για την προώθηση προβολή και διαχείριση των εθνικών ζητημάτων της Πατρίδος. Η επιτροπή Συνεστάθη από την Α’ Εθνική Συνδιάσκεψη προτάσει της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας

Ώρα 14:45,

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΩΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ  ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΞΑΝΑ, ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ(ΗΘΕΛΗΜΕΝΩΝ Ή ΑΘΕΛΗΤΩΝ) ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΩΝ  ΟΤΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΜΕ Σ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗς ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ και όχι σε εκλογή «ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ», όπως το είχαμε εξ αρχής προαναγγείλει-το είπαμε και τις τρεις ημέρες θα το ξανά δηλώσουμε- δεν ήταν και δεν υπήρξε  ούτε η πρόθεση ούτε  και η προ διάθεση ούτε αυτοσκοπός η σώνει και καλά εκλογή ενός τέτοιου εθνικού οργάνου!  Πρόθεση και όραμα μας για μια εθνική προσπάθεια  ναι υπήρξε. Αλλά όχι ηθελημένος αυτοσκοπός. Ειδικώς δε αν  θα διακινδύνευε να διχάσει.  Για αυτό και ο σχεδιασμός μας όπως εξ αρχής δηλώσαμε (βλ ομιλία 22ας Οκτωβρίου  Ιωάννη Αθανασιάδη : η πρόταση της Παμμακεδονικής),  επομένως  είχε δυο σενάρια εξ αρχής. Επομένως    προκειμένου να στηριχθεί εμπράκτως η εθνική ενότητα αποφύγαμε να προβούμε σε εκλογή για λόγους εθνικής ενότητας εφόσον δεν υπήρξαν αυτές οι αυστηρότατες προϋποθέσεις όπως  εμείς ως Φορεάς Διοργάνωσης τις είχαμε προσδιορίσει με την επιστολή πρόσκληση  μας προς τους φορείς και β) εφόσον το Διοικητικό Συμβούλιο μας εξ αρχής είχε θέσει ασφαλιστικές δικλείδες ενότητας όλων των φορέων για αυτό και είχαμε προαναγγείλει ότι θα προχωρούσαμε στην επιλογή μιας  Εθνικής Επιτροπής Προσωπικοτήτων ή οποία θα αναλάμβανε σχεδόν το ίδιο έργο και την  αυτή αποστολή αλλά πλέον με περισσότερη άνεση και ελευθερία ανάληψης πρωτοβουλιών εφόσον δεν θα υπήρχε η δέσμευση και οι περιορισμοί που εκ των πραγμάτων θα έθετε όντως ένα διευρυμένο  εκλεκτορικό Σώμα. Ευχή και προσπαθεια μας ήταν να υπάρξουν αυτές οι προϋποθέσεις και η δυνατότητα ενός τέτοιου ανοιχτού διευρημένου εκλεκτορικού σώματος.  Αυτή η  δυνατότητα δεν υπήρξε. Δεν το επιδιώξαμε. Δεν το εκβιάσαμε. Μπορούσαμε ; Μπορούσαμε αν το θέλαμε. Θα τραυματίζαμε όμως την ήδη πληγωμένη ενότητα μας.    Επομένως σήμερα Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 ανακοινώνουμε ότι προχωράμε στην συγκρότηση  αριστείδην  εκλογή και επιλογή με αυστηρά αξιοκρατικά κριτήρια στη σύσταση και συγκρότηση «Εθνικής Επιτροπής Προσωπικοτήτων Κύρους»

Η επιτροπή προσωπικοτήτων κατ αρχήν  είναι επταμελής.

Σήμερα ανακοινώνονται τα ονόματα της βασικής πεντάδας και οι δυο επόμενες θέσεις θα ανακοινωθούν μετά από σχετική διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους (Πρόσωπα και Φορείς) ακριβώς γιατί υπάρχει μεγάλη ευγενική προσφορά από τον απανταχού Ελληνισμό σε ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπη, Αυστραλία, και Αφρική.  Τηρουμενων των αναλογιών κατ αρχήν έχει συμφωνηθεί να είναι επταμελής.  Επομένως οι δυο θέσεις θα μείνουν  επ’ ολίγον κενές και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν και αυτές οι δυο θέσεις.

Διευκρινίζεται ότι με την συγκρότηση της σε Σώμα η «Εθνική Επιτροπή Προσωπικοτήτων» αυτά τα ίδια πρόσωπα θα αποφασίσουν και  ανεξάρτητα από την βούληση της Παμμακεδονικής αν θα παραμείνουν επταμελής ή θα επαυξήσουν τα μέλη της κατά την κρίση και τις αποφάσεις τους στην πρώτη τους συνεδριάση. Η πρώτη τους συνεδρίαση εναπόκειται στους ιδίους οι οποίοι και θα προβούν στην σχετική ανακοίνωση. Η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία δεσμεύεται ότι θα τους παρέχει κάθε τεχνική δυνατότητα(γραφεία, διαδικτυακή σελίδα μαιλ κτλ)  μέχρι της  πλήρους ανεξαρτητοποίησης τους και λειοτυργίας τους.     Η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία θα συνδράμει την Εθνική Επιτροπή Προσωπικοτήτων με κάθε δυνατή προσπάθεια και θα διευκολύνει το έργο και την αποστολή τους μέχρις αυτονόμησης τους στο πλαίσιο των δυνατότητων της.

