ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Νο1)  -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου στις 12:00 στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ(Ακαδημίας 20) η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία, εν όψει του Μεγάλου Συλλαλητηρίου της 20ης Ιανουαρίου προσκαλεί σε αυτή την   δημόσια ανοιχτή και στα ΜΜΕ εκδήλωση,  τα μέλη της, τους υποστηριτκές  και τους φίλους της προκειμένου να τους ενημερώσει για τις τελευταίες  αποφάσεις της.    Συλλαλητήριο  το οποίο και στηρίζει για αυτό  και κάλει άπαντες σε μαζική λαϊκή  συμμετοχή αφενός , και αφετέρου προσκαλεί άπαντες(φορείς, οργανώσεις και απλούς πολίτες) με πνεύμα ενότητας προκειμένου να  ενημερώσει για τις  συνολικές δράσεις  αντίδρασης και αντίθεσης που προγαμματίζονται  σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο μεταξύ των Ελλήνων  της υφηλίου. 

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας  που εναντιώνονται στις πολιτικές μεθοδεύσεις για την αρχή  του  διαμελισμού της Ελλάδος  με  την επιχείρηση εκχώρησης ιδιοσυστατικών  στοιχείων της   εθνικής ταυτότητας του Ελληνικού  Έθνους (γλώσσα, ιθαγένεια, πολιτισμό) και εν τέλει εκχώρηση εθνικής  κυριαχίας.

Εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα σε όλη την χώρα, ταυτόχρονα, και σε διαφορετικές ημερομηνίες και ώρες.  Εκδηλώσεις   ενάντια στα   «μυστικά σχέδια»  προωθούνται από τις γνωστές  ξένες δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων εν όψει αλλαγής των συνόρων.  Τώρα είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων και της ευθύνης έναντι της ιστορίας μας.

Η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία συναισθανόμενη τις ιστορικές της ευθύνες, αλλά και   εν όψει των ραγδαίων  πολιτικών εξελίξεων που συντελούνται στην χώρα μας καθώς  και  της συζήτησης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, του κειμένου που υπεγράφη στις Πρέσπες στις 17 Ιουναίου 2018 από τους κ. Κοτζιά και Δημητρώφ, καλεί σε εθνικό προσκλητήριο το έθνος  ενάντια σε αυτή την αντεθνική  πράξη!

Πρόκειται για ένα κείμενο που  υπεγράφη ερήμην  του Ελληνικού Λαού και παρά την αντίθεση και καταηγορηματικά αρνητική βούληση του, γιατί δεν τον εκφράζει, το ονομάζουν διακρατική   «συμφωνία».  Κείμενο και κυβερνητική πράξη  για την οποία η Παμμακεδονική Συνομοσπονδια  έχει εκφράσει πλήρως και εξ αρχής την αντίθεση της, με την συμμετοχή της σε όλες τις παλλαϊκές συγκεντρώσεις της 21ης Ιανουαρίου, της 4ης Φεβρουαρίου της 6ης Ιουνίου και τις 10αδες συγκεκντρώσεις και εκδηλώσεις αντίθεσης στην ιστορική παραχάραξη της ιστορίας και του έθνους που οργανώθηκαν καθ όλη την διάρκεια του 2018 έχει προσκαλέσει σε εθνικό προσκλητήριο τον όπου γης Ελληνισμό.  Τώρα είναι η ώρα των μεγάλων ιστορικών αποφάσεων.  Έχουμε χρέος να αντιταχθούμε. Να αντιδράσουμε.

Η Παμμακεδονική  Συνομοσπονδία, μαζί με τις 10αδες Παμμακεδονικές Ενώσεις, Εθνικοτοπικούς Συλλόγους της Ελλάδος και του εξωτερικού, οργανωμένους και διασυλλογικούς  φορείς αλλά και ενώσεις προσώπων,   κατήγγειλε  επί 365 ημέρες αδιάκοπα και αδιάλειπτα, το κείμενο αυτό που υπεγράφη στις Πρέσπες παρουσία των δυο Πρωθυπουργών Ελλάδος και Σκοπίων,  ως αντεθνική πράξη όχι μόνο την σύναψη διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων, αλλά και καταγγέλλεια  όσους βουλευτές  ψηφίσουν αυτή την επαίσχυντη γραπτή εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας(!) για αυτό και προσ κάλεσε τους Έλληνες Βουλευτές που διαφωνούν, με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας  να καταψηφίσουν την παρούσα μειοψηφική κυβέρνηση και να  απέχουν από την ψηφοφορία στην Βουλή όταν και με οποιδήποτε τρόπο εισαχθεί προς συζήτηση αυτό το κείμενο στο Ελληνικό Κοινοβοούλιο! Να μη το νομιμοποιήσουν κατ ουδένα τρόπο!

Την συνέντευξη Τύπου, πλαισιώνουν με την πολιτική, ουσιαστική  και σημειολογική σημασίας παρουσίας τους και με ότι συμβολίζει  ο κάθε ένα ξεχωριστά και η προσωπική πολιτική πορεία αμφοτέρων:   α) ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Στάθης Παναγούλης και  ο οποίος θα κάνει βαρυσήμαντη πολιτική δήλωση για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα με αδφορμή τη λεγόμενη «συνθήκη» των Πρεσπών

και β) ο επίσης Ανεξάρτητος Βουλευτής Δημήτριος Καμμένος ο οποίος, πέρα από την δική του επίσης βαρύνουσας σημασίας πολιτική τοποθέτηση,  θα προχωρήσει στην  αποκάλυψη  σειράς στοιχείων για το πως φτάσαμε στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις με ευθύνη των κ.κ. Πάνου Καμμένου και Νίκου Κοτζιά.

Εκ του γραφείου Τύπου.