εμάς τέτοιες σκέψεις και διαθέσεις που μας χρεώνουν χωρίς καν να έχουμε τέτοιες προθέσεις.  Το ακριβώς αντίθετο προσπαθούμε με αυτή μας την πρωτοβουλία. Να ενώσουμε! Να φέρουμε κοντά όλους και όλοι μαζί να κεντήσουμε  ο κάθε ένας με την προσωπική του συμβολή,  τον καμβά της πανεθνικής ενότητας. Πριν φτάσουμε σε τούτη τη προσπάθεια ξέραμε εκ των προτέρων γνωρίζαμε ότι η πικρίες θα πότιζαν τις ψυχές μας. Τις οικογένειες μας. Τους φίλους μας.

Σε ότι αφορά τις Παμμακεδονικές Οργανώσεις, είπαμε και δηλώσαμε ότι ασχέτως με ότι αποφάσεις λάβουμε σήμερα εδώ όλοι μαζί, για το όργανο που προτείνουμε να συσταθεί μέσα από καθαρές και δημοκρατικές διαδικασίες, ένα εθνικό συντονιστικό όργανο που θα απασχολείται με όλα τα εθνικά ζητήματα! Όχι μόνον για το ζήτημα της Μακεδονίας μας αλλά επί όλων των ζητημάτων! Ώστε να προλάβουμε, άλλα λάθη. Αλλά, στο εξής θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή. Περισσότερη ενότητα.   Συζήτηση. Διάλογος. Διαβούλευση. Δημόσια. Υπάρχουν οι τρόποι. Καθαροί! Διαυγείς.

Οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις λοιπόν, για να το κλείνουμε εδώ πριν προχωρήσω στις σκέψεις και την πρόταση μας,     θα εξακολουθήσουν σε τούτο τον  αγώνα, για το ζήτημα της Μακεδονίας  να έχουν  πάντα τον πρώτο λόγο. Σε τούτο τον αγώνα εθνικών διαστάσεων.  Με τα όποια  τυχόν λάθη.  Αδυναμίες. Αστοχίες. Παραλείψεις τους.   Εμείς θα είμαστε παρόντες. Δίπλα τους. Με διακριτικότητα. Όπως μέχρι σήμερα. Με μια βασική και ουσιαστική προϋπόθεση:  στο εξής   με μεγαλύτερη προσοχή. Με ενότητα. Με ομοψυχία. Με εθνική στρατηγική. Ενιαίο εθνικό σχεδιασμό εκ μέρους της κοινωνίας των πολιτών. Μακριά από σκοπιμότητες κομματικές και ιδεολογικές αγκυλώσεις.

Απλοί Πολίτες κι εμείς της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Αθηνών, μέσα από τους 100.000αδες χιλιάδες Πολιτών που βγήκαν στα μεγάλα εθνικά συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης στις 21 Ιανουαρίου, της Αθήνας στις 4 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Συντάγματος  στις 6 Ιουνίου σε τόσες πόλεις της Μακεδονίας αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος που εξακολουθούν να οργανώνονται ως απλοί διαδηλωτές στην τελευταία διαμαρτυρία στις 8 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη. Εκεί ήμασταν όλοι. Εκεί θα είμαστε πάλι σε κάθε αγώνα. Σε κάθε συλλαλητήριο. Σε κάθε λογικό και ενωτικό εθνικό κάλεσμα.

Ως Παμμακεδονική Συνομοσπονδία προτρέπουμε όλους να συνεχίσουν  αυτό τον μεγάλο εθνικό  αγώνα!

Αυτά για να ξεκαθαρίζουμε την εικόνα που κάποιοι προσπάθησαν μανιοδώς να θολόσουν. Να σπηλώσουν με λάσπες και ύβρεις. Με απειλές. Δυστυχώς έγιναν και αυτά.

Με την σημερινή μας πρωτοβουλία, για την συγκρότηση ενός ενιαίου εθνικού συντονιστικού οργάνου, που θα επιλαμβάνεται για όλα τα εθνικά ζητήματα αυτό που επιθυμούμε είναι η ενότητα. Η σοβαρότητα. Η υπεθυνότητα. Ο σχεδιασμός. Η εθνική στρατηγική. Από αυτό έπασχε πάντα η Ελλάδα. Από αυτό το μικρόβιο πάσχει. Σαράκι που μας τρώγει τα σωθικά. Σε αυτό τον παθογενή υιό θέλουμε να βρούμε μια θεραπεία.