Επομένως,

Η επιτροπή προσωπικοτήτων  συγκροτείται ως εξής !

  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΖΗΣ, καθηγητής Γεωπολιτικής, Διεθνούς δικαίου στο ΕΚΠΑ τον ευχαριστούμε θερμά για την  σθεναρή υποστήριξη του και την κατάθεση της επιστημονικής του γνώσης υπέρ Πατρίδος και Έθνους.

Θα είναι ο επικεφαλής και αρμόδιος για την  συγκρότηση επιστημονικών, εισηγητικών, γνωμοδοτικών  και ερευνητικών ομάδων για  :

  1. Το Σκοπιανό και όλα τα ιστορικά στοιχεία επ αυτού που αφορούν την Ελλάδα και την ιστορική συστηματική διαστρέβλωση της ιστορίας και της υποκλοπής / υφαρπαγής της

  2. Την διατήτηρηση και  ελληνικότητα της Μακεδονίας

  3. Για το Κυπριακό

  4. Για την Θράκη και όσα διαλαμβάνονται στον χώρο αυτής

  5. Για το Αιγαίο και όσα διαδραματίζονται στην ανοιχτή θάλασσα του ως το τελευταίο ελληνικό νησί

  6. Για το βορειοηπειρωτικό ζήτημα και τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου

  7. Για την επέκταση της Αιγιαλίτιδος Ζώνης με βάση το διεθνές δίκαιο

  8. Για την επέκταση των χωρικών υδάτων της χώρας στα 12 μίλια

  9. Για την νησιοτικότητα της Ελλάδος και την εγκατάληψη νησίδων και ακριτικών νησιών

  10. Για την ΑΟΖ και όσα  άπτονται επί  αυτού του  ζητήματος

  11. Για την Εθνική ακεραιότητα της Ελλάδος και κάθε επί αυτής ζήτημα που ως μη όφειλε ανακύπτει

  12. Για την ιστορική  μνήμη περιοχών και  εδάφών που απώλεσε η Ελλάδα διαχρονικά. Αλησμόνητες Πατρίδες

  13. Για τον συντονισμό και την δράση, και αξιοποίηση των απανταχού Προσωπικότητων Ελληνικής καταγωγής ή Φιλλέληνες επ οφελεία του Έθνους μας

Ο καθηγητής κ. Ιωάννης Μάζης και η επιστημονική του ομάδα καθώς και οι συνεργάτες του θα έχουν την πλήρη ευθύνη για την συγκρότηση και σύσταση  αυτών των επιστημονικών ομάδων καθώς και για την συγκρότηση   οποιασδήποτε άλλης επιστημονικής ομάδα κριθεί από τον ίδιο και τους συνεργάτες του ότι πρέπει να συγκροτηθεί επ οφελεία της χώρας και του Ελληνικού Έθνους

Θερμώς τον ευχαριστούμε για αυτή του την εθνική  προσφορά προς την Πατρίδα και το Έλληνικό Έθνος.

Έτερο μέλος της επιτροπής Προσωπικοτήτων  είναι ο

  • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΥΜΟΥΡΗΣ καθηγητής πυρηνικής ιατρικής στο ΕΚΠ  με μεγάλη δράση υπέρ της Ελλάδος σε διεθνή φόρα, οργανισμούς και συνέδρια επιστημονικά  αναλαμβάνει σύνδεσμος με διεθνή ιδρύματα, πανεπιστημιακά και ερευνητικά κέντρα της Ελλάδος και της Ευρώπης πάντα προς υποστήριξη του έργου και της υψηλής αποστολής της εν λόγω «Εθνικής Επιτροπής Προσωπικοτήτων»
  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ, πρόεδρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας, Ιατρός, σύνδεσμος με την Παμμακεδονική Συνομοσπονδία. Θα αντικαθίσταται κάθε φορά με τον επόμενο εκλεγμένο πρόεδρο της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας. Ο ρόλος του θα είναι να ενημερώνει όλες τις Παμμακεδονικές οργανώσεις για την δράση και τα αποτελέσματα αυτού του ευρύτατου επιστημονικού έργου. Και εδώ ο ρόλος του εκάστοτε μέλους της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας που ex officio θα συμμετέχει εκ περιτροπής είναι πάντα προς υποστήριξη του έργου και της υψηλής αποστολής της εν λόγω «Εθνικής Επιτροπής Προσωπικοτήτων»
  • ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ, Πολίτης της Κρήτης. Ακτιβιστής. Διαρκής σύνδεσμος με την Κοινωνία των Πολιτών και τα ακτιβιστικά κινήματα. Ο κ. Γραμματικάκης δεν χρειάζεται συστάσεις αρκεί και μόνον η προσωπικότητα και η δράση του στα εθνικά θέματα ανά την Ελλάδα. Το αυτό ισχύει και για αυτή την θέση εργάζεται και συνδράμη πάντα προς υποστήριξη του έργου και της υψηλής αποστολής της εν λόγω «Εθνικής Επιτροπής Προσωπικοτήτων»

