ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ & ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ   –   ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ   –  ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ

ΣΚΕΨΕΙΣ. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ. που οδήγησαν στην σύγκληση της Α’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ.  ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ & ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

Με την επιστολή μας αυτή, η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία, εκ των αρχαιοτέρων  Γ’ βάθμιων φορέων  στην Ελλάδα (με έτος ίδρυσης το 2001 και μέλη Β’ Βάθμιους & Α’ βάθμιους συλλόγους από το 1953) που δραστηριοποιείται -με πολλαπλες δράσεις και πρωτοβουλίες- και  πάντα  με επίκεντρο την Μακεδονία μας, χωρίς να διεκδικεί οφίκια ή άλλα αξιώματα, εξ αρχής δηλώνουμε και ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΩΝ, των προθέσεων και διαθέσεων μας, το Παρόν μας, ως απλοί στρατιώτες, στον αγώνα για την προάσπιση συνολικά των εθνικών ζητημάτων, υποθέσεων και θεμάτων της Πατρίδος μας.

Με αιχμή, το ζήτημα της Ελληνικότητας της Μακεδονίας μας και όσα διαδραματίζονται στην χώρα μας, στα Βαλκάνια, αλλά στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων,  με το οποίο δεν έχουμε να διαχωρίσουμε τίποτα απολύτως, πέραν της διαφύλαξης της Ιστορικής κληρονομιάς, της  εθνικής ταυτότητας και οντολογικής υπόστασης μας ως Έλληνες και Μακεδόνες, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου μας, αναλάβαμε την πρωτοβουλία να συγκληθεί στην Αθήνα  η   Α’ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ στην Παλαιά Βουλή 21 και 22 και 23 Οκτωβρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

Στόχος και πρόθεση μας, είναι αφενός να προκύψει και με την συμμετοχή Σας/Σου, μέσα από κρυστάλινες και διαφανείς ανοιχτές  Δημοκρατικές διαδικασίες ένα ΑΝΩΤΑΤΟ -Εκλεκτορικό- ΣΩΜΑ με την μορφή Γενικής Συνέλευσης αντιπροσώπων που θα συναποτελείται  από πρωτοβάθμιους, δευτεροβάθμιους και τριτοβάθμιους Φορείς, αλλά και ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, που κατ’ αρχήν εμπλέκονται με τα εθνικά ζητήματα με το έναν ή τον άλλο τρόπο εκ του καταστατικού τους,  προασπίζονται τα  πολιτισμικά  αγαθά (ήθη,  έθιμα, θρησκευτικές και εθνικές  παραδόσεις, λαογραφία, ποίηση, τραγούδια κτλ) και κυρίως και πρωτίστως  διακατέχονται από την  ίδια αγωνία για την πορεία των εθνικών ζητημάτων της Ελλάδος.

Η υπόθεση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας και όσων διαδραματίστηκαν τους τελευταίους μήνες, εκ μέρους της Συντεταγμένης  Ελληνικής Πολιτείας,  δια της εκλεγμένης παρούσας  Κυβέρνησης, μας ανησύχησαν εντονότατα!  Η Αυτή αγωνία μας διακατέχει όχι μόνο για τις ευθύνες και των προηγούμενων Κυβερνήσεων από την  μεταπολίτευση και εντεύθεν, αλλά και για το άμεσο και ορατό μέλλον της Ελλάδος. Της Πατρίδας μας!

Ως Παμμακεδονική Συνομοσπονδία, φορέας που άοκνα και ανύστακτα προσωπικά όλα τα μέλη μας, οι ομοσπονδίες αλλά και τα κύτταρα τους, οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι μέλη τους και μέλη μας, εδώ και μια 20ετια περίπου(από το 2001) που συστάθηκε εξ ανάγκης η Συνομοσπονδία μας ως Τριτοβάθμιος φορέας, και με συλλόγους μέλη των ομοσπονδιών μας, που χρονολογούνται από τα τέλη της δεκαετίας του 1950 και εντεύθευν, πάντοτε εργαστήκαμε, με βάση το καταστατικό μας, για την διάδωση και διάσωση της εθνικής κληρονομιάς της Μακεδονίας μας, με κάθε είδους εκδηλώσεις και δυνατότητα που ανά περίοδο είχαμε.

Συμμετείχαμε σε κάθε εθνική κινητοποίηση ως πρόσωπα και ως φορέας το ίδιο και οι ομοσπονδίες και οι σύλλογοι μέλης μας. Συμμετείχαμε ενεργά και θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε κάθε νόμιμη δράση.  Με τον ίδιο ζήλο και ζέση συμμετείχαμε στα μεγάλα εθνικά συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης της 21ης Ιανουαρίου και της 4ης  Φεβρουαρίου στην Πλατεία Συντάγματος. Το ίδιο καλέσαμε τα μέλη μας να συμμετέχουν και στις παννελαδικές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν την 6η Ιουνίου σε μια σειρά Πόλεων της Ελλάδος.