Και η θεραπεία  είναι η ενότητα! Η εθνική ενότητα. Η ομοψυχία. Η συνεργασία. Ο κοινός σχεδιασμός. Σχεδιασμός με εθνική στρατηγική.  Οι πολιτικοί έχουν το δικό τους δρόμο.   Υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια πλήρης αναντιστοιχεία μεταξύ του πολιτικού συστήματος και της κοινωνίας.  Δεν τους πιστεύουμε. Δεν τους εμπιστευόμαστε. Δεν μας εμπνέουν. Δεν έχουν να προσθέσουν τίποτα απολύτως πλέον.

Πρέπει λοιπόν η Κοινωνία των Πολιτών να έχει τις δικές της άμυνες. Τα δικά της εκλεγμένα όργανα. Τις δικές της δομές. Χωρίς κομματική καθοδήγηση. Κομματισμός που διχάζει. Κομματιάζει τον λαό μας. Τα κόμματα  πάντα διαχώριζαν . Κομμάτιαζαν την ενότητα του Ελληνικού Λαού.

Αυτή την παθογένεια του ελληνικού λαού θέλουμε να θεραπεύουμε. Αν το καταφέρουμε. Αν όχι πάλι στον αγώνα θα μείνουμε. Απλοί μαχητές. Στρατιώτες σε κάθε εθνικό κάλεσμα.

Σήμερα εδώ ρίχνουμε τον σπόρο της εθνικής ενότητας. Κάνουμε άλλη μια προσπάθεια. Οι Ελληνες το προσπάθησαν πολλές φορές! Τι άλλο δηλαδή ήταν οι εθνοσυνλεύσεις των Ελλήνων ; προσπάθεια εθνικής ενότητας. Αλλά μετά ήρθαν οι Βαυβαροί. Αυτή ήταν πάντοτε… εκείνοι έχτισαν το κράτους τους.

Σήμερα ρίχνουμε για άλλη μια φορά, εμείς μια απλή ομάδα φίλων, που σήμερα είμαστε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Αθηνών, που με αφορμή τούτο τον αγώνα που ξεκίνησε με αφορμή το ζήτημα της προάσπισης της Μακεδονίας μας ενάντια στον διαμελισμό της, μαζί με μια ομάδα καλών φίλων δικηγόρων και 10αδες φίλων, ανώνυμων αγωνιστών, και από σήμερα όλους εσάς, ρίχνουμε τον σπόρο της εθνικής ενότητας. Το αν θα φυτρώσει θα εξαρτηθεί από εμάς. Τους ίδιους. Η σπορά είναι το επόμενο βήμα. Και ο θερισμός το με επόμενο. Έχουμε ως τότε πολύ δρόμο. Η Ελλάδα θα δοκιμασθεί σκληρά. Έρχονται δύσκολα γεγονότα που θα δοκιμάσουν την ενότητα των Ελλήνων.

Για αυτό ακριβώς επειδή κατά την διάρκεια αυτού του πολύ μέτωπου αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας είδαμε και διαπιστώσαμε παθογένειες. Λάθη. Διαγκωνισμούς. Παραγκωνισμούς.  Αποκλεισμούς. Και άλλα που δεν είναι της ώρα να πούμε, πήραμε την απόφαση να κάνουμε ένα βήμα. Βήμα ενότητας. Μακάρι να πετύχουμε. Και θα πετύχουμε αν βγούμε μονιασμένοι. Ενωμένοι. Αγκαλιασμένοι.

Τους λόγους για τους οποίους αναλάβαμε αυτή την πρωτοβουλία τους έχω αναλύσει επαρκώς και εγώ και οι συνεργάτες της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας με κάθε ευκαιρία. Δεν θα σπαταλήσω το χρόνο μας με αυτά! Τα είπαμε! τα γράψαμε. Τα δηλώσαμε τόσες φορές. Πιο καθαρά δεν γίνεται! Υπάρχουν στην σελίδα μας στο διαδίκτυο. Αναλυτικά και αιτιολογημένα. Όπως τα βλέπουμε εμείς.    Ούτε είναι η ώρα τώρα για τέτοιες κουβέντες.  Οι προθέσεις μας είναι καθαρές! Πιο καθαρές, όπως και στην συνέχεια θα διαπιστώσετε,  δεν νομίζω ότι γίνεται!