Και ο κύριος

  • ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΡΦΗΣ , Αντιστράτηγος ε.α της Ελληνικής Αστυνομίας  σύνδεσμος με όλους τους μεγάλους τριτοβάθμιους φορείς των εν ενεργεία και εν αποστρατεία ενώσεων και όλων των βαθμίδων οργάνων των ενόπλων δυνάμεων. Και εδώ με τα ίδια χαρακτηριστικά και αυτός ο ρόλος συνδράμει  πάντα προς υποστήριξη του έργου και της υψηλής αποστολής της εν λόγω «Εθνικής Επιτροπής Προσωπικοτήτων»

 

Επίσης ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ αλλά με ουσιαστικό λόγο και ψήφο θα συμπληρωθεί ως προείπαμε

Και  με

  • Μια προσωπικότητα από ΗΠΑ το όνομα της οποίας θα ανακοινωθεί με την αποδοχή της πρότασης μας . Η διαβούλευση είναι σε εξέλιξη
  • Μια προσωπικότητα από την ευρωπαϊκή ενωση η διαβούλευση είναι σε εξέλιξη

 

Έργο και ουσιαστική  αποστολή εθνικού χαρακτήρα  της «Εθνικής Επιτροπής Προσωπικοτήτων» κατ ουσία  θα είναι σε εθελοντική βάση :

  • Η εκπόνηση μελετών. Άρθρων. Αναλύσεων. Ερευνών και οι θεμελιωμένες εισηγήσεις και παροχή γνώσης με στοιχεία και ιστορικά τεκμήρια,   προς  τους αρμόδους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών μέσω των εθνικών και διασυλλογικών,  πολιτιστικών και πολιτισμικών  φορέων της (εθνικοτοπικών και πολιτιστικών οργανώσεων όλων των βαθμίδων  ανά τον κόσμο, εντός και εκτός Ελλάδος)  παρέχοντας και κάθε άλλη επιστημονική υποστήριξη  προς τα  ήδη θεσμοθετημένα όργανα της Κοινωνίας των Πολιτών μέσω  και των λοιπών  οργάνων της (ενώσεις, σύλλογοι, ομοσπονδίες, συνομοσπονδίες κτλ), αλλά και δια  των θεσμοθετημένων οργάνων της Ελληνικής Πολιτείας ή φορέων της ομογένειας των Ελλήνων αν και εφόσον της ζητηθεί ή όταν και  όπου να παράσχει την  συνδρομή της σε (παν) εθνικό επίπεδο
  • Οι λοιπές αρμοδιότητες θα καθορισθούν από τα μέλη της ίδια της επιτροπής όταν και όποτε αυτή συγκροτηθεί σε Σώμα. Ε

 

Το έργο της παραπάνω επιτροπής θα  συνεπικουρεί νομικά  και ειδικώς για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών μέχρι ακυώσεως της  οι εξής ομάδα νομικών:

ΟΜΑΔΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Που προς το παρόν αποτελείται από τους εξής εξαίρετους έναν προς ένα και τους ευχαριστούμε όλους για την  συνεχή υποστήριξη τους.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ :   ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ  ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ

  • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ :  ΑΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ , ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ

  • ΑΡΙΑΔΝΗ ΝΟΥΚΑ : ΑΣΤΙΚΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ  , ΑΫΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΣΥΡΙΟΣ, ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΛΤΑΠΕΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ  ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

  • ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΥΝΤΕΡΗΣ : ΤΕΧΝΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ  ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΗΤΑΛΟΥΛΗΣ   :  ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ & ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

  • ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΖΥΡΑΚΗ : ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ

 

Η ομάδα αυτή των Νομικών θα ενισχυθεί και  με  όσους  εν συνεχεία προστεθούν εθελοντικά ή κατ εκλογή και μετά από διαβούλευση με τους ήδη υπάρχοντες τους οποίους και θερμώς ευχαριστούμε για την συνεχή και άοκνη προσφορά τους.  Στην ομάδα αυτή  των νομικών καλούνται να  μετάσχουν και να συνδράμουν και άλλοι στην ίδια εθελοντική εθνικού χαρακτήρα προσφορά προς την Πατρίδα και το Έθνος μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας

Η Α’ Εθνική Συνδιάσκεψη . Αθήνα. Παλαιά Βουλή