Ωστόσο, κατά την διάρκεια αυτού του αγώνα και των κινητοποιήσεων, διαπιστώνεται, όχι μόνον από απλούς, ανεξάρτητους, ακομμάτιστους και ανένταχτους Πολίτες, ένα σημαντικό έλλειμμα Συμμετοχής σε ένα οργανωμένο και συντεταγμένο Ενιαίο Εθνικό Φορέα από την Κοινωνία των Πολιτών. Ένα νόμιμο Εθνικό Φορέα  που θα δρα, θα συντονίζει, -χωρίς να καθοδηγεί, αλλά παράλληλα θα εμπνέει εμπιστοσύνη  και θα ασχολείται υπεύθυνα με Σχέδιο, Συνέπεια, Συνέχεια και προ πάντων με Εθνική Στρατηγική, σε συνεργασία με τους αρμόδιους και κατάλληλους φορείς ή πρόσωπα Κύρους,  επί όλων των μεγάλων εθνικών ζητημάτων που απασχολούν και θα απασχολήσουν την Ελλάδα μας σήμερα και τα επόμενα χρόνια. Έναν Εθνικό Φορέα, που θα βγει από την Υγειή Κοινωνία των Πολιτών όπως αυτή εκφράζεται μέσα από νόμιμα συλλογικά και διασυλλογικά όργανα ή έστω και από απλές ενώσεις προσώπων χωρίς( την τυπική) νομική υπόσταση.

Τα μεγάλα εθνικά Συλλαλητήρια της 21ης Ιανουαριου της Θεσσαλονίκης και της 4ης Φεβρουαρίου στην Πλατεία Συντάγματος, αλλά και οι κάθε είδους κινητοποιήσεις των Πολιτών ανά την Ελλάδα, αρχής γενομένης από της 6ης Ιουνίου 2018, που έλαβαν χώρα και θα συνεχισθούν με την ίδια αμείωτη ένταση, αποδεικνύουν ότι ο Ελληνικός Λαός και οι σκεπτόμενοι Ενεργοί σοβαρά Πολίτες, και εμπράκτως  απέδειξαν ότι ενώ η Αγωνία, η Θέληση, η Βούληση, η Υπερηφάνεια, το Σθένος, η Αποφασιστηκότητα, το Θάρρος και η Τόλμη υπάρχουν στα στήθη κάθε Έλληνα. Εντούτοις άδηλα και θολού περιεχομένου συμφέροντα, ιδιοτέλεια, σκοπιμότητες και κάθε άλλου είδους παθογένειες εμποδίζουν το σύνολο του Ελληνικού Λαού να εκφρασθεί να εμπιστευθεί και εν τέλει να συμπορευθεί.

Έτσι, με αυτές τις σκέψεις και αυτόν τον προβληματισμό για το πού πορευόμεθα, αποφασίσαμε σε αλλεπάλληλες διαδοχικές συσκέψεις, από τα τέλη του Ιουνίου του 2018,  στο Διοικητικό μας Συμβούλιο, να αναλάβουμε (ίσως αν και ο Θεός το θελήσει αλλά πάνω από όλα αν εμείς οι ίδιοι το θέλουμε στα αλήθεια «συν Αθηνά και Χείρα Κίνει») μια ιστορική πρωτοβουλια με εθνικά χαρακτηριστικά.

Αποφασίσαμε να συγκαλέσουμε την «Α’ Εθνική Συνδιάσκεψη» το τριήμερο Κυριακή 21, Δευτέρα και Τρίτη 23 Οκτωβρίου στο ιστορικό κτήριο της Παλαιάς Βουλής. Στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης οργανώνεται και επιστημονική ημερίδα την 2η ημέρα Δευτέρα 22 Οκτωβρίου. Την ημερίδα πλαισιώνουν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί, αναλυτές, δημοσιογράφοι εγνωσμένου κύρους,  νομικοί που μάχονται  εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών, ιστορικοί και θεολόγοι -για το ζήτημα της Αρχ. Αχρίδος- και επιστήμονες που έχουν θέσει εαυτόν στην υπηρεσία του εθνικού αγώνα.