Αναλύοντας την πρόταση μας, που θα τεθεί σε ψηφοφορία,  θα καταλάβετε πόσο κρυστάλινα είναι τα πράγματα. Πόσο καθαρά.

Φίλοι μου,

Η πρόταση μας είναι απλή! Απλούστατη. Καθαρή. Κρυστάλινη. Όλα θα αποφασιθούν εδώ μέσα. Με καθαρές διαδικασίες. ανοιχτές. Χωρίς παρασκήνιο. Χωρίς μαγειρέματα. Όλα θα τεθούν σε ψηφοφορία. Αρχής γενομένης από την ίδια την πρόταση μας.

Πάμε λοιπόν να καταθέσουμε την πρόταση μας και να ξετιλήξουμε ένα σχεδιασμό που κάνουμε εδώ και μήνες μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Βήμα πρώτον.

Αποφασίζουμε  σήμερα εδώ μαζί!  τι χαρακτήρα θα λάβει το σώμα τούτο. Τούτη η Συνέλευση των Ελλήνων.  Πιο συγκεκριμένα.

Αν  υπάρχουν εδώ μέσα σε αυτή την κοινή μεγάλη εθνική  προσπάθεια ικανός αριθμός αντιπροσώπων διασυλλογικών οργάνων, τότε έχουμε κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα.  Για να το κάνω πιο σαφές.

Δηλαδή  άλλη δυναμική λαμβάνει το σώμα τούτο, αν έχει μέσα του 20 προέδρους συνομοσπονδιών που πάει να πει δυναμική επιρροής με λαό από πίσω τους, τις ομοσπονδίες μέλη τους και τους συλόγους μέλη των ομοσπονδιών τους και άλλη δυναμική λαμβάνει αν το σώμα έχει 20 προέδρους ομοσπονδιών και 100 εκπροσώπους πρωτοβάθμιων συλλόγων.

Οπότε το πρώτο βήμα  είναι να αποφασίσουμε από κοινού το μείγμα αυτό και την δυναμική που θα έχει.  Άλλη δυναμική λαμβάνει  αναμφίβολα αν εδώ μέσα ήταν μόνο εκπρόσωποι τριτοβάθμιων φορέων της χώρας και άλλη δυναμική προσλαμβάνει αν τούτη η ιστορική αίθουσα ήταν γεμάτη μόνο με προέδρους ή εκπροσώπους πρωτοβάμιων φορέων.  Μαζί θα βάλουμε τα όρια και την δυναμική τους. μαζί θα αποφασίσουμε. Έχουμε εδώ μαζί μας την υποστήριξη ικανότατων νομικών που στα δύσκολα θα μας κατευθύνουν και θα μας συμβουλέψουν ώστε να πατάμε στην νομιμότητα μέσα στο πλαίσιο της νόμω κρατούσης πολιτείας μας.

Επομένως το πρώτο βήμα, και θα το βάλουμε σε ψηφοφορία είναι να αποφασίσουμε μαζί το μέγεθος μας και το μείγμα που θα σχηματισθεί. Προσπαθήσαμε να καλέσουμε τους πάντες. Αυτοί που ανταποκρίθηκαν ανέλαβαν ιστορική και μεγάλη ευθύνη. Εκείνοι πάλι που αδιαφόρησαν ή προσπέρασαν ή ακόμα χειρότερα πολέμησαν ανέλαβαν μεγαλύτερη ιστορική ευθύνη έναντι της ιστορίας. Θα τους κρίνει η ιστορία. Το ίδιο και εμάς που αναλάβαμε αυτή την πρωτοβουλία.  Επομένως το πόσοι και ποιοι είναι το πρώτο μεγάλο βήμα. Νομίζω το  έκανα σαφές. Σε κάθε δυσκολία έχουμε μαζί μας τον τεχνικό μας σύμβουλο,  και τους νομικούς μας συμβούλους,  που έχει  και έχουν  την συνολική ευθύνη στρατηγικής για αυτή την μεγάλη εθνική μας πρωτοβουλία, να μας βοηθούν στο βηματισμό μας.

