Η  Α’ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ συγκαλείται εκ μέρους της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας, με αφορμή τις εξελίξεις στο εσωτερικό  της Ελλάδος αλλά και τα βαθύτερα ιστορικό πολιτικά  αιτία για  το ζήτημα της Ονομασίας των Σκοπίων. Ζήτημα  που ως μη όφειλε έχει ανακύψει τα τελευταία 27 έτη, και με ευθύνη των Ελληνικών Κυβερνήσεων αλλά κυρίως λόγω της αδιαλλάξιας των Σκοπίων.  Απόδειξη το τελευταίο δημοψήφισμα στα Σκόπια όπου, παρ ότι τους δόθηκαν τα πάντα(!) εν τούτοις είχαν χαμηλή προσέλευση ακριβώς γιατί τρεις γενιές έχουν γαλουχηθεί μέσα στο ψέμα!

Παράλληλα με τον κοινό αγώνα που δίνουν οι Παμμακεδονικές οργανώσεις ανά τον κόσμο, εδώ και πολλές 10ετιες, με όσα έχουν διαδραματισθεί στο εσωτερικό της χώρας μας,   θεωρήσαμε υποχρέωση και ιερό καθήκον να αναλάβουμε δράσεις  και πρωτοβουλίες, με αιχμή αυτών  το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων   και των επ’ αυτού εξελίξεων στην περιοχή των Βαλκανίων, αλλά και επειδή η Μακεδονία ενώνει και συνενώνει τον Ελληνισμό, αποφασίσαμε να συγκαλέσουμε την Α’ Εθνική Συνδιάσκεψη, κατά την διάρκεια της οποίας στόχος και πρόθεση μας είναι να συγκροτηθεί ένα κεντρικό όργανο. Π.χ ένα εθνικό συντονιστικό συμβούλιο, με διαφανείς, κρυστάλλινες και διαυγείς δημοκρατικές ανοιχτές διαδικασίες. Όργανο,  το οποίο θα αναλαμβάνει δράσεις και θα συντονίζει φορείς και οργανώσεις επί όλων των εθνικών ζητημάτων. Όχι μόνο για το ζήτημα της Μακεδονίας μας. Εκεί υπάρχουν οι Παμμακεδονικές οργανώσεις!

Πρόθεση και διάθεση μας, με την πρωτοβουλία μας αυτή, είναι να συνενώσουμε δυνάμεις. Να οργανωθεί μια λαϊκή κοινωνική βάση με γνώμονα αφενός να καλύψει την αγωνία του Ελληνικού Λαού για την πορεία των εθνικών ζητημάτων και αφετέρου, επειδή όλους αυτούς τους μήνες που διαρκεί αυτός ο αγώνας, εμφανίσθηκαν φαινόμενα εκφυλισμού της εθνικής προσπάθειας. Φαινόμενα ιδιοτέλειας και κρυφών σκοπιμοτήτων, το λιγότερο είναι οι προσωπικές φιλοδοξίες του κάθε ενός, θεμιτές και δεκτές ως ένα βαθμό, όταν όμως δεν καπηλεύονται εθνικούς αγώνες και μεγάλες υποθέσεις της Ελλάδος,  που για λίγα λεπτά δημοσιότητας, ο οποιοσδήποτε επιχειρεί να κεφαλαιοποιήσει χρόνο προς προσωπική ωφέλεια.  Αυτό όμως που δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα είναι οι παθογένειες που δημιουργούνται. Τα λάθη. Οι βεβιασμένες ενέργειες. Οι ακρότητες. Οι αδεξιότητες.  Όλο αυτό το διάστημα, αν εξαιρέσουμε τα μεγαλειώδη και πετυχημένα εθνικά συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης στις 21 Ιανουαρίου  και των Αθηνών της 4ης Φεβρουαρίου, καθώς και τις μεγάλες κινητοποιήσεις σε περισσόερες από 25 πόλεις της Ελλάδας, με τα όποια ευτράπελα, και τις ευθύνες μας, για την έκβαση και αποτελεσματικότητα τους, έχουμε βρεθεί εδώ και μήνες μπροστά στο φαινόμενο κάθε εκπομπή και συλλαλητήριο! Κάθε κανάλι και ηγέτης!

Αυτή ακριβώς την κατάσταση επιχειρεί να θεραπεύσει η σύγκληση της Α’ Εθνικής Συνδιάσκεψης. Να εκλεγεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ένα εθνικό συντονιστικό συμβούλιο που θα μεριμνά και θα συντονίζει την εθνική δράση επί όλων των εθνικών ζητημάτων. Σήμερα είναι η Μακεδονία και ο διαμελισμός της που επιχειρείται δια της σαλαμοποίησης. Αύριο η Θράκη με την υποθάλπουσα εδώ και 10ετιες πολιτική της Άγκυρας και του Προξενείου που εποφθαλμιούν αυτή την εθνική κυριαρχία της περιοχής. Πλανώνται βεβαίως πλάνην οικτρά! Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει καθε επιβουλή. Ο Λαός επαγρυπνά και αυτό ακριβώς επιχειρεί να καταδείξει και η σύγκληση αυτής της Εθνικής Συνδιάσκεψης.  Δεν είναι όμως μόνον αυτά τα εθνικά ζητήματα που απασχολούν την χώρα και μας προβληματίζουν. Η καθημερινή εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα επιθετικότητα  της Τουρκίας καθώς και οι βλέψεις της, μας ανησυχούν. Δεν είναι μόνον  το ζήτημα της Μακεδονίας. Υπάρχουν και άλλα πολλά εθνικά ζητήματα.  Ε! Αυτή ακριβώς την αγωνία έρχεται   να καλύψει η σύγκληση της Α’ Εθνικής Συνδιάσκεψης.  Κατ, αρχήν να ακούσουμε και να ενημερωθούμε υπεύθυνα από αρμόδιους επιστήμονες, αναλυτές, ιστορικούς γεωπολιτικούς επιστήμονες και πανεπιστημιακούς. Να ενημερωθούμε υπεύθυνα. Πριν αναλάβουμε δράσεις. Πριν αποφασίσουμε. Πριν προβούμε σε άλλες ενέργειες μας. Από κοινού ή κεχωρισμένα ανά οργάνωση και φορέα.  Στο ζήτημα της αντιμετώπισης των προβλημάτων με τα Σκόπια και τις ενέργειες για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, τον πρώτο λόγο θα τον έχουν οι Παμμακεδονικές  οργανώσεις. Το είπαμε!  Το δηλώσαμε! Με αυτές τις σκέψεις και αυτούς τους προβληματισμούς σας καλοσωρίζω στην Α΄ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