Η Α’ Εθνική Συνδιάσεκψη συγκαλείται, με βασικό και κυρίαρχο στόχο την εθνική Ενότητα! Την Ομοψυχία. Την Αφύπνιση. Την Εγρήγορση. Την συνδιοργάνωση και αναδιοργάνωση,  αλλά και τον από κοινού συντονισμό αντιμετώπισης όλων των εθνικών ζητημάτων! Με σχέδιο. Με στρατηγική. Χωρίς εντυπωσιασμό. Χωρίς προχειρότητα. Χωρίς ενέργειες άστοχες. Με δράση εθνικά συντονισμένη. Με συλλογικότητα. Με διαβούλευση.  Συντονισμό αναγκαίο αλλά μέσα από ένα ενιαίο Εθνικό Συντονιστικό Όργανο. Νόμιμο, Εκλεγμένο, Μια Ανώτατη Αρχή που θα συναποτελείται από εκλεγμένους αντιπροσώπους ή έστω και με την σθεναρή υποστήριξη ενώσεων, προσώπων που ακόμα και αν δεν έχουν νομική υπόσταση (υπό την μορφή πρωτοβάθμιου, δευτεροβάθμιου ή τριτοβάθμιου οργάνου ή  ενώσεως ή άλλου επίσημου οργανωμένου φορέα),  έχουν όμως το ένα και μοναδικό διαπιστευτήριο: την αγωνία για την  πορεία του Έθνους και της Πατρίδος μας. Διαθέτουν όμως:

ΤΟΛΜΗ. ΠΑΡΡΗΣΙΑ. ΘΑΡΡΟΣ. ΘΕΛΗΣΗ. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΒΟΥΛΗΣΗ. ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΗΛΟΕΠΙΚΑΛΥΨΗ. ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΚΩΝΙΣΜΟΥΣ. ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΡΥΦΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ.  ΠΑΡΑ  ΜΟΝΟΝ, ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ:  ΖΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ (από τα απλά της καθημερινότητας μας, καθώς κάθε δράση απαιτεί χρόνο). και ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ  ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΛΛΗΛΟΠΕΡΙΧΩΡΙΣΗΣ. ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΥΓΝΩΜΗΣ! ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ: ΑΠΛΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ! ΜΑΧΗΤΕΣ! ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ! ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ.

Αν διακατέχεσθε από αυτή την ίδια Αγωνία. Τις ίδιες σκέψεις και τους αυτούς προβληματισμούς.  Η συμμετοχή σας, προσωπικά ή διασυλλογικά, στην Α’ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ, είναι ένα πρώτο μεγάλο βήμα προς την Ενότητα. Την Ομοψυχία. Την αδελφοσύνη.

Το οφείλουμε στους προγόνους μας και τις επόμενες γενιές.  Επιβάλλεται: Πατριωτικό Συναίσθημα.   Οργάνωση.  Σχεδιασμός του Αγώνα. Στρατηγική. Ενιαίος συντονισμός. Εθνική δράση. Εθνική  αφύπνιση.  Αυτό που μετρά είναι το  Αποτέλεσμα. Όχι ο εντυπωσιασμός. Όχι τα πυροτεχνήματα. Μακριά:  από ιδιοτέλεια. Από Σκοπιμότητες. Από κομματισμό κάθε είδους. Από προσωπικά και διαχωρισμούς.

ΜΟΝΟΝ ΕΘΝΙΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ! ΜΟΝΟΝ ΑΓΩΝΑΣ! ΜΟΝΟ ΕΛΠΙΔΑ! ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ! Η ΕΛΛΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΙΧΙΑ! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Η ΘΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ! ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ! ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ! ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ «ΙΜΙΑ».  ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ  ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ!

ΑΝ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ, τότε ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ!

ΠΡΟΣΟΧΗ!

ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ  ΤΙΣ   ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

1. Όροι και Κανόνες συμμετοχής:

Οι Πρωτοβάθμοι σύλλογοι και φορείς: με έναν (1) αντιπρόσωπο

ΟΙ δευτεροβάθμιοι φορείς: έως  τρεις (3) αντιπροσώπους

Οι τριτοβάθμιοι φορείς: έως πέντε (5) αντιπροσώπους

Οι ενώσεις  άλλων νόμιμων φορέων: έως δύο (2) αντιπροσώπους

Οι απλές ενώσεις προσώπων -ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ: με ένα αντιπρόσωπο, και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όταν διαπιστωμένα αντιπροσωπεύουν  άνω των 200 ατόμων,  με δυο αντιπροσώπους

1. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΈΣΕΙς ΣΥΜΜΕΤΟΧΉς κατά την προσέλευση και εγγραφή απαιτούνται:
  2. Μια απλή βεβαίωση με τα νόμιμα διακριτικά χαρακτηριστικά εκπροσώπησης τις νόμιμες υπογραφές και σφραγίδα του Φορέα(συλλόγου, ομοσπονδίας, συνομοσπονδίας, ενώσεως κτλ)
  3. Ένα οποιοδήποτε απλό κρατικό έγγραφο δημοσίας χρήσεως για την ταυτόποίηση προσώπων
  4. Την {επισυναπτόμενη} Πρόσκληση της Παμμακεδονικής  Συνομοσπονδίας  Συμμετοχής στην Α’  Εθνική Συνδιάσκεψη