Επαναλαμβάνω! Δεν αρκεί να είμαστε απλώς αρκετοί για να γεμίζουμε την αίθουσα ή ένα μεγάλο θέατρο ή ακόμα και ένα  στάδιο!

Αλλά σημασία έχει αν αυτοί όλοι, λίγοι ή πολλοί, είναι    αρκετοί ώσετ αυτό το σώμα που σήμερα επιχειρούμε να συγκροτηθεί σε σώμα θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα που είναι η εκλογή ενός 9μελούς εθνικού συντονιστικού οργάνου. Ένα όργανο βγαλμένο από τα σπλάχνα της κοινωνίας των πολιτών που θα επιλαμβάνεται και θα αναλαμβάνει δράσεις και πρωτοβουλίες εκ μέρους της κοινωνίας και του λαού, εκείνου του λαού που αγωνία και βγαίνει στο δρόμο και κάνει συλλαλητήρια,  για όλα τα εθνικά μας ζητήματα.  Το πόσοι μαζί θα το αποφασίσουμε!

Το δεύτερο βήμα, που πρέπει να γίνει σήμερα εδώ ή το αργότερο την Τρίτη το πρωί που ολοκληρώνει τις εργασίες της αυτή η συνδιάσκεψη,  είναι η εκλογή ενός εθνικού συντονιστικού  οργάνου το οποίο έργο και αποστολή του θα είναι η δράση και η ανάληψη πρωτοβουλιών επό όλων των εθνικών θεμάτων.  Εμείς προτείνουμε αυτό το όργανο να είναι ενιάμελές.

Ένα πρόσωπο ex officio της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας αλλά και αυτό θα το βάλουμε σε ψηφοφορία. Ότι αποφασίσουμε εδώ όλοι μαζί.

Τρίτο βήμα. Η συγκότηση σε σώμα του εθνικού συντονιστικού συμβουλίου. Μπορεί να το πούμε αλλιώς. Και αυτό εδώ να το αποφασίσουμε.

Επόμενο τέταρτο και τελευταίο βήμα. Αυτό το σώμα, η γενική συνέλευση αυτή εξουσιοδοτεί το όργανο αυτό να συγκροτήσει τις παρακάτω επιτροπές αγώνα δράσης και πρωτοβουλιών. Επιτροπές που θα πλαισιωθούν από ειδικούς για κάθε τομέα δράσης  (πανεπιστημιακούς κάθε ειδικότητας, επιστήμονες, ιστορικούς, κτλ) αλλά και πολίτες εγνωσμένου κύρους δράσης και αγώνων που θα επιφορτισθούν να παράξουν έργο για κάθε τομέα δράσης και ευθύνης τους.

Θα αναφέρω επιγραματικά ορισμένους τομείς δράσης και ευθύνης που προτείνουμε εμείς:

  • Τομέας δράσης, ευθύνης και εθνικού συντονισμού  για το ζήτημα της προάσπισης των εθνικών συμφερόντων για την Μακεδονία μας. Σε αυτό τον τομέα τον πρώτο λόγο όπως έχουμε δεσμευτεί θα τον έχει ex officio η Παμμακεδονικές οργανώσεις. Με συμβουλευτικό – γνωμοδοτικό εισηγητικό και υποβοηθητικό  χαρακτήρα στο έργο τους,   την εν λόγω επιτροπή που θα σχηματισθεί από τούτο το εθνικό συντονιστικό όργανο. Καθαρά πράγματα.

  • Τομέας δράσης, ευθύνης και εθνικού συντονισμού για το ζήτημα της προάσπισης των εθνικών συμφερόντων για την  Κύπρο μας. Και εδώ  ισχύουν τα ίδια. Για όλες τις Κυπριακές οργανώσεις εντος και εκτός Ελλάδος θα εξακολουθούν να έχουν πάντα το πρώτο λόγο σε δράση και πρωτοβουλίες.  Και εδώ το έργο της επιτροπής ευθύνης αυτής λειτουργεί με συμβουλευτικό – γνωμοδοτικό εισηγητικό και υποβοηθητικό  χαρακτήρα στο έργο τους.

  • Τομέας δράσης, ευθύνης και εθνικού συντονισμού για το ζήτημα της προάσπισης των εθνικών συμφερόντων για το Αιγαίο και την επέκταση της αιγιαλίτιδος ζώνης και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Το αυτό ισχύει και για αυτή την επιτροπή.

  • Τομέας δράσης, ευθύνης και εθνικού συντονισμού  για το ζήτημα της προάσπισης των εθνικών συμφερόντων για  τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.  Και εδώ ισχύουν τα ίδια.

  • Τομέας δράσης, ευθύνης και εθνικού συντονισμού το ζήτημα της προάσπισης των εθνικών συμφερόντων για τα δικαιώματα των Ελλήνων των Σκοπίων . Ισχύουν τα ίδια.

  • Τομέας δράσης, ευθύνης και εθνικού συντονισμού το ζήτημα της προάσπισης των εθνικών συμφερόντων για την προάσπιση των δικαιωμάτων για  κάθε άλλη Ελληνική εθνική μειονότητα που ζει και εγκαταβιώνει είτε υπό καθεστώς ελευθερίας είτε υπό άλλες συνθήκες. Ισχύουν τα ίδια

  • Τομέας δράσης, ευθύνης και εθνικού συντονισμού το ζήτημα της προάσπισης των εθνικών συμφερόντων ιστορίας και  μελέτης  για τα χαμένα Ελληνικά  εδάφη και τις όποιες ακόμα  αλύτρωτες Ελληνικές  πατρίδες. Και για αυτή την επιτροπή αν και εφόσον σχηματισθεί ισχύουν τα ίδια.

Δηλαδή οι παραπάνω επιτροπές που θα τελούν υπό τον γενικό  συντονισμό του   εθνικού συντονιστικού συμβουλίου θα έχουν πάντα εισηγητικό και γνωμοδοτικό ρόλο με δράσεις, εισηγήσεις και άλλες πρωτοβουλίες που θα αναλαμβάνει ή θα εισηγήται πάντα επ οφελεία του έθνους και των επί μέρους αγώνων για κάθε εθνικό ζήτημα και υπόθεση.

Συνεχίζω και ολοκληρώνω την πρόταση μου σε αυτές τις επιτροπές που εμείς σήμερα προτείνουμε ως τομείς δράσεις και ευθύνης του εθνικού συντονιστικού συμβουλίου, μπορούν να προστεθούν και άλλες επιτροπές εφ όσον προταθεί από την γενική συνέλευση αυτού του σώματος ή το αποφασίσει μετά την συγκρότηση του σε σώμα το εθνικό συνοτνιστικό συμβούλιο.

Αυτό το όργανο, που σχηματικά το ονομάζουμε «εθνικό συντονιστικό συμβούλιο», μπορεί να ονομασθεί και αλλιώς αν το αποφασίσουμε σήμερα πάντα θα πρεπει να  λειτουργεί ως μια ασφαλιστική δικλείδα της κοινωνίας των Πολιτών.

ΘΑ ΞΑΝΑ ΠΩ, ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΘΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ Β -ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΛΤΑΜΠΕΣ.  Σε κάθε περίπτωση με την ολοκλήρωση των εργασιών θα αναρτηθεί και στην σελίδα της Παμμακεδονικής με το τέλος των εργασιών της Συνδιάσκεψης μας

Θα πρέπει να  δρά και να αναλαμβάνει δράση και πρωτοβουλίες ως ένα ανώτατο  όργανο εθνικής εμβέλειας και αποδοχής,  ενότητας, συνοχής, και σύνδεσης των επί μέρους εθνικών διασυλλογικών οργάνων που ήδη υπάρχουν και έχουν  καταξιωθεί στην κοινωνία και το  έθνος μας.

Καταξιώση  θα αποκτηθεί με το χρόνο, και θα ριζώσει  μέσα από το έργο του. Την σοβαρότητα, την συνέχεια και την συνέπεια. Την  σοβαρότητα του. Την υπευθυνότητα του. Την συνεκτικότητα του ως κρίκος συνοχής και ενότητας.  Ως φορέας εθνικής ενότητας. Θα δρα και αναλαμβάνει δράση όπου απειλείται η ενότητα. Όπου θα συρικνώνεται η δυναμική του ελληνισμού. Όπου εκτοξεύονται απειλές κατά της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Όπου θα επιβουλεύονται την εθνική μας  ενότητα.

Αυτό το όργανο θα είναι αυτό που εμείς θα εξουσιοδοτήσουμε να κάνει όλα εκείνα τα βήματα που θα το νομιμοποιήσουν και εντός των πλαισίων της ελληνικής δημοκρατίας και νόμω κρατούσης Ελληνικής  Πολιτείας. Δηλ το ίδιο αφ εαυτού του μετά την συγκρότηση του σε σώμα,  θα πρέπει να  φροντίσει να νομιμοποιήσει την υπόσταση του με σχετικό καταστατικό και εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας. Θα μεριμνήσει για την νομιμοποίηση και αναγνώριση του μέσα στο πλαίσιο της πολιτείας.

Ανώτατο εποπτικό όργανο ελέγχου αυτού του οργάνου που θα συγκροτηθεί σήμερα θα είναι η γενική συνέλευση την οποία απαρτίζουμε εμείς σήμερα εδώ ως ιδρυτικά μέλη αυτής της ανώτατης Αρχής, που θα απαρτίζει την γενική συνέλευση.

Συνέλευση που θα συγκροτείται σε σώμα κατ αρχήν ανα διετία και σε περιστάσεις έκτακτων γεγονότων θα συγκαλείται με ευθύνη του εθνικού συντονιστικού συμβουλίου.

Το ποια θα είναι η θητεία αυτού του οργάνου εισηγούμαι αρχικά να είναι ενός έτους μέχρι την ολοκλήρωση όλων εκείνων των βημάτων για την νομιμοποίηση του  και με καταστατικό αναγνώριση από την πολιτεία κτλ.

Η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία θα παραμείνει, ως φορέας αυτής της πρωτοβουλίας,  εγγυητής της διαφάνειας για όλη αυτή την διαδικασία.  Εγγυτής της ενότητας.  Αυτό είναι δέσμευση.

Το έργο και η αποστολή μας, ως Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας,  τελειώνει μετά το τέλος αυτής της συνδιάσκεψης.

Η ευθύνη πια βαρύνει εκείνους που θα εκλεγούν στο ενιά ή μελλές εθνικό συντονιστικό όργανο να ακολουθήσουν, κατά γράμμα  τα βήματα και τις αποφάσεις που σήμερα εμείς θα λάβουμε.

Αυτή είναι η συνολική πρόταση μας. Θα την συζητήσουμε. Θα την βελτιώσουμε όπου χρειασθεί. Θα συμβάλουμε όλοι με τις προτάσεις μας επί τα βελίτω ώστε να παράξουμε κάτι θετικό.

Αλλά, οφείλω να πω και τούτο, για να είμαστε εξγημένοι και καθαροί,  ακόμα και αν δεν καταφέρουμε να  ολοκληρώσουμε τα βήματα αυτά ή μπουν άλλα ζητήματα πιο ουσιώδη αν μπουν καλύτερες ιδέες, βελτιωμένες προτάσεις για αυτό είμαστε εδώ για να κάνουμε το πρώτο μεγάλο βήμα προς την ενότητα. Αυτό είναι που μετράει. Δεν είναι αυτό σκοπός σώνει και καλά να βγει οπωσδήποτε κάτι από εδώ! Αρκεί να γίνει το πρώτο βήμα. Να πέσει ο σπόρος. Να πιάσουμε το προζύμι. Για να φουσκώσει και να γίνει το ψωμί πρέπει να ζυμωθεί. Αλλά αυτό που το κάνει να φουσκώνει του δίνει ένταση γεύση και οσμή είναι η μικρή ζύμη. «Η μκρά ζύμη το φύραμα ζυμεί».

Εμάς μας αρκεί που έπεσε ο σπόρος. Το πότε θα φυτρώσει είναι έργο και αποστολή όλων μας. Μπορεί το επόμενο βήμα να το ολοκληρώσουν και καλύτερα από εμάς άλλοι. Να το συνεχίσουν. Εμείς απλά ρίξαμε το σπόρο. Το αν το έδαφος είναι γόνιμο θα φανεί. Αργά ή γρήγορα. Θα φανεί αν ο σπόρος έπιασε.

Να ευχηθούμε μόνο  το έδαφος να είναι γόνιμο, πρώτα στις καρδιές μας για να φυρτώσει ο σπόρος της ενότητας. Της ομοψυχίας. Εθνική ομοψυχία. Να υπάρχει συνεργασία. Αλληλεγγύη. Αδελοφοσύνη.  Στοιχεία απαραίτητα. Χωρίς αυτά δεν πάμε πουθενά! Αν δεν κααφέρουμε κάποτε να μονιάσουμε πάντα θα ζούμε υπό ζυγό. Κάποτε ήταν οι Οθωμανοί. Οι Φράγγοι. Μετά ήρθαν οι Βαβαυροί. Οι Γερμανοί. Και σήμερα οι ιδιοι είναι με άλλον μανδύα. Με το μανδύα του κράτους και την υπόσταση της δήθεν Ευρώπης…

Μια ευρώπης που, ουδείς εκ των  ιδρυτών της την οραματίστθηκε έτσι όπως είναι σήμερα, μια ευρώπη που δείχνει να  θέλει τον  Έλληνα πολίτη τρίτης κατηγορίας και υποδεέστερο των υπολοίπων μελών αυτής της μεγάλης οικογένειας της ευρώπης.

Ξεχνούν, οι επιλήσμονες  όμως ότι και η Ευρώπη είναι υπόθεση ελληνική.

Έστησαν   ένα κράτος   που εκείνοι οργάνωσαν στα μέτρα και τα δικά τους σταθμά  μετά την δολοφονία του εθνικού ηγέτη και πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια.

Η Ελλάδα, 200 χρονία μετά την εθνεγερσία κατά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας βιώνει ίσως την πιο σκληρή και αδίστακτη υποβούσκουσα δικτατορία υπό το πρόσχημα των χρεών που φόρτωσαν τον Ελληνικό Λαό με τεχνητά χρέη τόκους και πανωτόκια!

Μας πέρασαν την θηλειά των χρεών και μετά άρχισαν να σφίγγουν αυτή την θηλειά κάθε φορά που θα τεμαχίζουν και ένα μέλος από το Σώμα της Ελλάδος μας.

Σήμερα είναι η Μακεδονία μας. Αύριο τι έχει σειρά;

Αυτό το αγωνιώδες ερώτημα  είναι που επιχειρεί να απαντήσει αυτή η πρωτοβουλία της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας.

Οδηγός μας είναι η πρόσφατη και παλαιότερη  ιστορία των διχασμών που ακολουθεί ως κατάρα αυτό το έθνος. Αυτή την κατάρα θέλουμε να εξορκίσουμε με αυτή την πρωτοβουλία μας. Να την εξουδετερώσουμε. Να την νεκρώσουμε. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο! Είπαμε κάνουμε ένα μικρό πρώτο βήμα. Ρίχνουμε τον σπόρο της ενότητας. Βάζουμε την ιδέα.  Το αν θα πιάσει και θα καρποφορήσει εξαρτάται από όλους μας. Όλοι αναλαμβάνουμε μερίδιο ευθύνης. Ο κάθε ένας με το δικό του τρόπο αναλαμβάνει ευθύνη. Ακόμα και εκείνοι που εσκεμμένα λείπουν. Ή παρεμπόδισαν άλλους ή έβαλαν εμπόδια ας σηκώσουν το βάρος της ευθύνης που τους αναλογεί. Η ιστορία είναι σκληρή αλλά δικαίωση είναι μια άλλη υπόθεση.

Την πρόταση μας την κατέθεσα. Τώρα ο λόγος ανήκει σε εσάς. Σε όλους μας να την συζητήσουμε.

Είμαστε εδώ όλοι μαζί με την βοήθεια των νομικών μας  να την στηρίξουμε και να την κάνουμε καλύτερη. Θα συζητηθεί με στόχο την βελτίωση.

Έχουμε αρκετό χρόνο για να συζητήσουμε. Να θέσουμε σε ψηφοφορία κάθε κομμάτι αυτής της πρότασης. Αυτό σημαίνει δημοκρατία. Ανοιχτότητα. Καθαρές διαδικασίες. διαφάνεια.

Ότι απορία υπάρχει είμαστε εδώ όλοι μας, οι νομικοί μας, οι τεχνικοί μας σύμβουλοι και οι άνθρωποι που εμπνεύστηκαν όλη αυτή την διοργάνωση, και εργάστηκαν αθόρυβα, για να βοηθήσουνε και να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους αθόρυβα εργάστηκαν για αυτή την Α’ Εθνική Συνδιάσκεψη. Την  ονομάσαμε Πρώτη γιατί  φιλοδοξούμε να έχει και συνέχεια με μια δεύτερη και Τρίτη συνδιάσκεψη που θα παρέι την σκυτάλη να οργανώσει ένας άλλος φορέας. Η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία έβαλε το πρώτο λιθαράκι σε αυτό το οικοδόμημα. Ρίξαμε το πρώτο σπόρο. Μακάρι να καρποφορήσει. Στο χέρι μας είναι.

Είμαστε εδώ για να συνενώσουμε δυνάμεις. Από την Ελλάδα και τον απανταχού Ελληνισμό.

Θέλω μόνο να σας πω, πως αυτό εδώ είναι το πρώτο (μικρό ή μεγάλο ) βήμα η συνέχεια θα το δείξει. Μιας σειράς άλλων που θα επακολουθήσουν και όχι απαραίτητα από εμάς ως Παμμακεδονική Συνομοσπονδία, το δικό μας έργο ολοκληρώνεται αυτό το τριήμερο εδώ στο ιστορικό κτήριο της Βουλής των Ελλήνων,  αλλά σας διαβεβαιώνω, αυτό είναι το πρώτο βήμα. Θα επακολουθήσουν και άλλα βήματα και  από άλλα εξίσου  ζωντανά κύταρα της κοινωνίας και του  Έλληνικού  Έθνους που ζουν και υπάρχουν παντού στις φλέβες του Ελληνισμού! Ζουν και θα ζουν όσο υπάρχουν Έλληνες. Εδώ εντός συνόρων ή εκτός. Και κάποια στιγμή αυτά όλα τα κύταρα θα συνενωθούν και θα δώσουν πνοή ζωής και θα ξυπνήσουν τον γίγαντα μέσα σε αυτό το ιστορικό έθνος που λέγεται Ελλάς!

Σας διαβεβαιώνω! Αυτά τα ζωντανά κύταρα που υπάρχουν και κινούνται πολλές φορές ανάμεσα μας αοράτα. Αυτά τα κύτατα του  Έθνους μας που ζουν και κινούνται ανάμεσα μας με όρους και κανόνες Φιλικής Εταιρίας ακριβώς γιατί δεν είμαστε ένα ελεύθερο έθνος όπως το οραματίστηκαν οι πρόγονοι μας. Αυτά τα κύταρα είναι που θα γίνουν πνοή ζωής και κάποια στιγμή θα κυλίσουν στις φλέβες όλων μας όταν έρθει η ώρα και η στιγμή! Όταν με ένα εκπληκτικό τρόπο κληθούμε όλοι μας να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά! Τόσο  ψηλά όσο της αξίζει. Γιατί πέρα και πάνω από όλα είναι η Ελλάδα μας. Πρώτα η Ελλάδα λοιπόν! Για αυτή την Ελλάδα βρεθήκαμε και εμείς εδώ όπως και τόσοι άλλοι σε τόσους μεγάλους και ανεπανάληπτους εθνικούς αγώνες που προηγήθηκαν αιώνες πριν. Τέτοιους αγώνες θα δώσουμε και τώρα μόνο αν είμαστε ενωμένοι! Μονιασμένοι! Ομόψυχοι! Ένα σώμα! Μια ψυχή! Μια καρδιά! Ένα Έθνος. Μια γλώσσα! Μια Παιδεία. Ελληνική. Μια Θρησκεία. Την Ορθοδοξία. Χωρίς  Θεό και Χριστό δεν πάμε πουθενά! Οι πρόγονοι μας πολέμησαν πρώτα υπέρ Χριστού βωμών και εστιών και ύστερα υπέρ Πατρίδος! Αυτό μη το ξεχνούμε!

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

ΠΑΛΑΙΑ ΒΟΥΛΗ

ΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΗ Α’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΑΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΛΟΙ ΔΙΑ ΑΝΑΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΣ ΘΕΤΙΚΑ (ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΚΑΘ ΟΛΟΚΛΗΡΙΑ)

ΤΟ ΣΩΜΑ  ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΧΕΤΙΚΗ  ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ  ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ(22 ΟΚΤ 2018) ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΡΑΓΙΣΕ  ΤΗΝ 3Η ΗΜΕΡΑ(23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ)  ΝΑ  ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΗ-ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ –  ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